BEVÆG dit LIV - I ”grænselandet” mellem Ord og Bevægelse
Schedule
Thu Feb 06 2025 at 07:00 pm to 10:30 pm
UTC+01:00Location
Bryggervangen 64, 2100 København Ø, Danmark | Copenhagen , SK
Advertisement
𝗧𝗼 𝗩𝗘𝗝𝗘 𝘁𝗶𝗹 𝗮𝘁 𝗯𝗲𝘃æ𝗴𝗲 𝗲𝘁 𝗟𝗜𝗩
Vi kan være låste i en given problematik og/eller låste i måden vi griber den an på – vores tilgang/metode. Der kan være flere veje til at bevæge den.
Måske har du tidligere prøvet samtaleterapi og ønsker at få krop/bevægelse mere aktivt med i den terapeutiske proces eller omvendt; du kender til kropsterapi og ønsker at blive bevæget gennem de rette ord og mening for også at få større klarhed i processen.
Ordet/samtalen kan være en vej og krop/bevægelsen en anden vej til forandring.
”Bevæg dit liv” går ad begge veje ved at være udforskende i bevægelse, samtidig med at man er tæt forbundet til meningsaspektet – gennem ord – i den terapeutiske samtale.
Begge veje bygger videre på vores egne ressourcer ved at tage et afsæt ”indefra” - i vores egne ord, vores egen bevægelse og i den måde, vi skaber mening i verden. Frem for at gøre brug af viden ”udefra”, i en teoretisk form eller som bestemte normer, som vi skal leve op til.
𝐄𝐭 𝐑𝐔𝐌 𝐢 ”𝐠𝐫æ𝐧𝐬𝐞𝐥𝐚𝐧𝐝𝐞𝐭” 𝐦𝐞𝐥𝐥𝐞𝐦 𝐎𝐑𝐃 𝐨𝐠 𝐁𝐄𝐕Æ𝐆𝐄𝐋𝐒𝐄
Vores tanker/tale hænger uløseligt sammen med vores bevægelse, selvom de kan ses som forskellige udtryk i hver deres ende af ”skalaen”. Vi plejer at sige at vores krop tænker, men det er mere retvisende at sige, at vores tanke kropper 🙂. Derfor er ord ikke altid ”bare” ord.
Ofte er terapi enten kun med fokus på ord/samtale eller krop/bevægelse. I kombinationen, og skiftet fra det ene spor til det andet, kan vi forskyde kropslige oplevelser til ord og omvendt,- forlænge ordet med bevægelse eller bevægelsen med ordet.
𝑯𝒗𝒊𝒍𝒌𝒆𝒏 𝒇𝒐𝒓𝒕æ𝒍𝒍𝒊𝒏𝒈, 𝒉𝒗𝒊𝒍𝒌𝒆 𝒌𝒐𝒏𝒌𝒍𝒖𝒔𝒊𝒐𝒏𝒆𝒓 𝒐𝒈 𝒉𝒗𝒊𝒍𝒌𝒆𝒏 𝒃𝒆𝒗æ𝒈𝒆𝒍𝒔𝒆, 𝒈𝒆𝒔𝒕𝒊𝒌 𝒐𝒈 𝒔𝒂𝒏𝒔𝒏𝒊𝒏𝒈𝒆𝒓 𝒉𝒂𝒓 𝒗𝒊 𝒇𝒐𝒓 𝒗𝒐𝒓𝒆𝒔 𝒑𝒓𝒐𝒃𝒍𝒆𝒎𝒂𝒕𝒊𝒌?
Ved at arbejde aktivt i feltet, mellem ord og bevægelse, kan vi ikke kun forlænge, men også understøtte, forskyde, bryde og opdage konsistens, eller det modsatte, mellem ord og bevægelse. To forskellige veje for udforskning og en proces som er mere facetteret, der kan virke ind på nye måder.
𝐃𝐞𝐭 𝐅Æ𝐋𝐋𝐄𝐒 𝐫𝐮𝐦: 𝐃𝐢𝐠 𝐨𝐠 𝐝𝐞𝐭 𝐛𝐞𝐯𝐢𝐝𝐧𝐞𝐧𝐝𝐞 𝐭𝐞𝐚𝐦
Sessionerne er bygget op som en individuel proces i et gruppe-terapeutisk forløb. Det gruppeterapeutiske er i princippet en fælles 3. vej i terapien, da gruppen er aktiv i din proces, f.eks. som bevidnere af de skridt, der tages i både ord og bevægelse.
