Trip4Soul Editia 2 - Muntii Himalaya: Regiunea Everest

Schedule

Thu Nov 09 2023 at 01:45 pm to Thu Nov 23 2023 at 01:45 pm

UTC+05:45

Location

Gokyo Lakes and Gokyo Ri Trek | Kathmandu, BA

Advertisement
Trip 4 Soul, ediția 2.

În data de 9 - 24 Noiembrie, Adventure Makers organizează ediția a doua de trekking în Munții Himalaya.
Durata călatoriei = 16 zile

Programul Călătoriei

Trekking Gokyo Ri și Lacurile Gokyo.

Gokyo Lake Trekking oferă o experiență de vis în cei mai înalți și frumoși munți din lume, Munții Himalaya.
Vom fi la o aruncare de bat de celebrul munte Everest, ghețarul si cascada de gheață Kumbu.
Urmăm un traseu spectaculos, până la Gokyo Valey, descoperim lacurile Gokyo, parcă rupte din cer cu frumosul albastru care le compune.

Ajungem langă coloși precum Cho Oyu 8188 M , Lhotse 8516 M, Makalu 8481 M , priveliști superbe asupra impresionantului Ama Dablam 6812 M și multe altele.
Ajungem la altitudinea de 5300 M in vârful Gokyo Ri si optional putem urca si vârful Navi la 5600 M altitudine.


Ziua 1.
Zborul București - Kathmandu.
Întalnirea cu ghizii locali, preluarea și transportul până la Hotel, după masă și cazare, o usoară plimbare pe străzile Nepaleze, pregătirea bagajului necesar și predarea către echipajul porterilor .
Ziua 2.

Zborul Kathmandu - Lukla ( 2860 m ) - drumeție la Phakding ( 4 ore )

Ne trezim devreme și zburăm cu avionul până la Lukla, un zbor de 45 minute ce ne va duce în regiunea Muntelui Everest. Zborul este unul spectaculos, iar la sosire vom fi intâmpinați de echipajul de trekking împreună cu care vom organiza bagajele, luăm prânzul și pornim într-o drumeție ușoară până în Phakding, aproximativ 3 ore, unde vom rămâne peste noapte.
Traseul duce prin platoul Lukla, apoi coboară pentru a întâlni intersecția cu traseul Jiri la Chheplung. De aici traseul urmează Dudh Kosi spre nord prin satul Ghat și apoi, în cele din urmă, Phakding, unde vom înnopta.

Ziua 3.
Phakding - Namche Bazar (3446 M)- 6 ore.
De la Phakding, traseul continuă spre nord în sus pe Valea Dudh Kosi spre Jorsale (2810 m ) unde intrăm în Parcul National Sagarmatha ( Everest ). De aici continuăm în urcare pe traseul spectaculos pe nume Namche spre Namche Bazar. Pe drum vom trece peste celebrul pod suspendat deasupra confluenței Bhote Kosi si Dudh Kosi, iar la scurt timp vedem în depărtare prima imagine a Everestului. Traseul este lung, însă în cele din urmă ajungem în celebra capitală Sherpa și ne bucurăm de imensitatea munților Kwangde (6187 m ).

Ziua 4.
Namche Bazar - Zi de odihnă pentru aclimatizare.

Aclimatizarea este extrem de importantă și înainte de a urca mai sus, vom rămâne în Namche Bazar pentru a ne obișnui organismul cu aerul rarefiat și cu efectele altitudinii. Facem o excursie la centrul de vizitare a Parcului Național, vizităm mânăstirea și participăm la slujba de sfințire a excursiei, putem merge la cumpărături să negociem cu tibetanii, ori să bem ceai și să ascultăm povești faimoase de munte.

