MOVING COLORS IV - Φεστιβάλ σύγχρονου χορού για παιδιά και εφήβους

Schedule

Thu, 20 Feb, 2025 at 10:00 am to Sun, 23 Feb, 2025 at 01:00 pm

UTC+02:00

Location

ΡΟΕΣ θέατρο / ROES theater | Athens, AT

Advertisement

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
**Κεντρικές Παραστάσεις**
-Ημερομηνίες: Πέμπτη 20 έως Κυριακή 23 Φεβρουαρίου
-Χώρος: Θέατρο Ροές (Ιάκχου 16, Γκάζι, στάση μετρό «Κεραμεικός»)
-Ώρες έναρξης παραστάσεων: 10:00 (σχολικές παραστάσεις) & 19:00 (απογευματινές παραστάσεις για το ευρύ κοινό)
-Τιμές εισιτηρίων: Γενική είσοδος 8€ και 5€ μειωμένο (για παιδιά και εφήβους μέχρι 18 ετών, για ομάδες άνω των 8 ατόμων, φοιτητές, ανέργους)
Κράτηση θέσεων: αποκλειστικά μέσω τηλεφώνου στο 6932158949 (ώρες 10:00-17:00). Παραλαβή εισιτηρίων από το ταμείο του Θεάτρου.
**VR Προβολή “Francis Footwork”**
-Ημερομηνίες: Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου
-Χώρος: Πολιτιστικός& Εκπαιδευτικός οργανισμός Καθετή στον Πόρο.
-Ώρες έναρξης παραστάσεων: 16:00 & 18:00. Θα ακολουθεί σεμινάριο χορού για παιδιά μετά την προβολή.
-Είσοδος Ελεύθερη: Απαραίτητη τηλεφωνική κράτηση στο 2298-043825 (Δευτέρα-Παρασκευή 09:00-17:00)
Όλο το πρόγραμμα του MOVING COLORS IV στο https://movingcolorsfest.com/
----
To MOVING COLORS IV, το μοναδικό φεστιβάλ σύγχρονου χορού στην Ελλάδα για παιδιά και εφήβους, επιστρέφει για τέταρτη χρονιά, υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση της Φρόσως Τρούσα, από τις 20 έως τις 23 Φεβρουαρίου, στο θέατρο Ροές, για τέσσερις μέρες γεμάτες φαντασία, κίνηση, χρώματα και ρυθμό.
Επτά παραστάσεις ανερχόμενων αλλά και διεθνώς διακεκριμένων χορογράφων από την Ελλάδα, την Ολλανδία, το Λουξεμβούργο και την Ιρλανδία, με την καλλιτεχνική επιμέλεια της Dan.c.ce Unitiva, αντλούν έμπνευση από τις έννοιες της ισότητας, της ελευθερίας έκφρασης, του δικαιώματος στην αυτοδιάθεση και τη διαφορετικότητα, από τον αγώνα για την εξάλειψη του εκφοβισμού, από την κοινωνική συμπερίληψη, την ομαδικότητα και την αποδοχή του Άλλου. Για δεύτερη, μάλιστα, χρονιά, τέσσερα από τα έργα θα παρουσιάζονται πρωινές ώρες, με στόχο τη συνέχιση του γόνιμου διαλόγου μεταξύ παιδιών και νέων με τον σύγχρονο χορό και την καθιέρωση της επαφής της εκπαιδευτικής κοινότητας με τον συναρπαστικό αυτό κόσμο.