Vi bruger det aktivt, at problematikker generelt er fællesmenneskelige, for at skabe et anerkendende rum. I anerkendelse ligger der en ”med-erkendelse”, at vi som vidne til processen kan genkende og forstå det, som den anden står i.
Det kan skabe oplevelsen af at blive set, genkendt, inspireret, samt et fravær af isolation, som også kan bevæge problemet/temaet. Ligesom det kan virke den anden vej og have betydning, indvirkning og bevæge os, der er vidner.
Det er således ikke et evaluerende (rigtig/forkert) rum og vi er der ikke for at ”kloge” os på hinanden 🙂.
𝐏𝐑𝐀𝐓𝐈𝐒𝐊 𝐢𝐧𝐟𝐨𝐫𝐦𝐚𝐭𝐢𝐨𝐧
Vi er max. 5 deltagere i en lukket gruppe, for hurtigt at kunne blive kendt med hinanden og skabe den nødvendige tryghed for at folde en given tematik ud.
Forløbet kører over 5 gange af 3,5 timers varighed. Der vil være 3 deltagere på for hver gang, så du kommer på 3 gange i løbet af forløbet.
Hver gang vi mødes, har vi kontakt med det tema, som vi hver især kommer med, så vores fælles rum følger og skabe en kontinuerlig proces, uanset om du er på den pågældende aften.
𝐎𝐏𝐁𝐘𝐆𝐍𝐈𝐍𝐆 𝐚𝐟 𝐝𝐞𝐭 𝐭𝐞𝐫𝐚𝐩𝐞𝐮𝐭𝐢𝐬𝐤𝐞 𝐟𝐨𝐫𝐥ø𝐛 (𝐞𝐤𝐬. 𝐩𝐚̊ 𝐞𝐧 𝐬𝐞𝐬𝐬𝐢𝐨𝐧)
1) En kort runde – Hvordan ankommer vi ? - og siden sidst.
2) En fælles meditativ opvarmning. Det kan være guidet bevægelse eller en meditation, som har til formål at skabe god grounding og kontakt til kroppen.
3) Derefter vil én af deltagerne blive interviewet kort om en given tematik og hvad vedkommende ønsker at arbejde med. Arbejdet vil derefter fortsætte på gulvet, hvor tematikken vil blive udfoldet i bevægelse og den samtale, som forekommer relevant.
4) Gruppen kan være deltagende, hvis det er befordrende for processen.
5) Afslutning og opsamling på sessionen med hele gruppen.
6) Pause og derefter næste session – 3 ”runder”
7) Fælles afslutning af aftenen: F.eks. hvor ”lander” vi? Hvordan taler det ind i hver vores tematik? ..og hvad tager vi med os videre?
𝐃𝐀𝐓𝐎𝐄𝐑 𝐨𝐠 𝐏𝐑𝐈𝐒
Torsdage fra 19.00 til. 22.30 på datoerne
6/2 -13/2 - 27/2 - 6/3 og 20/3
Pris: 2.675,- kr. for 5 gange af 3,5 time
Med indbetaling senest d. 15/1 for at sikre din plads.
𝐓𝐈𝐋𝐌𝐄𝐋𝐃𝐈𝐍𝐆 𝐨𝐠 𝐦𝐞𝐫𝐞 𝐢𝐧𝐟𝐨𝐫𝐦𝐚𝐭𝐢𝐨𝐧
Hvis du har spørgsmål eller er interesseret i at være med, så kan du tage kontakt til mig, Brian Kjøller (4035 9717) eller skrive på sms, messenger eller [email protected] Jeg ringer dig også gerne op.
Hvis du ikke er interesseret i et gruppeforløb, så er individuelle sessioner også en mulighed eller en mindre gruppe med én eller flere personer, som du kender.
