Walter Trout | Nalen, Stockholm

Schedule

Sun Nov 13 2022 at 08:00 pm

Location

Nalen | Stockholm, ST

Advertisement
13 november - Nalen, Stora Salen
WALTER TROUT tillbaka på Nalen!
Den mäktige amerikanska blues-legendaren Walter Trout är inte bara en av genrens bästa gitarrister. Han är dessutom en sångare och låtskrivare av format. Sammantaget gör det honom till en av vår tids stora inom blues av den mer högljudda och rockigare sorten. För sju år sedan tvingades han genomgå en levertransplantation, men nu är han tillbaka med full kraft och hans senaste platta Ordinary Madness” (2020) har hyllats som en av hans bästa.
New Jersey-födde bluesrockaren Walter Trout stod i rampljuset långt innan hans egna debut kom. Som den makalösa gitarrist han är spelade han gitarr tillsammans med artister som John Lee Hooker, Big Mama Thornton och Joe Tex. Under 80-talet spelade han dessutom i gruppen Canned Heat, men det var efter ett inhopp för en sjuk John Mayall som Trout egentligen upptäcktes. 1990 kom hans egna LP-debut och sedan dess har det rullat på.
Trout har ett hjärta som slår för den moderna bluesrocken. Han är respekterad av det gamla gardet, vördad av det yngre och avgudad av de fans som kommer fram och hälsar efter varje konsert. Kort sagt: efter fem decennier i branschen är Trout en talismanfigur och en del av det lim som håller samman bluesgemenskapen i en tid då den bredare världen aldrig har varit så uppdelad.
SUPPORT: The Mukherjee Development
375 SEK + serviceavgift
Nalen Klubb,
Åldersgräns: 18 år
Insläpp klockan 20.00, konsertstart cirka 21.00
Advertisement

Where is it happening?

Nalen, Regeringsgatan 74, Stockholm, Sweden

Event Location & Nearby Stays:

Nalen

Host or Publisher Nalen

It's more fun with friends. Share with friends