Το φεστιβάλ φέτος παρουσιάζει το έργο “Cinderella’s” του Αλέξανδρου Σταυρόπουλου (Twenty21) και το “Megastructure” των Sarah Baltzinger & Isaiah Wilson (Twenty24)· δυο παραστάσεις που εχουν επιλεγεί από το μεγαλύτερο ευρωπαϊκό δίκτυο χορού AEROWAVES ανάμεσα στα 20 καλύτερα έργα σύγχρονου χορού σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, ενώ έχουν ήδη παρουσιαστεί με μεγάλη επιτυχία σε σημαντικά θέατρα της Ευρώπης. Το κοινό θα έχει, επίσης, την ευκαιρία να απολαύσει την παράσταση του Charles Pas “Victory Boogie Woogie”, ένα έντονο κινητικά έργο με «παράλογη» αλλά ταυτόχρονα μαγική αφήγηση, το “Millennials” του Άγγελου Αντωνάκου, στο οποίο 5 Millennials χορευτές προσπαθούν να κρατήσουν ζωντανό τον συλλογικό τους παλμό, το “Ledsome” του Απόστολου Κουσίνα που μας καλεί να ξαναβρούμε τη χαρά κόντρα στη μοναξιά, καθώς και την παράσταση «Ο Νάπι, το κορίτσι και η φούσκα» της ομάδας χορού Small Axe - Δανάη & Διονύσιος, που εστιάζει στη σημασία της φιλίας.
Αμέσως μετά την ολοκλήρωση των παραστάσεων στην Αθήνα και σε συνεργασία με τον πολιτιστικό & εκπαιδευτικό οργανισμό Καθετή, το φεστιβάλ θα ρίξει αυλαία με την προβολή της παράστασης εικονικής πραγματικότητας (VR) “Francis Footwork” του David Bolger, στις 27 Φεβρουαρίου στο νησί του Πόρου. Περισσότερες πληροφορίες: katheti.gr.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ:
Πέμπτη, 20 Φεβρουαρίου, ώρα 10:00 (πρωινή παράσταση για σχολεία)
Victory Boogie Woogie του Charles Pas | Παραγωγή: Ολλανδία | Ηλικίες: 12+
Στο σόλο Victory Boogie Woogie, ο Charles Pas τοποθετείται σε έναν ενδιάμεσο φανταστικό χώρο, για να εξερευνήσει τι σημαίνει να πρέπει να δομείς τον εαυτό σου. Ως προβληματισμένος νέος, αντιμετωπίζει τα εγκόσμια προσπαθώντας να τα δαμάσει και να αναζητήσει όλα όσα κρύβονται πίσω από αυτά. Τι γίνεται, όταν δεν μπορούμε να συνδεθούμε με το περιβάλλον μας, αλλά η μόνη επιλογή είναι να συνεχίσουμε;
Μια παράσταση με ελάχιστη χρήση θεατρικών μέσων και τον χορευτή σε συνεχή διάλογο με το ηχητικό τοπίο του soundtrack της ζωής της πόλης. Το “Victory Boogie Woogie” είναι ένα δυναμικό ταξίδι, στο οποίο δημιουργείται μια φανταστική εικόνα που διευρύνεται και σταδιακά αποκαλύπτεται μπροστά στα μάτια του θεατή.
Οι ήχοι, με τους οποίους αλληλεπιδρά ο χορευτής, παράγονται ζωντανά επί σκηνής από τον μουσικό Rint Mennes. Το ηχητικό τοπίο συνομιλεί με καθημερινούς ήχους, αλλά και με το μεγαλείο της δημιουργίας ήχου για κινηματογραφικά έργα. Σε αυτό το πείραμα, ο ήχος και η κίνηση αλληλεπιδρούν σαν ένας αυτοσχεδιασμός τζαζ.