Kærlig hilsen, Brian ❤️
𝐇𝐕𝐄𝐌 𝐄𝐑 𝐁𝐫𝐢𝐚𝐧 𝐊𝐣ø𝐥𝐥𝐞𝐫
Jeg er autoriseret og praktiserende psykolog. Jeg har siden 2004 arbejdet med terapi, primært Narrativ terapi, og indenfor mange forskellige områder: 𝒆𝒈𝒆𝒏 𝒑𝒓𝒂𝒌𝒔𝒊𝒔, 𝒎𝒊𝒔𝒃𝒓𝒖𝒈𝒔𝒃𝒆𝒉𝒂𝒏𝒅𝒍𝒊𝒏𝒈, 𝒑𝒔𝒚𝒌𝒊𝒂𝒕𝒓𝒊, 𝒇𝒂𝒎𝒊𝒍𝒊𝒆𝒃𝒆𝒉𝒂𝒏𝒅𝒍𝒊𝒏𝒈 𝒐𝒈 𝒂𝒏𝒃𝒓𝒂𝒈𝒕𝒆 𝒖𝒏𝒈𝒆. Og med forskellige målgrupper: 𝒗𝒐𝒌𝒔𝒏𝒆, 𝒖𝒏𝒈𝒆, 𝒃ø𝒓𝒏, 𝒇𝒂𝒎𝒊𝒍𝒊𝒆𝒓, 𝒑𝒂𝒓, 𝒑𝒂̊𝒓ø𝒓𝒆𝒏𝒅𝒆 𝒐𝒈 𝒇𝒍𝒚𝒈𝒕𝒏𝒊𝒏𝒈𝒆. Jeg har primært efteruddannelse i narrativ og systemisk metode, herunder Systemisk Opstilling.
Jeg har en stor interesse for, hvordan man får krop og bevægelse mere med i terapeutiske processer. Den interesse stammer helt tilbage fra 1993, da jeg begyndte med en yoga- og meditationspraksis og senere blev uddannet yogalærer i 2005. Jeg har praktiseret 5Rytmer dans siden 2007 og underviser og laver workshops/retreats i 5Rytmer dans.
”𝐊𝐨𝐫𝐭 ” 𝐨𝐦 𝐌𝐄𝐓𝐎𝐃𝐄𝐍 🙂 - ”𝐚𝐩𝐩𝐞𝐧𝐝𝐢𝐤𝐬” 𝐟𝐨𝐫 𝐝𝐞 𝐬æ𝐫𝐥𝐢𝐠𝐭 𝐢𝐧𝐭𝐞𝐫𝐞𝐬𝐬𝐞𝐫𝐞𝐭
Jeg har gennem de sidste år arbejdet på terapeutisk metodeudvikling, som gør brug af både samtale/dialog og kropslig bevægelse.
Metoden er på den ene side inspireret af forskellige terapeutiske retninger: Narrativ terapi, Systemisk terapi, Systemisk opstilling (Familieopstilling) og på den anden side kropslige praksisser med bevægelse og dans: 5Rytmer dans, andet improviseret dans og Yoga. Kort fortalt bindes det sammen af det undersøgende aspekt og intentionen om at etablere tilstedevær/nærvær i processen
𝐍𝐀𝐑𝐑𝐀𝐓𝐈𝐕 𝐭𝐞𝐫𝐚𝐩𝐢 𝐨𝐠 𝐦𝐞𝐭𝐨𝐝𝐞
Selvom der er inspiration mange steder fra, så er der ikke tale om en eklektisk tilgang, altså et ”patchwork” af forskellige metoder, ud fra devisen; ”det som virker bedst”.
Metoden, som jeg her beskriver og udbyder er som grundform og i sit terapeutisk fundament; Narrativ terapi - og i denne udgave er metoden udbygget til konkret at inddrage kroppen gennem bevægelse.
Min erfaring er, at det er en fordel at finde vej med de metoder, som man er bedst hjemme i og at udbygge dem. Det skaber konsistens og gennemsigtighed i forhold til processen og bedre mulighed for at justere over tid. Ofte er det sådan, at jo mere klar rammesætningen er - ”Hvorfor vi arbejder som vi gør” - jo bedre kan man give sig hen til processen. Brugen af forskellige terapeutiske metoder/retninger, betyder et skifte til en ny tænkeform/teoretisk præmis og kan medvirke til uklarhed.
Narrativ referer til fortællingen. En misvisende måde at tale om Narrativ terapi, er, at det blot er et spørgsmål om at ændre på sin fortælling.
