SMARANDA de Cristina Tudor
Schedule
Tue Nov 12 2024 at 07:00 pm
UTC+02:00Location
Strada Parfumului 19, 030167 Bucharest, Romania | Bucharest, BU
Advertisement
SMARANDA este un spectacol de teatru cu elemente de performance autobiografic, dans contemporan și muzică live.Regizor: Corina Andrian
Dramaturg/Actor: Cristina Tudor
Coregraf: George Alexandru Pleșca
Lighting Designer: Miruna Croitoru
Fotograf: Tudor C. Popa
Graphic Designer: Cristina Oneț
Manager de scenă: Roxana Popescu
Când te-ai referit ultima oară la ceva ca fiind ”duios”? Ce comunică actul deliberat de conectare la propriile simțuri într-un spațiu social inundat de ”statementuri”?
Un personaj navighează un peisaj alcătuit din experiențe intime încercând să găsească un sens propriei sensibilități.
Contemplând figuri și povești reale de familie, dar nu numai, abordăm ideea de sensibilitate ca resursă în cunoașterea de sine, maturizare și în conectarea cu cei din jur, dar și ca spațiu securizant, plin de potențial și forță.
SMARANDA marchează colaborarea multidisciplinară dintre artiștii Cristina Tudor, Corina Andrian, George Alexandru Pleșca și Miruna Croitoru, al căror limbaj scenic plasează spectactorul într-o ipostază activă de receptare multisenzorială a spectacolului. Acesta are o natură imersivă, interactivă, dinamică și în același timp, intimă, invitând publicul să se conecteze, prin propria memorie, la acele experiențe esențiale, care în agitația vieții contemporane sunt ușor de concediat ca fiind nesemnificative, dar care construiesc materialul percepției noastre emoționale.
Universul vizual al spectacolului este întregit de fotografiile lui Tudor C. Popa și de designul grafic creat de Cristina Oneț. Spectacolul a fost realizat prin susținerea continuă a Roxanei Popescu, manager de scenă și, la rândul său, artist independent.
Scenariul este al treilea dintr-o serie inspirată de istoria de familie a Cristinei Tudor. Primele două spectacole sunt Generații - Moștenirea Tăcută (realizat în coproducție cu Asociația Delazero în 2021) și Lia & Dor (realizat în coproducție cu compania canadiană K.I.A. Productions în 2023).
Suntem recunoscători prietenilor noștri din Casa Kerim, Asociația Hearth, pentru găzduire, și datorită cărora spectacolul arată și se simte ca o întoarcere acasă.
Echipa artistică:
Cristina Tudor activează în domeniul artelor spectacolului și în film, ca actor, performer și dramaturg. Printre colaborările sale se numără spectacole la Shakespeare’s Globe, Teatrul Tristan Bates, The Arcola, din Londra, KIA Productions Vancouver, companiile Beznă Theatre, Delazero, Cultură’n Șură, Adepth Infusion, Cuibul Artiștilor și compania de producție de film GoldenBoi Screendance. Este fondatoarea asociației Cătun, ce își invită publicul într-un spațiu de introspecție, empatie și conexiune.
Corina Andrian este o tânără regizoare premiată internațional, care momentan activează în Londra. Experiența sa artistică a început cu o riguroasă pregătire în lumea dansului profesionist. În film aspiră spre o cinematografie ideală, tangibilă, în care digitalul devine fizic, influențând simțurile printr-un vizual palpabil. Pentru Corina, "a privi" nu implică doar văzul, ci întreaga inteligență corporală. În căutarea unei dimensiuni poetice cu substanță și sens, vizitează frecvent domenii precum actoria, pictura și arta textilă. Abordarea multisenzorială a artelor vizuale, a condus-o spre a regiza, filma și produce filme de ficțiune prin dans, scurtmetraje conceptuale și experimentale, proiectate și premiate internațional. Urmărește să le reamintească spectatorilor de propria natură umană printr-un suprarealism format din însăși realitatea pe care în mod normal o trecem cu vederea, dar care ne poate mișca în profunzime și ne poate ajuta să ne împrietenim cu nefamiliarul. Corina: "Scopul meu ca regizor nu este doar să oglindesc o realitate specifică, dar să și revelez publicului ce ar putea descoperi dincolo de lumea lor imediată."
