ΣΥΜΠΕΡΙΛΗΠΤΙΚΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΚΟΙΝΟΤΙΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΤΟΥ SPECIAL MUSICIANS & ΤΟΥ ΩΔΕΙΟΥ Φ. ΝΑΚΑΣ
Schedule
Fri, 24 Apr, 2026 at 07:30 pm
UTC+03:00Location
Ωδείο Φίλιππος Νάκας / Philippos Nakas Conservatory (Αθήνα) | Athens, AT
Advertisement
ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΚΟΙΝΟΤΙΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ με το Συμπεριληπτικό Μουσικό Σύνολο “Mix n’ Match” του οργανισμού Special Musicians & Solo PerformersΣυμμετέχουν 16 παιδιά, έφηβοι και ενήλικες με αναπηρία ή/και με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες και μουσικοί με και χωρίς αναπηρία
Επίτιμη προσκεκλημένη: ΖΩΗ ΤΗΓΑΝΟΥΡΙΑ
Καλλιτεχνική Διεύθυνση - Υπεύθυνη Μουσικοθεραπεύτρια: ΠΕΛΙΝΑ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ
Το “Κέντρο Μουσικοθεραπείας & Μουσικό Εργαστήρι” του Κοινωφελούς Οργανισμού Special Musicians και ο Τομέας Μουσικοθεραπείας του Ωδείου Φίλιππος Νάκας διοργανώνουν μία ξεχωριστή Συμπεριληπτική Συναυλία Κοινοτικής Μουσικοθεραπείας την Παρασκευή 24 Απριλίου 2026 στις 19.30 στην Αίθουσα Συναυλιών Φίλιππος Νάκας, Ιπποκράτους 41, Αθήνα.
Συμμετέχουν 16 παιδιά, έφηβοι και ενήλικες με αναπηρία ή/και με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, όπως Διαταραχή Αυτιστικού Φάσματος, Νοητική Αναπηρία, Αναπηρία Όρασης και Πολλαπλές Αναπηρίες, ωφελούμενοι των Τμημάτων Κοινοτικής Μουσικοθεραπείας του Ωδείου Φίλιππος Νάκας στην Αθήνα και του οργανισμού Special Musicians στον Άλιμο.
Το ρεπερτόριο της συναυλίας περιλαμβάνει αγαπημένα τραγούδια των συμμετεχόντων, όπως των: Μ. Χατζιδάκι, Σ. Ξαρχάκου, Δ. Σαββόπουλου, Ζ. Τηγανούρια, L. Cohen, καθώς και τραγούδια που έχουν δημιουργήσει οι ίδιοι οι συμμετέχοντες στο πλαίσιο Συνεδριών Μουσικοθεραπείας.
Μαζί τους η υπέροχη σολίστ ακορντεόν και συνθέτρια Ζωή Τηγανούρια και πέντε ακόμη εξαιρετικοί επαγγελματίες μουσικοί.
Υπεύθυνη Μουσικοθεραπεύτρια - Καλλιτεχνική Διευθύντρια: Πελίνα Ευαγγέλου.
Πρόγραμμα
• Χαιρετισμός από την Έλενα Μαντζαβίνου, Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλο Προσβασιμότητας στον Δήμο Αθηναίων
• Χαιρετισμός από τον Διονύση Μαλλούχο, Καλλιτεχνικό Διευθυντή του Ωδείου Φίλιππος Νάκας
• Ομιλία από την Πελίνα Ευαγγέλου, Μουσικοθεραπεύτρια, Συνιδρύτρια του Special Musicians και Διευθύντρια του “Κέντρου Μουσικοθεραπείας & Μουσικού Εργαστηρίου” του Special Musicians, Υπεύθυνη του Τομέα Μουσικοθεραπείας του Ωδείου Φίλιππος Νάκας από την έναρξή του το 2012, Αντιπρόεδρο και Ιδρυτικό μέλος του Ελληνικού Συλλόγου Πτυχιούχων Επαγγελματιών Μουσικοθεραπευτών, Δημιουργό και Καλλιτεχνική Διευθύντρια των Συμπεριληπτικών Μουσικών Συνόλων Ατόμων με και χωρίς Αναπηρία “Ονειρέματα” (2009-2020) και “Mix n’ Match by Special Musicians” (2023 - ).
