"ΑΛΗΘΙΝΗ ΦΙΛΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ"
Schedule
Sat Jan 17 2026 at 06:00 pm to 08:00 pm
UTC+02:00Location
Μιαούλη 52, Μοσχάτο, 183 45 Moschato, Greece | Palaio Faliro, GR
Advertisement
ΑΛΗΘΙΝΗ ΦΙΛΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑΗ φιλία για τα παιδιά είναι ένα από τα πιο πολύτιμα συναισθήματα και συμβάλλει στην ομαλή ψυχοσυναισθηματική ανάπτυξη τους. Σε αυτή την ενότητα θα δούμε τι ιδιότητες μπορεί να περιλαμβάνει, τι τους προσφέρει και ποια είναι η αξία της για τα ίδια.
Κόστος συμμετοχής : 50€
Θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης
Δηλώσεις συμμετοχής στο [email protected] ή στο 210 9420230
Όσοι συμμετέχοντες μένουν εκτός Αττικής μπορούν να το παρακολουθήσουν διαδικτυακά.
Λίγα λόγια για τον εισηγητή:
Ονομάζομαι Σπυρίδων Βώσσος, και είμαι εν ενέργεια, Αδειούχος Ψυχολόγος, και εξασκώ την Γνωσιακή, Συμπεριφοριστική Θεραπεία. Είμαι μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων από το 2014, και εκτός από το βασικό μου πτυχίο είναι στην Ψυχολογία, κατέχω και μεταπτυχιακό στην Νευροεπιστήμη & Ανοσοολογία και τα δυο αποκτηθέντα στην Αγγλία.
Στην Αγγλία έμεινα 9 χρόνια, και ανάμεσα στις εργασίες που απασχολήθηκα ήταν αύτη του Συμβούλου Εντατικής Υποστήριξης για Άτομα με Αναπηρία (Α.μεΑ) στο τμήμα της Ψυχολογίας του North West Surrey Mental Health NHS Trust. Τα άτομα αυτά βρίσκονταν σε διάφορες δομές Φιλοξενίας στην επαρχεία του Surrey και τα οποία παρουσίαζαν συμπεριφορά που προκαλούσε το περίγυρο τους και έβαζε σε κίνδυνο τόσο τους ίδιους όσο και τους άλλους συγκατοίκους και το προσωπικό.
Από το επάγγελμα αυτό αποκόμισα σημαντική εμπειρία στην αξιολόγηση, ανάλυση, και αντιμετώπιση των προβλημάτων συμπεριφοράς από Άτομα με Αναπηρία καθώς εξοικειώθηκα με την τεχνική της Λειτουργικής Ανάλυσης της Συμπεριφοράς (ABC Functional Analysis of Behaviour την οποία μας παρουσίασαν ειδικοί από την Tezart clinic, στον χώρο εργασίας μου).
Με την επιστροφή μου στην Ελλάδα, δημιούργησα μια αντίστοιχη ομάδα με αυτή της ομάδας της εντατικής Υποστήριξης για Α.μεΑ στην οποία εργαζόμουν στην Αγγλία με σκοπό την έμπρακτη υποστήριξη οικογενειών που συντηρούν παιδιά Α.μεΑ στο σπίτι τους παρέχοντας βοήθεια σε προβλήματα που αφορούν την καθημερινή τους διαβίωση, την παρακολούθηση ειδικού σχολείου, και την κοινωνικοποίηση τους με την μορφή της ασφαλούς χρήση κοινωνικών χώρων όπως καφέ, χώρους εστίασης, κολυμβητήριο, καλλιτεχνικής δημιουργίας και μουσικής έκφρασης.
Την αποκτημένη εμπειρία μου την επέκτεινα με ένα πρόγραμμα εξειδίκευσης στην Ειδική Αγωγή από το ΕΚΠΑ, το οποίο παρακολούθησα το 2020 και ήταν μοριοδοτούμενο και με ετήσια διάρκεια. Η παρακολούθηση του μου επέτρεψε να προσληφθώ ως Αναπληρωτής Ψυχολόγος στην Πρωτοβάθμια Διεύθυνση Εκπαίδευσης, κατά την διάρκεια της οποίας είχα την ευκαιρία να συμβουλεύω σε γονείς παιδιών του Νηπιαγωγείου και του Δημοτικού και να δημιουργώ παρουσιάσεις θεμάτων που μου ζητούσαν οι ίδιοι οι μαθητές, όπως ο σχολικός εκφοβισμός, οι παιδικές φοβίες, η ασφαλής χρήση του διαδικτύου, πως να περνώ καλύτερα στον ελεύθερο μου χρόνο.
Επίσης μια ακόμη θέση ευθύνης ήταν αυτή του Συντονιστή και Αρχηγού της 5ης Κατασκήνωσης του Δήμου Μαραθώνα για τρεις συνεχόμενες χρονιές (2021, 2022, 2023), η οποία φιλοξενεί Α.μεΑ για 4 περιόδους.
Θεωρώ ότι εργάζομαι ενεργά σε ότι αφορά την καλυτέρευση της ποιότητας ζωής των Α.μεΑ και ειδικότερα σε θέματα που αφορούν την καθημερινή διαβίωση τους, την κοινωνική τους αλληλεπίδραση, και την καλυτέρευση της προσωπικής τους αξίας.
Η επαφή μου με τα Α.μεΑ μου έμαθε ότι όσο ανάγκη υποστήριξης υπάρχει για τις «εμφανείς» αναπηρίες τους άλλο τόσο χρειάζεται να ενισχυθούν τα «κρυμμένα» ταλέντα τους που μένουν απαρατήρητα καθώς ο περίγυρος τους εστιάζει μόνον στα πρώτα.
Advertisement
Where is it happening?
Μιαούλη 52, Μοσχάτο, 183 45 Moschato, Greece, Μιαούλη 52, 183 45 Μοσχάτο, Ελλάδα, Palaio Faliro, GreeceEvent Location & Nearby Stays:
Know what’s Happening Next — before everyone else does.