**
Πέμπτη, 20 Φεβρουαρίου, ώρα 11:00 (πρωινή παράσταση για σχολεία)
Ο Νάπι, το κορίτσι και η φούσκα της ομάδας χορού Small Axe - Δανάη & Διονύσιος | Παραγωγή: Ελλάδα | Ηλικίες: 12+
Ο Νάπι, το κορίτσι και η φούσκα είναι ένα έργο, που στοχεύει να φέρει το νεανικό κοινό κοντά στον χορό και να δημιουργήσει έναν χώρο για την πρώτη συνάντηση παιδιών κι εφήβων με την κίνηση. Αντλώντας έμπνευση από το My neighbour Totoro του Hayao Miyazaki, παρακολουθούμε την ιστορία μιας μαγευτικής φιλίας που αναπτύσσεται ανάμεσα σε ένα κορίτσι κι ένα μυστήριο αλλά οικείο πλάσμα, σ’έναν κόσμο ενδιάμεσα στον αληθινό και τον παραμυθένιο.
**
Παρασκευή, 21 Φεβρουαρίου, ώρα 10:00 (πρωινή παράσταση για σχολεία)
MEGASTRUCTURE των Sarah Baltzinger και Isaiah Wilson | Παραγωγή: Λουξεμβούργο | Ηλικίες: 12+
Το Megastructure είναι ένα παζλ, ένα ντουέτο, του οποίου τα κομμάτια διαρκώς αποσυναρμολογούνται, αναζητούνται, δοκιμάζονται και επανεφευρίσκονται. Οι συνδημιουργοί Sarah Baltzinger και Isaiah Wilson βάζουν τα σώματά τους σε μία συνεχή συνύπαρξη για να αποδομήσουν την παραδοσιακή μορφή θεατρικών και χορευτικών έργων. Τι περιμένει το κοινό από μια παράσταση; Τι είναι απαραίτητο για τη δημιουργία; Χωρίς μουσική ή άλλους περισπασμούς, το Megastructure είναι μια συναρπαστική παράσταση – εμπειρία. Με το έργο Megastructure οι δυο δημιουργοί κέρδισαν το Βραβείο παραγωγής XL στο RIDCC 2023.
Το έργο επιλέχθηκε απο το δίκτυο Aerowaves ανάμεσα στα 20 καλύτερα έργα του Twenty24 και παρουσιάστηκε στο Spring Forward Festival στο Darmstadt/Γερμανία.
**
Παρασκευή, 21 Φεβρουαρίου, ώρα 11:00 (πρωινή παράσταση για σχολεία)
“Ledsome” του Απόστολου Κουσίνα | Παραγωγή: Ελλάδα | Ηλικίες: 12+
Το Ledsome είναι μία παράσταση χορού του Απόστολου Κουσίνα, βασισμένη στο βιβλίο Χαρά, το κοριτσάκι που ξέχασε, που ο ίδιος έχει γράψει. Η ιστορία του παραμυθιού πραγματεύεται την έννοια της χαράς αλλά και την αξία του να μοιράζεσαι. Στη χορευτική μεταφορά του έργου εξερευνάται η έννοια της μοναξιάς, του κύριου «κακού» της ιστορίας και πιο συγκεκριμένα της μοναξιάς μέσα στο πλήθος. Πώς γίνεται να νιώθουμε μόνοι όταν περιτριγυριζόμαστε από τόσους ανθρώπους; Ποια είναι η ανάγκη που μας οδηγεί στο να θέλουμε να ανήκουμε κάπου; Πόσο κόπο και υπερ-προσπάθεια