• Συναυλία Κοινοτικής Μουσικοθεραπείας με το Συμπεριληπτικό Μουσικό Σύνολο “Mix n’ Match” του οργανισμού Special Musicians & Solo Performers - Συμμετέχουν 16 παιδιά, έφηβοι και ενήλικες με αναπηρία ή/και με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες και μουσικοί με και χωρίς αναπηρία.
Επίτιμη προσκεκλημένη: Ζωή Τηγανούρια, ακορντεόν
Καλλιτεχνική Διεύθυνση – Υπεύθυνη Μουσικοθεραπεύτρια: Πελίνα Ευαγγέλου
Φιλική συμμετοχή:
Στέλιος Γενεράλης, ντραμς
Βασίλης Κατσούλης, βιολί
Αλέξανδρος Τράμπας, μπάσο
Ηλίας Καραγγέλης, μπουζούκι
Στέλιος Γκρέκας, πιάνο
Διοργάνωση: Ωδείο Φίλιππος Νάκας | Επιμέλεια εκδήλωσης: SPECIAL MUSICIANS
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2026, ΕΝΑΡΞΗ 19.30
ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΑΥΛΙΩΝ ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΝΑΚΑΣ, ΙΠΠΟΚΡΑΤΟΥΣ 41, ΑΘΗΝΑ, ΤΗΛ. 2103634000
Ο χώρος είναι προσβάσιμος σε χρήστες αναπηρικού αμαξιδίου.
Προπώληση Εισιτηρίων: ticketservices 10 ευρώ κανονικό | 5 ευρώ μειωμένο
https://www.ticketservices.gr/event/nakas-sinavlia-koinotikis-mousikotherapias/
Ταμείο (του Ωδείου Φίλιππος Νάκας την ημέρα της εκδήλωσης): 12 ευρώ κανονικό | 7 ευρώ μειωμένο
Μειωμένο: για ΑμεΑ, ανέργους, πολύτεκνους, φοιτητές, σπουδαστές Ωδείων, μαθητές (με την επίδειξη νομιμοποιητικού εγγράφου κατά την είσοδό τους στην εκδήλωση)
Τα έσοδα θα διατεθούν για τους σκοπούς του κοινωφελούς οργανισμού Special Musicians
SPECIAL MUSICIANS - “Κέντρο Μουσικοθεραπείας & Μουσικό Εργαστήρι”,
Διεύθυνση: Δωδεκανήσου 65, Άλιμος, Τηλ.: 6945899944, email: [email protected]
Facebook Page: https://www.facebook.com/specialmusicians.gr/
Instagram Page: www.instagram.com/specialmusicians.gr/
Youtube Channel: www.youtube.com/@Special.Musicians
Ιστοσελίδα: www.specialmusicians.gr
Απόσπασμα από συναυλία των “Mix n’ Match” by Special Musicians:
«Το δίχτυ» – Special Guests: Έλλη Πασπαλά & Ντόρα Μπακοπούλου, Τεχνόπολη, 3o Nevronas Festival, 9/11/24
Σας περιμένουμε με πολλή χαρά!
INFO:
ΩΔΕΙΟ ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΝΑΚΑΣ - “Τομέας Μουσικοθεραπείας” του Ωδείου Φίλιππος Νάκας, Διεύθυνση: Ιπποκράτους 41, Αθήνα, τηλ. 2103634000
Δημιουργήθηκε το 2012 από τη μουσικοθεραπεύτρια Πελίνα Ευαγγέλου και παρέχει εξειδικευμένα προγράμματα Μουσικοθεραπείας, Μουσικής Εκπαίδευσης και Καλλιτεχνικής Έκφρασης μέσω της Μουσικής - στο πλαίσιο της Κοινοτικής Μουσικοθεραπείας, σε άτομα με αναπηρία ή/και με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες. Επιπλέον, περιλαμβάνει «Σεμιναριακούς Κύκλους Εισαγωγής στη Μουσικοθεραπεία», διάρκειας 40 ωρών, με τη δυνατότητα και για εξ αποστάσεως παρακολούθηση. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του Ωδείου Φίλιππος Νάκας: https://www.nakas.edu.gr/el/tomeis-spoudon/mousikotherapeia/.
SPECIAL MUSICIANS - “Κέντρο Μουσικοθεραπείας & Μουσικό Εργαστήρι” Special Musicians, Διεύθυνση: Δωδεκανήσου 65, Άλιμος, τηλ.6945899944
Αποστολή του κοινωφελούς οργανισμού Special Musicians είναι η παροχή εξειδικευμένων προγραμμάτων Μουσικοθεραπείας, Μουσικής Εκπαίδευσης και Καλλιτεχνικής Έκφρασης σε άτομα με αναπηρία ή / και με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες και σε άλλες ευάλωτες ομάδες πληθυσμού, καθώς και ο σχεδιασμός και η υλοποίηση Συμπεριληπτικών Πολιτιστικών Δράσεων, όπως Συναυλίες με τη συμμετοχή ατόμων με και χωρίς αναπηρία, με κύριους στόχους: τη συμβολή στην ενδυνάμωση, ψυχοκοινωνική υποστήριξη και κοινωνική ενσωμάτωση των ατόμων, την καλλιέργεια δεξιοτήτων τους, την προαγωγή της ισότιμης συμμετοχής τους στον πολιτισμό και την προώθηση της αλλαγής στην οπτική και την αντίληψη της κοινωνίας μας για τη διαφορετικότητα.
Τα προγράμματα του Special Musicians συντονίζουν εξειδικευμένοι μουσικοθεραπευτές και καθηγητές μουσικής και διεξάγονται στο “Κέντρο Μουσικοθεραπείας & Μουσικό Εργαστήρι” Special Musicians στον Άλιμο, κατ’ οίκον και μέσω διαδικτύου. Απευθύνονται σε άτομα όλων των ηλικιών με Νοητική Αναπηρία, Διαταραχή Αυτιστικού Φάσματος, ΔΕΠ/Υ, Ειδικές Μαθησιακές Διαταραχές, Αναπηρία Όρασης, Κινητική Αναπηρία, Νευρολογικές Παθήσεις (όπως Alzheimer), Συναισθηματικές/Αγχώδεις Διαταραχές κ.α.
Το διάστημα 2023 - 2025 ο Special Musicians πραγματοποίησε 9 συναυλίες σε 5 Δήμους της Αττικής, με τη συμμετοχή 24 ατόμων με αναπηρία και 19 μουσικών χωρίς αναπηρία, μεταξύ των οποίων διακεκριμένοι καλλιτέχνες, τις οποίες παρακολούθησαν πάνω από 2.800 θεατές.
Συνιδρύτρια & Διευθύντρια της ΑΜΚΕ Special Musicians: Πελίνα Ευαγγέλου
Advertisement
Where is it happening?
Ωδείο Φίλιππος Νάκας / Philippos Nakas Conservatory (Αθήνα), Ιπποκράτους 41, 106 80 Αθήνα, Ελλάδα, Athens, GreeceEvent Location & Nearby Stays:
Know what’s Happening Next — before everyone else does.

















![\u03a7\u0391\u03a4 \u03a4\u03a1\u0399\u039a + The Meffs [UK] + \u0386\u03bd\u03c9 \u0398\u03c1\u03ce\u03c3\u03ba\u03c9 \u2022 \u0391\u03b8\u03ae\u03bd\u03b1](https://cdn-ip.allevents.in/s/rs:fill:500:250/g:sm/sh:100/aHR0cHM6Ly9jZG4tYXouYWxsZXZlbnRzLmluL2V2ZW50czYvYmFubmVycy82ZDFkYzI2OTVmNmFhYWFlYWZhYTEyMmNkZWY3Y2ZjYWViNTMyMWIyMmJmMjQ5ZGFlNjg1NDEzMmMzNTU1ZjdlLXJpbWctdzEyMDAtaDYyOC1kY2RkYTE1YS1nbWlyP3Y9MTc3NTkxNTE4MA.avif)

