ZOUK KEZDŐ // BEGINNER | bemutató óra & tanfolyam // teaser class & course

Schedule

Mon Apr 10 2023 at 08:30 pm to 10:00 pm

Location

La Place Studio | Budapest, BU

Advertisement
tánc - zene - meditáció - társaság - kapcsolódás - önismeret
About this Event

— — — SCROLL DOWN FOR ENGLISH — — —

Lehet, hogy találkoztál már a borítóképen szereplő Anderson és Brenda táncos videóival az interneten. Ha esetleg mégsem, akkor itt az egyik:

Sokakat elvarázsolt már az ő táncos kapcsolódásuk. Amikor évvekkel ezelőtt volt szerencsém részt venni egy órájukon, akkor úgy éreztem, hogy új színt, új hozzáállást hoznak a zouk táncos életbe, és tanításba. Végre valaki nem csak a felszínt polírozza, hanem a lépéseken és figurákon túl, tudatos jelenléttel, önmagához és a zenéhez kapcsolódva, a partner felé tisztelettel, türelemmel fordulva, felépíti a kapcsolódást, és elvezet a tánc mélységeihez, mely annyira táplálja a lelket!

Gyere, és kóstolj bele, hogy milyen a kapcsolódás önmagaddal, a zenével, a partnereddel és a pillanattal a brazil zouk táncban! Szentelj heti másfél órát magadnak, tanuld meg a táncot, és közben ismerd meg önmagad még jobban! Egyedül vagy a pároddal is érkezhetsz.

Aki vezet az úton: Mesmes, aki gyermekkora óra a zene és a tánc szerelmese. Művészi torna, aerobic, egy iskolai tánccsoport szervezése és koreográfiáinak készítése és némi hip-hop tánc után 2004 körül a társastáncokfelé fordult, majd salsával, boogie-woogie-val és west coast swinggel folytatta, 2 év hastáncos kitérővel. Már a középiskolában beállt a lejátszók mögé egy-egy bulin zenélni. 2010-ben salsát kezdett játszani a Parkett Klubban, ahol szervezőként is tevékenykedett, majd ceroc és west coast swing esteken játszott. Lassan kerek 10 éve, 2013-ban figyelmét vonzani kezdte a kizomba és a brazil zouk. Ez a vonzalom azóta is tart. ? Zoukot először Ronaldo Magalhaes de Aguiarnál tanult itthon, majd 2015-től külföldi fesztiválokra kezdett járni, és zouk bulikat kezdett szervezni, ahol zouk DJ-ként újra a pult mögé állt. Egyre mélyebben kezdett a zenével foglalkozni, s ma már nemzetközi eseményekre is hívják játszani. Időközben elkezdte az önismeret és a spiritualitás útját is járni, jógával és tantrával kezdtett foglalkozni, ami jelentősen átformálta életszemléletét és megértését.

"Szerintem a tánc – ahogy a jóga vagy a harcművészetek is – egyben egy önismereti út is, így érdemes tudatos jelenléttel járni rajta, és egyben az egyik legjobb mód arra, hogy kapcsolódjunk a jelen pillanathoz, magunkhoz és a társainkhoz. Ezt a tudatosságot és érzést szeretném felébreszteni, átadni a zouk táncon és az órai gyakorlatokon keresztül, és segíteni az utat a mélyebb kapcsolódások és táncos élmények felé."


IDŐPONT

hétfőnként 20:30-22:00, adományos bemutató óra március 13-án.

Kérlek, jelentkezz be előre itt az Eventbrite-os oldal tetején a nagy piros gombbal!

Az óra elmélyülős jellege miatt a késéssel megzavarhatod a folyamatokat, ezért kérlek érkezz egy negyed órával előbb, hogy legyen időd átöltözni, regisztrálni, s tudjunk pontosan kezdeni.


HELYSZÍN

La Place Studio, 1025 Budapest, Szépvölgyi út 44.

Az alagsori csodaszép Broadway teremben leszünk.


MIT HOZZ MAGADDAL?

— Kényelmes ruhát, amiben tudsz mozogni, nyújtani is. A farmer most nem lesz jó választás, inkább egy laza vászonnadrág.

— Váltózoknit, tánccipőt vagy olyan váltócipőt, aminek nem tapad a talpa. Hölgyeknek egyelőre nem javaslom a magassarkút.

— Kérlek, ügyelj a higiéniára! Ha van rá lehetőséged, akkor mosakodj meg az órák előtt, tiszta felsőben érkezz, és használj dezodort.

— A nyitottságodat és a kedvességedet! :)


HOZZÁJÁRULÁS – ENERGIACSERE

A március 13-ai óra adományos lesz, lesz kitéve egy doboz, amibe lehet majd tenni az adományokat.

Az óra végén, aki szeretne, tud majd bérletet váltani.