Fortællingen kan ses som et alment og strukturende princip for vores måde at være i verden på – måden, som vi skaber mening i vores liv. Det handler ikke bare om ord, men om at ordet er vejen ind i processen og det medie, hvori man er undersøgende og forsøger at skabe bevægelse igennem.
Når der er etableret et nærvær i samtalen, så kan vi blive bevæget af ord, til nye steder, ligesom vi kan blive bevæget af kropslig bevægelse. Derfor er ord aldrig ”bare” ord, men tæt forbundet med, og afhænger af, det nærvær, som bliver etableret.
Narrativ terapi og metode er fantastisk til at gribe det aspekt, men er til gengæld ikke særligt veludviklet, når det kommer til at inddrage kropslig bevægelse, som undersøgende medie, i det terapeutiske rum.
Centrale begreber for Narrativ terapi, som er retningsgivende for terapien:
- 𝑨𝒏𝒆𝒓𝒌𝒆𝒏𝒅𝒆𝒏𝒅𝒆 𝒐𝒈 𝒆𝒌𝒔𝒑𝒍𝒐𝒓𝒂𝒕𝒊𝒗 𝒇𝒓𝒆𝒎 𝒇𝒐𝒓 𝒂𝒏𝒂𝒍𝒚𝒔𝒆𝒓𝒆𝒏𝒅𝒆 𝒐𝒈 𝒕𝒐𝒍𝒌𝒆𝒏𝒅𝒆
- 𝑰𝒏𝒕𝒆𝒏𝒕𝒊𝒐𝒏𝒆𝒏 𝒐𝒎 𝒂𝒕 𝒈ø𝒓𝒆 𝒅𝒆𝒏 𝒆𝒏𝒌𝒆𝒍𝒕𝒆 𝒕𝒊𝒍 𝒄𝒐-𝒕𝒆𝒓𝒂𝒑𝒆𝒖𝒕 𝒇𝒓𝒆𝒎 𝒇𝒐𝒓 𝒌𝒍𝒊𝒆𝒏𝒕
- 𝑭𝒐𝒌𝒖𝒔 𝒑𝒂̊ 𝒓𝒆𝒔𝒔𝒐𝒖𝒓𝒄𝒆𝒓 𝒇𝒓𝒆𝒎 𝒇𝒐𝒓 𝒎𝒂𝒏𝒈𝒍𝒆𝒓
- 𝑩𝒆𝒗𝒊𝒅𝒏𝒊𝒏𝒈 𝒇𝒓𝒆𝒎 𝒇𝒐𝒓 𝒆𝒗𝒂𝒍𝒖𝒆𝒓𝒊𝒏𝒈 𝒂𝒇 𝒑𝒓𝒐𝒄𝒆𝒔𝒔𝒆𝒏
𝐓Æ𝐓 𝐏𝐀̊ 𝐝𝐢𝐧 𝐛𝐞𝐯æ𝐠𝐞𝐥𝐬𝐞 𝐩𝐚̊ 𝐠𝐮𝐥𝐯
Det er vigtigt at understrege, at der ikke er tale om dans, men om bevægelse på gulv. Vi starter med at være undersøgende i ord/samtale for at finde relevans, klarhed og et problem/tema, der kan tages med ud på gulvet. Herfra tager vi et kropsligt afsæt, hvor vi kan mærke ind i og være undersøgende i forhold til bestemt bevægelse, gestik, følelse, sansning, holdning, figur/form, etc. og bruge denne kontakt aktivt i processen.
Det er ikke Familieopstilling, i en klassisk forstand, selvom der også findes inspiration derfra. Det er på sin vis tættere på og en mere individuel proces, da jeg følger og faciliterer dig på gulvet - som i en personlige samtale - og er undersøgende i forhold til dine egne ord og bevægelse og på den måde hele tiden vidende om, hvor du befinder dig.
Som tidligere beskrevet har det bærende spørgsmål været, hvordan man i større udstrækning får krop og bevægelse mere med i terapi. Men det har været mindst ligeså vigtigt, hvordan ordet inddrages og bruges anerkendende og eksplorativt, som en ”dans” uden en forudbestemt koreografi. Derfor to veje og fællesskabet som den tredje 🙂
Advertisement
Where is it happening?
Bryggervangen 64, 2100 København Ø, Danmark, Bryggervangen 64, 2100 København Ø, Danmark,Copenhagen, Copenhagen , DenmarkEvent Location & Nearby Stays: