Πεζοπορία στο Πύργο Ανθούσας – Μονή Αστερίου – Καλοπούλα, Αισθητικό Δάσος Καισαριανής - Υμηττός
Advertisement
Την Κυριακή 25/10/2026 σας προσκαλούμε σε μια καταπράσινη κυκλική πεζοπορία φτάνοντας έως το Πύργο Ανθούσας και στη συνέχεια στη Μονή Αστερίου στο Όρος Υμηττού. Το υπέροχο ανάγλυφο του πεδίου θα σας ενθουσιάσει όπως και τα σημεία ενδιαφέροντος που έχουμε επιλέξει, να σας αναδείξουμε περπατώντας στο βόρειο κομμάτι του Αισθητικού Δάσους. Μια παραμυθένια κυκλική πορεία με εκκίνηση από το Πυροφυλάκιο Καισαριανής προς μια διαδρομή μέσα από όμορφα φιδωτά μονοπάτια.Το Αισθητικό Δάσος κρύβει όλη την ομορφιά τoυ Φθινοπώρου με ποικίλα χρώματα λουλουδιών σε συνδυασμό με την μεγάλη ποικιλία πανίδας, δίνει την απολυτή επίσκεψη στο δάσος. Θα απολαύσουμε μοναδική θέα από τα σημεία της διαδρομής μας στα καταπράσινα μονοπάτια του Αισθητικού Δάσους του Υμηττού και θα μάθουμε την ιστορία του “Τρελού” Υμηττού. Πάντα κρύβει όμορφες γωνίες το βουνό του Υμηττού με τα διάφορα σημεία στα μονοπάτια.
Μια ιδανική πεζοπορία για όλη την παρέα και την οικογένεια για παιδιά από 8 ετών και τα αγαπημένα 4ποδα μας, για να γνωριστούμε τις άγνωστες μεριές στο μεγάλο δίκτυο των μονοπατιών στο Όρος του Υμηττού.
Τέλος σ΄ένα πράσινο ξέφωτο θα κάνουμε μια γνωριμία με την Χριστίνα Βλαχόπουλου Ψυχολόγο ΒSc MSc για ένα διάλειμμα -> Το “Offline Project” το δημιουργήσαμε με την συνεργασία της ομάδα μας (των οργανωμένων πεζοποριών & δραστηριοτήτων στην φύση) για μια πλήρη θεραπευτική και ψυχοσωματική εμπειρία για όλους, μια σύντομη διαδραστική συζήτηση. Θέμα συζήτησης: τα ψυχοσωματικά οφέλη της άσκησης στην φύση, η θεραπευτική ιδιότητα των δέντρων και πως αυτά συμβάλουν στην γενικότερη ευεξία & η αντιμετώπιση του άγχους. Θα περιλαμβάνει χρήσιμες ασκήσεις, τροφή για σκέψη αλλά και δικές σας ερωτήσεις. Facebook Profil: https://www.facebook.com/christina.vlachopoulou.5/
Για όλες τις πληροφορίες και για δηλώσεις συμμετοχών:
Web Info-> https://d-euzin.gr/event-25-10-2026/
Advertisement
Where is it happening?
Πυροφυλάκιο Καισαριανής, Πυροφυλάκιο Καισαριανής, Λεωφόρος Εθνικής Αντιστάσεως, 161 22 Καισαριανή, Ελλάδα, Athens, Greece
Event Location & Nearby Stays:
Know what’s Happening Next — before everyone else does.
Host or PublisherD-EuZin











