Βραδιά Αργεντίνικου Τάνγκο Milonga Tango Party στο Cafe40 στην Τούμπα
💃 Milonga Tango Party στην Τούμπα — Θεσσαλονίκη
Tango, Vals & Milonga σε μια φιλική βραδιά χορού, μουσικής και επικοινωνίας
Την Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2026, η Θεσσαλονίκη υποδέχεται μια ακόμη βραδιά Αργεντίνικου Tango, με Tango, Vals και Milonga, σε ένα χαλαρό και φιλικό περιβάλλον στην περιοχή της Τούμπας.
Η Milonga Tango Party στο Kafe40, στη Διογένους 40, αποτελεί μια ανοιχτή πρόσκληση για ανθρώπους που αγαπούν το Tango, αλλά και για όσους θέλουν απλώς να γνωρίσουν την ατμόσφαιρα μιας βραδιάς Milonga στη Θεσσαλονίκη.
Δεν πρόκειται μόνο για μια βραδιά χορού. Είναι μια συνάντηση ανθρώπων γύρω από τη μουσική, την κίνηση, την επικοινωνία, την κοινωνικότητα και την ιδιαίτερη κουλτούρα του Tango.
📅 Πληροφορίες Εκδήλωσης
Ημερομηνία: Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2026
Ώρα έναρξης: 22:00
Χώρος: Kafe40
Διεύθυνση: Διογένους 40, Τούμπα, Θεσσαλονίκη
Είσοδος: 7€
Η είσοδος περιλαμβάνει επιλογή από ποτό, χυμό ή toast.
Η βραδιά απευθύνεται τόσο σε ανθρώπους που χορεύουν ήδη Tango όσο και σε επισκέπτες που θέλουν να γνωρίσουν για πρώτη φορά την ατμόσφαιρα μιας Milonga.
🎶 Η μουσική της βραδιάς
Ο βασικός μουσικός κορμός της βραδιάς κινείται γύρω από τις τρεις μεγάλες μορφές του κοινωνικού Αργεντίνικου Tango:
🎵 Tango
Η μουσική που δημιουργεί τον πυρήνα της Milonga και προσφέρει διαφορετικές ποιότητες, ρυθμούς και διαθέσεις για χορό και μουσική ακρόαση.
💙 Vals
Η χαρακτηριστική μουσική του Tango σε ρυθμό Vals, με τη δική της κυκλική και ρευστή αίσθηση κίνησης.
🔥 Milonga
Ο πιο παιχνιδιάρικος και ρυθμικός κόσμος της οικογένειας του Tango, που προσφέρει μια διαφορετική ενέργεια στην πίστα.
Παράλληλα, ανάλογα με τη ροή και την ατμόσφαιρα της βραδιάς, μπορεί να ακουστούν επιλεγμένα Greek Tango, Nuevo Tango και Latin tracks, δημιουργώντας ένα μουσικό περιβάλλον που μπορεί να μεταβάλλεται φυσικά μαζί με την ενέργεια του χώρου.
Η μουσική επιλογή δεν αντιμετωπίζεται απλώς ως ένα σταθερό background. Στόχος είναι να δημιουργείται μια συνεχής σχέση ανάμεσα στη μουσική, στους χορευτές και στην ενέργεια της βραδιάς.
💃 Τι μπορεί να περιμένει ένας επισκέπτης
Η βραδιά είναι σχεδιασμένη ως μια κοινωνική εμπειρία γύρω από το Tango.
Οι επισκέπτες μπορούν να:
• χορέψουν Tango, Vals και Milonga
• γνωρίσουν άλλους ανθρώπους της κοινότητας
• απολαύσουν μουσική και κοινωνικό χορό
• παρακολουθήσουν την ατμόσφαιρα μιας πραγματικής Milonga
• έρθουν με φίλους ή μόνοι τους
• γνωρίσουν ανθρώπους από τη σχολή και την ευρύτερη tango κοινότητα της Θεσσαλονίκης
• συμμετέχουν στην κοινωνική πλευρά του Tango χωρίς να απαιτείται προηγούμενη εμπειρία για την απλή παρακολούθηση της εκδήλωσης.
Η Milonga είναι ένας χώρος όπου ο χορός συναντά την κοινωνική επαφή. Η μουσική, η κίνηση και η ανθρώπινη παρουσία δημιουργούν μια εμπειρία που συνεχίζεται πέρα από ένα απλό μάθημα χορού.