Ziua 5.
Namche Bazar - Khumjung ( 3700 m ) - Dole ( 4200 m ) - 6 ore
La început urcăm treapta până la banda de aer Syangboche și hotelul Panorama, hotel cu privire la Everest, să bem o ceașcă de ceai și să admirăm priveliștea. Vizităm Khunde și cel mai înalt spital din lume, ajungem în Khumjung, trecem spre marele Chorten de pe culmea crestei la 3973 m. Se spune că acesta este locul în care s-a născut Sfântul Lama Sange Dorje, Lama reîncarnat al Mânăstirii Rongbuk din Tibet, care a introdus Budismul în Khumbu. Traseul trece prin pășuni de yaci și așezări de vară care sunt folosite atunci când șerpașii aduc turmele de yaci la pășunat. Vederile spre Khumbila și Tawache ( 6542 m) sunt extrordinare pe tot parcursul zilei.


Ziua 6.
Dole - Machhermo - Phanga (4410 m ) - 4 ore.

De la Dole, traseul urcă la Lhabarma 4220 m și Luza la 4360 m, continuăm abrupt de-a lungul văii deasupra râului, până la Machhermo la 4410 m. În 1974, un Yeti a ucis 3 yaci și a atacat o femeie Șerpa, acesta este cel mai credibil incident raportat vreodată în Khumbu, așa că vom fi atenți la atracțile zonei și poveștile localnicilor care ne vor purta parcă într-o altă lume, adormind cu gândul la înăltimea munților, dar și la yeti.

Ziua 7.

Machhermo - Gokyo ( 4800 m ) - 4 ore.
De la Machhermo la Gokyo, poteca urcă pe o creastă cu o vedere excelentă, atât în jos la Kangtega dar și în sus spre optimarul Cho Oyu ( 8153 m ) . Dincolo de creastă valea se largește , coboară până pe malul râului înainte de a începe urcarea pe morena terminală a ghețarului Ngozumpa. Este o urcare abruptă în susul morenei, trecem de-a lungul pârâului până la un lac mic, unde o familie de rațe brahmane locuiește de mulți ani. Traseul devine aproape nivelat deoarece urmează valea pe lângă un al doilea lac cunoscut sub numele de Longponga. Ajungem în sfârșit la Gokyo pe o potecă presărată cu bolovani la 4800 m.

Ziua 8.

Valea Gokyo - Urcarea pe Gokyo Ri ( 5357 m)- 5 ore
Petrecem întreaga zi în Gokyo pentru aclimatizare la mare altitudine și urcăm pe Gokyo Ri. Din Vârful Gokyo Ri, admirăm inima munțiilor Himalaya, o priveliște de vis asupra celor mai înalte vârfuri din lume, dar și asupra lacurilor Gokyo, 5 la număr, pe care le vom vizita.

Ziua 9.
Gokyo - Vârful Navi 5600 M - 3 ore
În ziua 9 putem decide, opțional, să rămânem în zona satului Gokyo sau urcăm pe vârful Navi 5600 M, să simțim din plin magia muntiilor Himalaya dar si experiența de a fi la mare altitudine in lipsa oxigenului.
O nouă zi cu priveliști parcă ireale asupra munților Himalaya. Vom vedea vârfuri celebre de peste 8000 m altitudine cum ar fi Everest, Lhotse, Cho Oyu, Makalu, Nupse, Gyanchung kang, precum și cel mai mare ghetar din lume Ngazumpa.

Ziua 10.
Gokyo - Phortse Tenga- 6 ore.
Coborâm pe o potecă de-a lungul râului Dudh Koshi și trecem pe lângă primele lacuri Gokyo. Pe drum ne bucurăm și de priveliști ale vârfurilor Cholatse și Taboche. Traseul coboară accentuat până la Chorten unde avem priveliști de vis asupra munților Thamserku , Cho Oyu, Kangtenga.
Ajungem în satul Dole din regiunea Phortse unde ne vom caza.

Ziua 11.
Phortse Tenga - Namche Bazar -4 ore
Pe o potecă îngustă ne indreptăm spre Namche Bazar, pe parcursul traseului vedem flori sălbatice și multe cascade. De asemenea întâlnim capre de munte, căprioase Mosc, fazani. În drumul nostru catre Namche priveliștea munților Taboche, Ama Dablam, Thamserku, Kantenga este de admirat.

