William Basinski supp. EMACS | Parkteatret

Schedule

Sat Mar 18 2023 at 08:00 pm

Location

Parkteatret | Oslo, OS

Advertisement
Dørene åpner: 20.00
EMACS: 20.30
William Basinski: 21.30
---
William Basinski er en klassisk utdannet musiker og komponist, som har jobbet med det eksperimentelle kunstfeltet i over 30 år, først og fremst i New York og nylig også i California.
Ved bruk av eldre teknologi og analoge tape-loops, utforsker hans melankolske lydlandskap livets flyktige natur, et ekko av minnets gjenklang og tidens mysterium.
Basinskis firedisks mesterverk «The Disintegration Loops», fikk internasjonal anerkjennelse, og havnet på Pitchforks liste over de 50 beste albumene i 2004. Og «The Temporary Residence» deluxe LP box set fra 2012, fikk topscoore i samme medium (ja, vi snakker 10, noe som hører sjeldenhetene til).
Installasjoner og filmer laget i samarbeid med kunstner og filmskaper James Elaine, har blitt presentert på internasjonale festivaler og museer, og Basinski har spilt for fulle hus rundt om i verden.
Basinski har også laget musikken til Robert Wilson-operaen «The Life and Death of Marina Abramovic», som hadde verdenspremiere på Manchester International Festival i 2011, og turnerte i Europa i 2012 og Nord-Amerika året etter.
Orkesterale transkripsjoner av «The Disintegration Loops», av Maxim Moston, har blitt fremført på The Metropolitan Museum of Art, Queen Elizabeth Hall og La Batie Festival i Genève, Sveits, Dark Mofo Festival i Hobart Tasmania og sist Pitchfork Midwinter Festival med Chicago Philharmonic.
I november 2020 ga Bainski ut skiva «Lamentations», og nå sist, i mars tidligere i år, fikk vi servert albumet «. . .on reflection» av William Basinski & Janek Schaefer, utgitt av Temporary Residence, Ltd.

Billetter 300,- + avg.
I salg via Ticketmaster:
https://www.ticketmaster.no/event/706241
18-års aldersgrense
Dørene åpner kl. 20.00
Advertisement

Where is it happening?

Parkteatret, Olaf Ryes plass 11,Oslo, Norway, Oslo, Norway

Event Location & Nearby Stays:

Parkteatret

Host or Publisher Parkteatret

It's more fun with friends. Share with friends