🌙 Μια βραδιά με επίκεντρο τον άνθρωπο
Η φιλοσοφία των συγκεκριμένων βραδιών βασίζεται στην ιδέα ότι το Tango είναι κάτι περισσότερο από την εκτέλεση βημάτων.
Είναι ένας τρόπος επικοινωνίας.
Η αγκαλιά, η μουσική, η κίνηση, η αίσθηση του ρυθμού και η διαρκής προσαρμογή ανάμεσα στους δύο ανθρώπους δημιουργούν μια μορφή μη λεκτικού διαλόγου.
Για αυτό και μια Milonga μπορεί να λειτουργήσει ταυτόχρονα ως:
χορός + μουσική + κοινωνική εμπειρία + επικοινωνία + πολιτισμός.
🤝 Για όλους όσοι αγαπούν το Tango
Η εκδήλωση απευθύνεται σε:
Tango dancers • μαθητές Tango • έμπειρους χορευτές • αρχάριους • φίλους του χορού • φίλους της μουσικής • επισκέπτες της Θεσσαλονίκης • ανθρώπους που θέλουν να γνωρίσουν την tango κοινότητα.
Δεν χρειάζεται κάποιος να είναι επαγγελματίας χορευτής για να επισκεφθεί μια Milonga.
Η κοινωνική πλευρά του Tango βασίζεται ακριβώς στη συνάντηση διαφορετικών ανθρώπων, επιπέδων και εμπειριών.
👥 Διοργάνωση
Η βραδιά διοργανώνεται από τους:
Spiros Sal — TanGoNueVo
και
Maria N. Melia
Οι δύο διοργανωτές δραστηριοποιούνται επί σειρά ετών στον χώρο του Αργεντίνικου Tango στη Θεσσαλονίκη, συνδυάζοντας τη διδασκαλία, τον χορό, τη διοργάνωση εκδηλώσεων, τη μουσική επιμέλεια και τη δημιουργία tango δράσεων.
Μέσα από τη δραστηριότητά τους έχουν συμβάλει στη δημιουργία ενός ευρύτερου περιβάλλοντος γύρω από το Tango στη Θεσσαλονίκη, με μαθήματα, Milongas, κοινωνικές δράσεις, πολιτιστικές εκδηλώσεις, συνεργασίες και ειδικά projects.
Η προσέγγισή τους δεν περιορίζεται στη διδασκαλία τεχνικής.
Εστιάζει στη δημιουργία μιας ζωντανής κοινότητας Tango, όπου ο χορός μπορεί να λειτουργεί ως μέσο έκφρασης, επικοινωνίας, κοινωνικής επαφής και προσωπικής ανάπτυξης.
🕺 Spiros Sal — TanGoNueVo
Ο Spiros Sal, γνωστός και ως TanGoNueVo / tDj TanGoNueVo, είναι Tango dancer, teacher, DJ και δημιουργός του TangoThessaloniki.com, με μακρόχρονη δραστηριότητα στη σκηνή του Αργεντίνικου Tango στη Θεσσαλονίκη.
Η δραστηριότητά του έχει συνδεθεί με τη διδασκαλία και την εξέλιξη του κοινωνικού Tango, αλλά και με την ανάπτυξη νέων τρόπων προσέγγισης της Milonga, της μουσικής και της tango κοινότητας.
Μέσα από τη δουλειά του έχει αναπτύξει και χρησιμοποιήσει ιδέες και μεθοδολογίες γύρω από:
TangoMind Balance • TanGoNueVo Flow Method • Dynamic Role Rotation • Fast Track • Personal Touch • Floorcraft • 5 Rings
με στόχο η εκμάθηση και η εμπειρία του Tango να είναι πιο βιωματική, κατανοητή και προσαρμοσμένη στον άνθρωπο.
Ως tDj TanGoNueVo, έχει επίσης ασχοληθεί με τη μουσική πλευρά του Tango και την εξέλιξη της μουσικής εμπειρίας στη Milonga, αναζητώντας τρόπους ώστε η μουσική να ακολουθεί περισσότερο τη φυσική ενέργεια του χώρου και των χορευτών.
💃 Maria N. Melia
Η Maria N. Melia αποτελεί βασικό μέρος της καλλιτεχνικής και εκπαιδευτικής δραστηριότητας του TangoThessaloniki.com.
Ως Tango dancer και teacher συμμετέχει στη δημιουργία μαθημάτων, πρακτικών, Milongas και εκδηλώσεων, με έμφαση στη σύνδεση της τεχνικής με την προσωπική έκφραση και την κοινωνική διάσταση του Tango.