Ziua 12.
Namche Bazar - Lukla- 6 ore.
Coborâm pe o potecă stâncoasă și traversăm mai multe poduri suspendate înainte de a trece pe o potecă nivelată. Aerul este mai cald pe măsură ce mergem către Lukla. Călătoria noastră în munte se încheie după ce ajungem la Lukla. Ne cazăm și ne petrecem timpul cu gândul la frumoasa călătorie.

Ziua 13
Zbor spre Kathmandu.
După zborul cu avionul, program de voie pentru odihnă sau plimbare.

Ziua 14.
Ultimele ore în Kathmandu, preluare și transport către aeroportul internațional.

*Acest itinerar de trekking poate fi și modificat în funcție de flexibilitate și condițiile zonei. Programul de trekking conține 14 zile. Am selectat 14 zile + 2 de rezervă, cu tot cu zborul internațional București - Dubai - Kathmandu, pentru a nu fi la limită cu timpul. Putem petrece 1-2 zile extra în munte sau Kathmandu, în funcție de cum ne desfășurăm programul.


Costuri.
Călătorie trekking 2150 USD / Persoană
Include:
- Cazare 2 nopți Hotel Kathmandu;
- Cazare în toate locațiile, conform programului stabilit;
- 3 mese pe zi asigurate ( exclus zilelor din kathmandu, acolo este inclusă o singură masă) ;
- Toate transporturile terestre conform itinerarului cu vehicule private;
- Zborul dus - întors cu avionul Kathmandu - Lukla;
- Toate permisele de Trekking;
- Organizare călătorie și salvare;
- Taxă ghid local, cazare ghid și porteri ( echipajul din Nepal);
- Taxe guvernamentale și locale.

Pe scurt, 2150 dolari, pentru întreaga expediție asigurând tot ce este necesar din partea agenției Nepaleze.

Costuri suplimentare:
Bilet de avion București - Kathmandu, și retur.
Prețul aproximativ 1500 USD.
Taxa de vizitare ( Viza de aeroport ) - După aterizare fiecare dintre noi vom trece pe la un ghșeu în aeroport pentru a primi viză. Costul este de 50 USD ( 30 zile )
Banii de buzunar - 500 USD minim.
Tips Porteri + Ghid ( opțională suma, tura trecuta am platit 100 USD fiecare. Stabilim acolo! )
Vom schimba în Kathmandu din Dolari în Rupii, bani de buzunar care ne vor satisface anumite pofte ori cheltuieli suplimentare.
Pentru participare se achită 1150 USD în avans pentru asigurarea locului și plata agenției.
Maxim 12 persoane - Primul venit, primul servit.
Ne vom organiza în România începând cu întocmirea unui grup de Whataspp pentru a discuta toate detaliile și tot necesarul pentru această călătorie.
Detalii la nr. 0747919172 - Adventure Makers.


Advertisement

Where is it happening?

Gokyo Lakes and Gokyo Ri Trek, Bagwan Bahal Marg, Thamel,Kathmandu, Nepal

Event Location & Nearby Stays:

Adventure Makers

Host or Publisher Adventure Makers

It's more fun with friends. Share with friends

Discover More Events in Kathmandu

Sikles Mountain Trek
Fri Nov 10 2023 at 12:00 am Sikles Mountain Trek

Epic Trek Nepal P. Ltd

TRIPS-ADVENTURES TREKKING
CONFIRMED \u203c\ufe0f Pikey Peak Trek to face Everest & its brothers
Fri Nov 10 2023 at 12:15 am CONFIRMED ‼️ Pikey Peak Trek to face Everest & its brothers

Kathmandu Airport - Tribhuban International Airport - TIA

TRIPS-ADVENTURES TREKKING
Annapurna Base Camp 12 days Trekking (Godavari Package)
Fri Nov 10 2023 at 03:15 pm Annapurna Base Camp 12 days Trekking (Godavari Package)