— 4 alkalmas bérlet (4*90 perc): 15000 Ft (2500 Ft/60 perc)

— 8 alkalmas bérlet (8*90 perc): 27000 Ft (2250 Ft/60 perc)

— Március 13-án a helyszínen készpénzben fizetve 1000 Ft kedvezmény!

— Együtt előregisztráló pároknak fejenként 1000 Ft kedvezmény! (A jelentkezéskor add meg a partnered nevét!)


Ha kérdésed van, akkor tedd fel a brazilzouk.hu oldalon keresztül vagy a Facebook eseményben.

https://www.facebook.com/events/3078206035805714

Gyere, és kapcsolódj!


Szeretettel vár:

Mesmes


— — —

Rendezvényeinken kép- és videófelvételek készülhetnek. Bármely rendezvényünkön való részvételeddel automatikusan hozzájárulsz a megjelenésedhez ezeken a felvételeken, és a felvételek jövőbeli marketing célú felhasználásához.


— — — IN ENGLISH — — —

You may have come across the videos of Anderson and Brenda dancing on the cover photo on the internet. If you haven't, here's one:

Many have been captivated by their dance connection. When I had the privilege of taking one of their classes years ago, I felt they brought a new color and a new attitude to zouk dance life and teaching. At last, not only polishing the surface, but going beyond the steps and figures, with conscious presence, connecting to self and the music, turning to the partner with respect and patience, building connection and leading to the depths of dance that nourishes the soul so much!

Come and dive into the connection with yourself, the music, your partner and the moment in Brazilian zouk dance! Dedicate an hour and a half a week to yourself, learn the dance, and get to know yourself even better in the process! You can come alone or with your partner.

Mesmes, a lover of music and dance since childhood. After artistic gymnastics, aerobics, organizing and choreographing a school dance group and some hip-hop dancing, she turned to ballroom dancing around 2004, then continued with salsa, boogie-woogie and west coast swing, with a 2-year belly dancing detour. Already in high school she got behind the DJ stand to play music at parties. In 2010, she started playing salsa at the Parkett Klub, where she also worked as an organizer. Later on she played at ceroc and west coast swing nights. Almost 10 years ago, in 2013, she started to be attracted by kizomba and Brazilian zouk. This fascination has continued ever since. ? She first studied zouk with Ronaldo Magalhaes de Aguiar in Budapest, then in 2015 she started going to festivals abroad and started organizing zouk parties, and she got back behind the decks as a zouk DJ. She has become more and more involved in music and is now invited to play at international Zouk events. In the meantime, she also began to pursue a path of self-discovery and spirituality, diving into yoga and tantra, which has significantly transformed her outlook and understanding of life.

"I think dance, like yoga or martial arts, is also a path of self-awareness, so it's a path worth taking with conscious presence, and one of the best ways to connect with the present moment, with yourself and with your partners. This is the awareness and feeling I want to awaken, to transmit through zouk dance and class exercises, and to help pave the way to deeper connections and dance experiences."


DATE

Mondays from 8:30-10:00 p.m., with a donation-based teaser class on March 13.

Please pre-register here at the top of the Eventbrite page using the big red button!

Due to the immersive nature of the class, you may disrupt the proceedings by arriving late, so please arrive a quarter hour early so that you have time to change, register, and we can get started on time.


LOCATION

La Place Studio, 1025 Budapest, Szépvölgyi út 44.

We will be in the beautiful Broadway Room in the basement.


WHAT TO BRING?

- Comfortable clothes that you can move and stretch in. Jeans will not be a good choice this time, a loose pair of linen pants is better.

- A pair of socks, dance shoes, or shoes that don't have sticky soles. For ladies, I would not recommend heels this time.

- Please take care of hygiene. If you can, wash up before class, wear a clean shirt and use deodorant.

- Your openness and kindness! :)


CONTRIBUTION - ENERGY EXCHANGE

The March 13th class will be donation-based, there will be a box set out for you to put your donations in.

At the end of the class, those who wish will be able to buy their passes.

- pass for 4 classes (4*90 minutes): 15000 Ft (2500 Ft/60 minutes) — you can miss 1 occasion

- pass for 8 classes (8*90 minutes): 27000 Ft (2250 Ft/60 minutes) — you can miss 2 occasions

- On 13 March, pay by cash on the spot and get a 1000 Ft discount!

- Couples pre-registering together get 1000 Ft discount each! (Please enter your partner's name when registering!)


If you have any questions, please ask them via brazilzouk.hu or in the Facebook event.

https://www.facebook.com/events/3078206035805714

Come and connect!


We look forward to seeing you:

Mesmes


Event Photos
Event Photos
Event Photos
Advertisement

Where is it happening?

La Place Studio, 44 Szépvölgyi út, Budapest, Hungary

Event Location & Nearby Stays:

Tickets

USD 0.00

Zouk Amigos Budapest

Host or Publisher Zouk Amigos Budapest

It's more fun with friends. Share with friends