καταβάλλουμε στο κυνήγι της χαράς; Το έργο πραγματεύεται τη μοναξιά που βιώνουμε, την ανάγκη μας να νιώσουμε αποδεκτοί αλλά και όλο το φορτίο που κουβαλάμε στη διαδρομή μας. Ο όρος “Ledsome” χρησιμοποιείται για να περιγράψει τους ανθρώπους που νιώθουν μόνοι μέσα σε ένα πλήθος και περιπλανώνται σε μια θάλασσα από ανώνυμα πρόσωπα με τα οποία δεν μπορούν να επικοινωνήσουν αλλά και να εμπιστευτούν με οποιοδήποτε τρόπο.
**
Σάββατο, 22 Φεβρουαρίου, ώρα 19:00
“Cinderella’s” του Αλέξανδρου Σταυρόπουλου | Παραγωγή: Ελλάδα | Ηλικίες: 12+
Aπενοχοποιώντας τις στερεοτυπικές προσεγγίσεις των ηρωίδων του Disney, o Αλέξανδρος Σταυρόπουλος φέρνει στη σκηνή οκτώ εκδοχές της Σταχτοπούτας με μια πρόταση που δεν «εκσυγχρονίζει» σχηματικά το παραμύθι, αλλά το απογυμνώνει από την αφήγηση, τοποθετώντας το στον χώρο της μουσικής του Steve Reich. Αυτή η παράδοξη μίξη μάς επιτρέπει να «διαβάσουμε» διαφορετικά τα μινιμαλιστικά, επαναληπτικά ρυθμικά μοτίβα του Music for Pieces of Wood. Οι εμπνευσμένες από την ταινία animation «Σταχτοπούτα» κινήσεις γίνονται εμφατικές χειρονομίες χάρη στο οκταμελές χορευτικό σύνολο, ενώ ταυτόχρονα παραμένουν συνεπείς στην αφαιρετική, καθαρή φόρμα του μουσικού κομματιού. Ο χορογράφος μας προτείνει να σταθούμε στο λεπτό σύνορο που διαχωρίζει τους φαινομενικά αντιδιαμετρικούς κόσμους της μουσικής και της κίνησης και να επιτρέψουμε στο χιούμορ να εισχωρήσει στη μουσική, αναθεωρώντας έτσι και όλη την εμπειρία θέασης-ακρόασης.
To έργο επιλέχθηκε απο το Aerowaves ανάμεσα στα 20 καλύτερα έργα του 2021/ Twenty21.
**
Κυριακή, 23 Φεβρουαρίου, ώρα 19:00
“Millennials” του Άγγελου Αντωνάκου | Παραγωγή: Ελλάδα | Ηλικίες: 12+
Πέντε χορευτές εξελίσσουν την κινητική οδηγία του “rebound” σε ένα δυναμικό πλαίσιο, που συνεχώς αναδιαμορφώνεται και ανασχηματίζεται. Καθώς διατηρούν την αναπήδηση ως τη βασική κινητήριο δύναμη, δημιουργούν και ξαναδημιουργούν το έργο τους, παραμένοντας παγιδευμένοι σε έναν αέναο κύκλο κίνησης. Αν και η παράσταση δεν επικεντρώνεται στην εφηβεία, οι έφηβοι μπορούν να βρουν σε αυτήν κάτι από τη δική τους εμπειρία. Η συνεχής αλλαγή, η προσαρμογή σε νέες καταστάσεις και η αναζήτηση του προσωπικού ρυθμού είναι κοινά βιώματα.
Μια παράσταση που θα εμπνεύσει το εφηβικό κοινό μιλώντας για την ικανότητα να προσαρμοζόμαστε και δείχνοντας ότι η εξέλιξη είναι μέρος της διαδρομής μας.
**