Nepal

TRIPS-ADVENTURES TREKKING
Polish Festival @ Fed Square
Sun Nov 12 2023 at 09:45 am Polish Festival @ Fed Square

Durbar Square, Bhaktapur, Nepal

FESTIVALS RENAISSANCE-FESTIVALS
11th Happy Anniversary
Wed Sep 27 2023 at 06:00 am 11th Happy Anniversary

kathmandu eco hotel

TRIPS-ADVENTURES
Everest Base Camp Trek In Sept'2023
Wed Sep 27 2023 at 06:00 am Everest Base Camp Trek In Sept'2023

Apex Nepal Treks & Tours

TRIPS-ADVENTURES TREKKING
Trekking al campo base del Everest
Thu Sep 28 2023 at 05:00 am Trekking al campo base del Everest

Himalayaventura.com - Buddha Treks Group

TRIPS-ADVENTURES TREKKING
Langtang Valley Heli Enduro 9 Days
Thu Sep 28 2023 at 07:00 pm Langtang Valley Heli Enduro 9 Days

Kathmandu

TRIPS-ADVENTURES TREKKING
Everest Base Camp Trek
Sat Sep 30 2023 at 06:00 am Everest Base Camp Trek

Actual Adventure Pvt. Ltd

TRIPS-ADVENTURES TREKKING
Everest Base Camp Trek With Pi Coin
Sun Oct 01 2023 at 09:00 pm Everest Base Camp Trek With Pi Coin

Thamel

TRIPS-ADVENTURES TREKKING
12 Days Everest Base Camp Trek
Mon Oct 02 2023 at 01:45 am 12 Days Everest Base Camp Trek

Glorious Himalaya Trekking Pvt. Ltd.

TRIPS-ADVENTURES TREKKING
MANASLU CIRCUIT TREK, NEPAL HIMALAYA (5210M) - 16 DAYS - 02 TO 17 OCT 2023
Mon Oct 02 2023 at 07:00 am MANASLU CIRCUIT TREK, NEPAL HIMALAYA (5210M) - 16 DAYS - 02 TO 17 OCT 2023

Kathmandu International Airport, Nepal

TRIPS-ADVENTURES TREKKING
Everest Base Camp trek
Mon Oct 02 2023 at 08:45 am Everest Base Camp trek

Nepal, thamel, kathmandu

TRIPS-ADVENTURES TREKKING
Everest Base Camp Trek \u0219i Vf.  Island Peak (6.189m)
Wed Oct 04 2023 at 11:30 am Everest Base Camp Trek și Vf. Island Peak (6.189m)

Everest Base Camp

TRIPS-ADVENTURES TREKKING
Langtang Valley Heli Enduro 9 Days
Thu Oct 05 2023 at 07:00 pm Langtang Valley Heli Enduro 9 Days

Kathmandu

TRIPS-ADVENTURES TREKKING
Trekking al campo base del Everest
Fri Oct 06 2023 at 05:00 am Trekking al campo base del Everest

Himalayaventura.com - Buddha Treks Group

TRIPS-ADVENTURES TREKKING
Mardi Himal Basecamp Expedition
Fri Oct 06 2023 at 06:45 am Mardi Himal Basecamp Expedition

Thamel Kathmandu Nepal

TRIPS-ADVENTURES TREKKING
Everest Base Camp Trek post-monsoon 2023
Sat Oct 07 2023 at 10:45 am Everest Base Camp Trek post-monsoon 2023

Hyatt Regency Kathmandu

TRIPS-ADVENTURES TREKKING
Skarby Nepalu 07.10 - 20.10.2023
Sat Oct 07 2023 at 04:15 pm Skarby Nepalu 07.10 - 20.10.2023

Nepal, thamel, kathmandu

TRIPS-ADVENTURES TREKKING

What's Happening Next in Kathmandu?

Discover Kathmandu Events