An attempt at controlling the chaos
Schedule
Fri, 17 Apr, 2026 at 09:00 pm to Sun, 19 Apr, 2026 at 10:00 pm
UTC+03:00Location
Theatro Amalia | Thessaloniki, TN
Advertisement
Μία παράσταση Σύγχρονου Χορού επιχορηγούμενη από το πρόγραμμα Δημιουργική Ελλάδα του Υπουργείου Πολιτισμού.17 | 18 | 19 Απριλίου
στις 21:00 στο θέατρο Αμαλία
“Απ' όλα τα βάσιμα πάθη ο φόβος είναι το πιο καταραμένο.” (King Henry VI, William Shakespeare)
Ένα συναίσθημα ωμό, ακατέργαστο, ικανό να φέρει κοντά τους ανθρώπους και να τους κάνει να δουν τον παραλογισμό και το εφήμερο της ζωής. Ο φόβος του αποχωρισμού και της φθοράς, το «ανοίκειο» και γοητευτικό άγνωστο δημιουργούν έναν σουρρεαλιστικό κόσμο επί σκηνής όπου η περιέργεια διαδέχεται την αποστροφή.
Όλα ξεκινούν από μία φωτογραφία. Τέσσερις γυναίκες βυθίζονται μέσα στο “κάδρο”. Μια ρωγμή στην παγωμένη εικόνα αφήνει το φαντασιακό να εισχωρήσει και να λιώσει μαζί με το πραγματικό σε έναν μετέωρο χωροχρόνο. Μια στιγμή, μια αποτύπωση της πραγματικότητας σε παρελθοντικό χρόνο, γίνεται η δίοδος για ένα παραισθησιογόνο σύμπαν, φτιαγμένο από θραύσματα ονείρου και χάους ανοίγοντας τον δρόμο προς το σαγηνευτικό μυστήριο που τυλίγει τα πάντα. Άγριες λάμψεις διαδέχονται το ελκυστικό σκοτάδι, εκκωφαντικοί ήχοι μετατρέπονται σε τέκνο και εικόνες επιστρέφουν ξανά και ξανά, σαν ένα γρήγορο βλεφάρισμα που κάθε φορά αποκαλύπτει κάτι καινούργιο. Ζούμε στο βασίλειο των αντιθέτων, όπου το υπερβατικό συγκρούεται με το οικείο, κάτι που μας πείθει ότι υπάρχουν παράλληλοι κόσμοι στην ατμόσφαιρα, στα όνειρα, αλλά κυρίως εντός μας.
Κι αν τελικά ο νόμος του ανοίκειου συμφιλιώσει το πραγματικό με το «άλλο», όλα χάνονται πίσω από το κάδρο, αφήνοντας θολό το αν υπήρξαν ποτέ.
Σύλληψη - Χορογραφία - Ερμηνεία: Μαρία Γαρέφη, Μαριάννα Λεπτοκαροπούλου, Ολίνα Οικονομίδου, Κατερίνα Ταϊτζόγλου
Ψυχοκινητική Διερεύνηση: Φίλη Διανέλλου
Δραματουργική Συμβουλή: Ηρώ Βασάλου
Σύνθεση Πρωτότυπης Μουσικής: Αδάμ Σιάγας (Tengu ni naru)
Σκηνογραφική - Ενδυματολογική Επιμέλεια: Διώνη Καλαρέτου
Σχεδιασμός Φωτισμών: Δήμητρα Αλουτζανίδου
Video Artist: Άρης Χαλιμάς
Φωτογραφία: Ιωάννα Ντουμοπούλου
Σχεδιασμός Αφίσας: Ελισάβετ Παρίση, Κων/νος Τσαμπάζης
Γενική είσοδος: 15€
Προπώληση | Μειωμένο: 12€
ΔΙΑΘΕΣΙΜΑ:
https://www.more.com/gr-el/tickets/dance/an-attempt-at-controlling-the-chaos/
Ευχαριστούμε θερμά την Επαγγελματική Σχολή Χορού Φυλλίς Μάντζιαρη για την φιλοξενία των προβών μας.
Advertisement
Where is it happening?
Theatro Amalia, Amalias 71,Thessaloníki, Thessaloniki, GreeceEvent Location & Nearby Stays:
Know what’s Happening Next — before everyone else does.