Παράλληλη δράση
Σε συνεργασία με τον πολιτιστικό & εκπαιδευτικό οργανισμό Καθετή στον Πόρο.
Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου, ώρα 16.00 & 18:00 | Καθετή
Francis Footwork του David Bolger | Παράσταση εικονικής πραγματικότητας (Virtual Reality) | Παραγωγή: Ιρλανδία | Ηλικίες: 7+
Η παραγωγή του David Bolger (CoisCéim Dance Theatre) έχει αγαπηθεί από το κοινό όσο και από τους κριτικούς από την πρεμιέρα της το 2019 μέχρι και σήμερα. Μια μαγική, ενδυναμωτική ιστορία, που γιορτάζει και καλεί κάθε παιδί να χορέψει τον δικό του χορό. Η δράση πλαισιώνεται από ένα συμμετοχικό εργαστήριο χορού για παιδιά πριν και μετά την προβολή του έργου.
Advertisement

Where is it happening?

ΡΟΕΣ θέατρο / ROES theater, Ιάκχου 15, 118 54 Αθήνα, Ελλάδα,Athens, Greece

Event Location & Nearby Stays:

Moving Colors_ Youth Dance Festival

Host or Publisher Moving Colors_ Youth Dance Festival

It's more fun with friends. Share with friends

Discover More Events in Athens

\u03a4\u03bf\u03cd\u03c1\u03ba\u03b9\u03ba\u03b1 \u03c4\u03c1\u03b1\u03b3\u03bf\u03cd\u03b4\u03b9\u03b1 @ Zp87
Sat, 22 Feb, 2025 at 09:00 pm Τούρκικα τραγούδια @ Zp87

Zp87

KOULENTIANOS & TSILIBARIS\/SONS OF ZEVEDEUS\/LOUKIA LIVE @ Underathens
Sat, 22 Feb, 2025 at 09:00 pm KOULENTIANOS & TSILIBARIS/SONS OF ZEVEDEUS/LOUKIA LIVE @ Underathens

Underathens Association

Talib Kweli (Black Star) 1st time live in Greece! Noiz Productions 22 Years Anniversary
Sat, 22 Feb, 2025 at 09:30 pm Talib Kweli (Black Star) 1st time live in Greece! Noiz Productions 22 Years Anniversary

Gazarte

DANCE ENTERTAINMENT
\u039a\u03c1\u03b7\u03c4\u03b9\u03ba\u03ae \u039c\u03bf\u03c5\u03c3\u03b9\u03ba\u03ae \u0392\u03c1\u03b1\u03b4\u03b9\u03ac \u03bc\u03b5 \u03c4\u03bf\u03c5\u03c2 \u00ab\u0395\u03c3\u03bc\u03b9\u03b3\u03b9\u03ac\u00bb
Sat, 22 Feb, 2025 at 09:30 pm Κρητική Μουσική Βραδιά με τους «Εσμιγιά»

ΠΟΛΙΣ Πολυχώρος

\u039a\u039f\u03a5\u0391\u03a1\u03a4\u0395\u03a4\u039f \u2013 \u0398\u0395\u03a1\u039c\u039f\u03a3 \/ \u039a\u039f\u03a1\u0394\u0397\u03a3 \/ \u039a\u039f\u03a5\u039b\u039f\u03a5\u03a1\u0391\u03a3 \/ \u039a\u03a4\u0399\u03a3\u03a4\u0391\u039a\u0397\u03a3
Sat, 22 Feb, 2025 at 10:00 pm ΚΟΥΑΡΤΕΤΟ – ΘΕΡΜΟΣ / ΚΟΡΔΗΣ / ΚΟΥΛΟΥΡΑΣ / ΚΤΙΣΤΑΚΗΣ

Jazzét Café / Jazzét Music Hall

MUSIC ENTERTAINMENT
\u2605 STUDIO 54 \u2605 by Alexandros Christopoulos | Ath\u00e9n\u00e9e
Sat, 22 Feb, 2025 at 10:00 pm ★ STUDIO 54 ★ by Alexandros Christopoulos | Athénée

Athénée Athens

PARTIES ENTERTAINMENT
Solidarity Party Masque & Cocktails
Sat, 22 Feb, 2025 at 10:00 pm Solidarity Party Masque & Cocktails

TRISE - Transnational Institute of Social Ecology

PARTIES ENTERTAINMENT
Rockabilly Spells
Sat, 22 Feb, 2025 at 10:00 pm Rockabilly Spells

Jukebox

MOVING COLORS IV - \u03a6\u03b5\u03c3\u03c4\u03b9\u03b2\u03ac\u03bb \u03c3\u03cd\u03b3\u03c7\u03c1\u03bf\u03bd\u03bf\u03c5 \u03c7\u03bf\u03c1\u03bf\u03cd \u03b3\u03b9\u03b1 \u03c0\u03b1\u03b9\u03b4\u03b9\u03ac \u03ba\u03b1\u03b9 \u03b5\u03c6\u03ae\u03b2\u03bf\u03c5\u03c2
Thu, 20 Feb, 2025 at 10:00 am MOVING COLORS IV - Φεστιβάλ σύγχρονου χορού για παιδιά και εφήβους

ΡΟΕΣ θέατρο / ROES theater

FESTIVALS ART
10 code-Toxic rabbits-Least Concern live @ \u0399\u039b\u0399\u039f\u039d plus
Fri, 21 Feb, 2025 at 09:00 pm 10 code-Toxic rabbits-Least Concern live @ ΙΛΙΟΝ plus

ΙΛΙΟΝ plus

FESTIVALS ART
Exploring Sonic Practices: Building and Composing with Contact Microphones || hands-on workshop
Sat, 22 Feb, 2025 at 01:00 pm Exploring Sonic Practices: Building and Composing with Contact Microphones || hands-on workshop

ζαχαριτσα 40

WORKSHOPS ART
KOSHEEN [UK] "25th ANNIVERSARY TOUR" || ATHENS
Sat, 22 Feb, 2025 at 08:30 pm KOSHEEN [UK] "25th ANNIVERSARY TOUR" || ATHENS

Gazarte

FESTIVALS
Kosmogonia, Sunlight, Radiant Eclipse live at Temple
Sat, 22 Feb, 2025 at 08:30 pm Kosmogonia, Sunlight, Radiant Eclipse live at Temple

Temple Athens

FESTIVALS
Body instrument | \u03a3\u03b5\u03bc\u03b9\u03bd\u03ac\u03c1\u03b9\u03bf \u03c3\u03cd\u03b3\u03c7\u03c1\u03bf\u03bd\u03bf\u03c5 \u03c7\u03bf\u03c1\u03bf\u03cd | \u039b\u03b1\u03bc\u03c0\u03c1\u03b9\u03bd\u03ae \u0393\u03ba\u03cc\u03bb\u03b9\u03b1
Sun, 23 Feb, 2025 at 11:30 am Body instrument | Σεμινάριο σύγχρονου χορού | Λαμπρινή Γκόλια

Τεχνουργείο Ψαρών 63, 10439 Athens, Greece

FESTIVALS DANCE
Stylin' The Beat vol.6 | 2025
Sun, 23 Feb, 2025 at 01:00 pm Stylin' The Beat vol.6 | 2025

ΠΛΥΦΑ

ENTERTAINMENT DANCE
\u0395\u03c1\u03b3\u03b1\u03c3\u03c4\u03ae\u03c1\u03b9 \u0394\u03b7\u03bc\u03b9\u03bf\u03c5\u03c1\u03b3\u03b9\u03ba\u03ae\u03c2 \u0391\u03bd\u03b1\u03c4\u03c1\u03bf\u03c6\u03bf\u03b4\u03cc\u03c4\u03b7\u03c3\u03b7\u03c2 (Feedback) | \u03a7\u03c1\u03ae\u03c3\u03c4\u03bf\u03c2 \u03a0\u03bf\u03bb\u03c5\u03bc\u03b5\u03bd\u03ac\u03ba\u03bf\u03c2
Sun, 23 Feb, 2025 at 03:00 pm Εργαστήρι Δημιουργικής Ανατροφοδότησης (Feedback) | Χρήστος Πολυμενάκος

Νοταρά 49, Εξάρχεια, 10683 Athens, Greece

FESTIVALS
SEAR BLISS & Drama noir | 27.02.2025 | PIRAEUS CLUB ACADEMY
Thu, 27 Feb, 2025 at 08:00 pm SEAR BLISS & Drama noir | 27.02.2025 | PIRAEUS CLUB ACADEMY

Piraeus Club Academy

PERFORMANCES ART
Cosmonuts || "Cosmic Anthology" Live Presentation 28\/02\/2025 || UNDERATHENS ASSOCIATION
Fri, 28 Feb, 2025 at 09:00 pm Cosmonuts || "Cosmic Anthology" Live Presentation 28/02/2025 || UNDERATHENS ASSOCIATION

Underathens Association

MUSIC ENTERTAINMENT
Storming The Gates festival Vol.IV live at Temple
Sat, 01 Mar, 2025 at 08:00 pm Storming The Gates festival Vol.IV live at Temple

Temple Athens

FESTIVALS
High Bias Festival
Sat, 01 Mar, 2025 at 09:00 pm High Bias Festival

AN club 'official'

FESTIVALS ENTERTAINMENT

What's Happening Next in Athens?

Discover Athens Events