Η συνεργασία της με τον Spiros Sal — TanGoNueVo αποτελεί σημαντικό μέρος της φιλοσοφίας του project, καθώς η διδασκαλία και η διοργάνωση αντιμετωπίζονται ως μια κοινή δημιουργική διαδικασία.
🌐 TangoThessaloniki.com
Η εκδήλωση πραγματοποιείται με την υποστήριξη του TangoThessaloniki.com, μιας διαδικτυακής και καλλιτεχνικής πλατφόρμας αφιερωμένης στο Αργεντίνικο Tango στη Θεσσαλονίκη.
Το TangoThessaloniki.com έχει αναπτύξει ένα ευρύτερο οικοσύστημα γύρω από:
Μαθήματα Tango • Milongas • Tango Events • Workshops • Πολιτιστικές δράσεις • Tango Tourism • Συνεργασίες • Κοινωνικές δράσεις • Tango Community
Στόχος είναι το Tango να μην παραμένει μόνο μέσα στην αίθουσα διδασκαλίας, αλλά να αποκτά παρουσία στην πόλη, στους δημόσιους και πολιτιστικούς χώρους, στις κοινωνικές εκδηλώσεις και στην καθημερινότητα.
🌍 Μια ευρύτερη φιλοσοφία για το Tango
Για τους διοργανωτές, το Tango δεν είναι απλώς μια σειρά από βήματα.
Είναι μια γλώσσα του σώματος.
Είναι η ικανότητα δύο ανθρώπων να ακούσουν ο ένας τον άλλον χωρίς να χρειάζεται να μιλήσουν.
Είναι μουσική που μετατρέπεται σε κίνηση.
Είναι κοινωνική επαφή.
Είναι αυτοσχεδιασμός.
Είναι παρουσία.
Και, πάνω απ' όλα, είναι μια ανθρώπινη εμπειρία.
Αυτή η φιλοσοφία βρίσκεται πίσω από τη δημιουργία των Milongas, των μαθημάτων και των δράσεων που συνδέονται με το TangoThessaloniki.com.
❤️ Tango με κοινωνικό χαρακτήρα
Η δραστηριότητα των διοργανωτών έχει επίσης συνδεθεί με κοινωνικές και φιλανθρωπικές δράσεις, με συνεργασίες και εκδηλώσεις που χρησιμοποιούν το Tango ως τρόπο συνάντησης και προσφοράς.
Από τις δράσεις αυτές έχει αναπτυχθεί η ιδέα:
Tango with Purpose — Χορεύουμε & Στηρίζουμε.
Η φιλοσοφία είναι ότι μια tango εκδήλωση μπορεί να είναι ταυτόχρονα μια όμορφη κοινωνική εμπειρία και μια ευκαιρία να προσφέρει κάτι θετικό στην κοινωνία.
🤝 Με την υποστήριξη
Tango Students Greece
Μια ευρύτερη κοινότητα ανθρώπων που συνδέονται με την εκμάθηση, την εξάσκηση, τον χορό και την κοινωνική ζωή του Tango.
Η παρουσία μιας Milonga δεν αφορά μόνο τους διοργανωτές. Βασίζεται στη συμμετοχή των μαθητών, των χορευτών, των φίλων και ολόκληρης της κοινότητας.
📢 Χορηγός Επικοινωνίας
TangoThessaloniki.com
Η πλατφόρμα ενημερώνει για μαθήματα, Milongas, εκδηλώσεις και δράσεις Tango στη Θεσσαλονίκη και λειτουργεί ως σημείο αναφοράς για την τοπική και ευρύτερη tango δραστηριότητα.
📍 Ελάτε να γνωρίσετε τη Milonga
Είτε χορεύετε Tango εδώ και χρόνια είτε απλώς θέλετε να δείτε από κοντά τι συμβαίνει σε μια Milonga, η βραδιά στην Τούμπα είναι μια ευκαιρία να γνωρίσετε ανθρώπους, μουσικές και την ιδιαίτερη ατμόσφαιρα του κοινωνικού Tango.
Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2026
22:00
Kafe40 — Διογένους 40, Τούμπα, Θεσσαλονίκη
Είσοδος: 7€ με επιλογή ποτού/χυμού ή toast
Tango • Vals • Milonga • Greek Tango • Nuevo Tango • Latin
Μια βραδιά χορού, μουσικής, επικοινωνίας και ανθρώπινης επαφής.
Spiros Sal — TanGoNueVo & Maria N. Melia
Tango Students Greece
TangoThessaloniki.com
Where is it happening?
Event Location & Nearby Stays:


















