Ungváry Krisztián- Horty Miklós a kormányzó

Schedule

Sat Jan 29 2022 at 04:00 pm

Location

Tárogató Szìnpad | Budapest, BU

Ungv\u00e1ry Kriszti\u00e1n- Horty Mikl\u00f3s a korm\u00e1nyz\u00f3
Advertisement
Éppen száz esztendeje annak, hogy 1920 márciusában Horthy Miklóst Magyarország kormányzójává választották. Személye és közel negyedszázados regnálása körül azonban mind a mai napig komoly emlékezetpolitikai és közéleti viták dúlnak. Hívei szerint ő konszolidálta az országot, mindent megtett azért, hogy Magyarország a lehető legkisebb veszteséggel kerüljön ki a háborúból, ráadásul a magyar zsidóság egy részének megmenekülése is neki köszönhető. Ellenfelei mindezt másképpen gondolják. A kormányzó döntéseinek objektív, történeti elemzése ugyanakkor segíthet abban, hogy elfogultságoktól és ideológiai elkötelezettségektől mentesen közelítsünk ehhez a kérdéshez.
Ungváry Krisztián előadásában arra keresi a választ, hogy milyen felelőssége volt Horthy Miklósnak Magyarország sorsának alakulásában, különösen második világháborús szerepvállalásában és a magyar zsidóság 1944-es tragédiájában.
Ungváry Krisztián a Tokajban található Vayi Borászat tulajdonosa és borásza. Az előadás végén lehetőség nyílik a borok megvásárlásra magától a termelőtől.
Advertisement

Where is it happening?

Tárogató Szìnpad, Tárogató út 2-4., Budapest, Hungary, 1024, Budapest, Hungary

Event Location & Nearby Stays:

Borb\u00e1th Rendezv\u00e9nyszervez\u00e9s

Host or Publisher Borbáth Rendezvényszervezés

It's more fun with friends. Share with friends