George Alexandru Pleșca este performer & coregraf și activează în zona culturală independentă din 2016. Este antrenat în diverse stiluri variind de la dans sportiv și street până la arte marțiale mixte, capoeira și dans contemporan. A finalizat studiile de licență și master în cadrul Facultății de Teatru U.N.A.T.C, specializarea Artă Coregrafică, timp în care a colaborat cu diverse personalități din zona artistică dans-teatru-film ( ex: Andrea Gavriliu, Maria Beatrice Tudor, Denis Bolborea, Luiza Mihăilescu, Simona Dabija, Ștefan Lupu, David Constantinescu, Corina Andrian, Arcadie Rusu, Mădălin Hîncu, Simona Deaconescu, Ioachim Stroe, Mariana Gavriciuc și alții). De asemenea, a absolvit programul educațional Academia de Dans și Performance (2022-2023), inițiat de Centrul Național al Dansului București.
Este membru al companiei de dans Contemporary Creative Dreamers și face parte din colectivul creator Tangent. Se alătură celor de la Linotip, Delazero, Centrul Național al Dansului și Tangaj Dance pentru diverse proiecte creative. Susține cursuri de mișcare pe plan local sau național, atât pentru începători cât și pentru profesioniști.
A participat la mai multe ateliere și cursuri de mișcare conduse de nume precum Horacio Macuacua, Sita Ostheimer, Anton Lachky, Linda Kapetanea & Josef Frucek, Jukstapoz Company, Natalia Pieczuro, Edivaldo Ernesto, Vittoria de Ferrari Sapeto, Fabian Wixe, Akira Yoshida, Lali Ayguade, Winston Reynolds, Rob Hayden, Gabriela Carrizo, Adrien Ouaki, Melanie Sorin, Noa Wertheim.
Miruna Croitoru este performance designer și artist multi-media. Lucrează ca scenografă, lighting designer și video designer pentru spectacole de teatru, dans, și concerte, colaborând în proiecte independente, dar și cu multiple instituții din țară. Creează instalații artistice colective new media, și lucrări de video mapping pentru festivaluri internaționale. Este interesată de tehnologie și de artele adiacente scenografiei ce ajută la crearea imaginii vizuale în sfera performativa, astfel participand la workshop-uri despre diverse tehnici multi-media, și colaborand cu un studio de marionete (Czech Marionettes, Praga), unde se ocupă cu design și modelare 3D.
Roxana Popescu este artist independent și manager de scenă în cadrul proiectelor Cătun. Este actor colaborator la Teatrul Mic din București, formator prin cursuri de actorie și joacă frecvent în spectacole de teatru independent.
Roxana se ghidează după motto-ul: "In omnia paratus", însemnând "A fi in orice pregătit". Astfel a ajuns sa descopere universul de dincolo de scenă, făcând primii pași în producția de spectacole.
------------------------------------------------------
Vă așteptăm cu drag rezervările la adresa de mail: [email protected] sau 0724 293 708.
*Operăm cu o sală de 30 de locuri, așa că vă rugăm să fiți amabili să ne anunțați dacă anulați rezervarea cât mai din timp. Actul nostru artistic se desfășoară pe bază de donație, care merge exclusiv la artiști și întreținerea casei.
Donația recomandată este de 60 ron. Mulțumim anticipat pentru suportul acordat mediului cultural independent.
Advertisement
Where is it happening?
Strada Parfumului 19, 030167 Bucharest, Romania, Strada Parfumului 19, 030841 București, România,Bucharest, RomaniaEvent Location & Nearby Stays: