Traumespor 1 Norge Oslo - Etterutdanning 5x3 dg - Samling 1 d. 6.-8. mars 2025
Schedule
Thu Mar 06 2025 at 09:30 am to Sat Mar 08 2025 at 04:00 pm
UTC+01:00Location
HI Oslo Haraldsheim | Oslo, OS
Advertisement
Traumespor 1 i Norge for første gang. Med trepunktsoppmerksomhet og kroppen som hovednavigasjon. En 15 dagers (5 x 3 dager) etterutdanning om traumatisering og dissosiasjon. Målgruppen er fagpersoner med en aktiv faglig praksis, psykologer, psykoterapeuter, fysioterapeuter, leger, psykiatere og lignende.Traumespor 1 inneholder basal teori og metode og praktisk øving i arbeidet med enkeltstående traumer (PTSD) med kroppslig fokusering og introduksjon til å arbeide med kompleks traumatisering og dissosiasjon (som fordypes på 2.året i Traumespor 2).
Det er læring i det som er belastende og psykopatologisk / hva-er-traumatisering og læring i det sunne utviklingsperspektiv, representert med modellen i det neuroaffektive; med de neuroaffektive kompasser (Hart og Bentzen) som bygger på en evolusjonsutviklet modell. Vi utviklingsperspektiv som grundlag for å se sunn utvikling, og således de usunde ubalanser og traumatiske og dissosiative låsninger hos personen vi arbeider med. Og lage rammer og rom får å kunne regulere, og tåle og kunne forholde seg til de låsninger og ubalanser/sykdom som er tilstede. Både kort innblikk i psykiatriske lidelser og sannsynlige psykologisk-fysiske lidelser. I dette første året fokus på enkeltstående traumatisering og dissosiering / PTSD.
Trepunktsoppmerksomhet er rammen. Kroppen er grunn-navigasjonen. Å lete etter spor, ja, det kan være triggere, samt ressurser. I det kropslige kart er kroppens sansning, uttryk, gester, impulser, fullførte og ufullførte bevegelser valide og får mandat, og base for utforskning og kan skabe veier ut og veier inn i sammenheng igen. VI søker å bygge integrasjonskapasitet. Samt vil vi arbejde med nyere forskning og teoriutvikling i dypere deler av kroppen / dypere deler av hode-hjernen; PAG og Curriculus Superior og Raphae bl.a. inspirert fra Ruth Lanius og hennes team i Canada.
Vi øver på å skape rom og struktur og la det kroppslige bevege og lytte og sanse-se, samt tilby bevegelser og kroppsoppmerksomhet i relevant dosering og med det autonome nervesystems toleransevindu / energinivå-bevegelser som et av signalene/språkene for personens kapasitet, samt navigasjon i behag-ubehag.
Traumespor 1 er det første år av tre års forløp, om man skulle ønske dette, inkludert sertifisering som spesialisering i traume- og dissosiasionsarbeide.
Du får på Traumespor 1 erfaring, teori og metoder hvor undervisningen har klar retning og er samtidig dynamisk med fokus på personlig-profesjonell læring, som inkluderer ivaretakelse av gruppen og de pedagogiske grep som et nysgjerrig, interessant og relevant læringsrom.
Du vil som terapeut/fagperson inviteres til at lære og arbejde med regulering, stabilisering, integreringskapacitet, det autonome nervesystem og dypere lag i hjernen, inkludert orienteringsarbeid. Samt fullførelse af bevegelser, inviteres til å lære å være i åpen-oppdagelse, lære å "se-sanse" de små bevegelser og de større, samt lære om posisjonering. Samt kunne møte det som skjer, guide som terapeut, med et overskuelig landkart og værktøyskasse, og stadig med en ikke-vitende holdning. Med utforskeren i en, i rollen som terapeut. Du vil lære noget om prosedural tillid. Ydmyk nysgjerrighet inviteres, samt relevante aspekter af lek.
Det præfrontale / kognitive med ord/sprog og forståelse og det limbiske system med relation og følelsesudvikling er vigtige dele af processen og arbejdet.
Sporfinner. Terapeuten/dig inviteres til at finde sin signatur, bruge det man allerede kan og implementere nye indsigter i sit virke, som det virker naturlig og engagerende, for den enkelte. Terapeuten træner på at være sammen med høj-energi-tilstande og lav-energi tilstande, være i egen regulering, også når andre systemer går og er i lås, frys, mani eller lignende Terapeuten inviteres til at være levende, tryg, engageret i sit terapeutiske virke - at kunne være vital med det dybt alvorlige, eksistens-liv-død niveau på lige linje med leg og nuværende virkelighed.
Her inkluderes relevant, aktuel teoretisk viden, med psykoedukative modeller og fokus på praktisk anvendelse i din terapeutiske praksis. Undervisningen er erfarings- og oplevelsesbaseret, med samtidige relevante modeller og landkort.
Hvad er traumatisering, hvad er alvorligere, mere kompleks traumatisering. Hvad er traumets spor, hvordan se disse spor, og få øje for kreative spor og andre spor hos mennesket, og hvordan navigere mellem disse spor, følge dem og nogle gange dreje på relevante tidspunkt.
Hvad er dissociation, vil også berøres (mest på Traumespor 2).
Hvad er kroppen, hvordan forstå kropslige responser og udtryk, hvordan arbejde med de bevægelser og reaktioner som ses og opleves, hvordan anvende doserede interventioner med kropsopmærksomhed, hvordan invitere bevægelser og lade bevægelser ske - som en del af hvad kroppen og vores autonome selv, er i gang med og vil forhandle. Vi vil berøre tolerancevinduet, den neuroaffektive psykoterapi og kompas-landkort, fasebehandling, ressourceorienterede kropsøvelser og arbejde med dissociation/strukturelle dele i flere faconer.
Vi vil også komme ind på hvad som kan styrke terapeutens tilstedeværelse og evne til opmærksomhed og bæredygtighed i et intenst arbejdsfelt.
Psykologforeningen har godkjent forløpet under spesialisering. Norsk Fysioterapiforbund har godkjent forøpet under spesialisering til psykomotorisk fysioterapeut. Samt noen timer i forhold til andre spesialiseringer.
Introduksjonskurs tilbys online, eller live, neste gang i januar 2025.
Underviser; Espen Andli, Kropspsykoterapeut og fysioterapeut, med mangeårig klinisk praksis og undervisning i dette fagområde. Han arbejder og bor i København, Danmark hvor hovedsetet for Traumespor ligger på hans klinikk. Han har undervist i mange år - også i Norge med forløp som Sporene i Kroppen etter Traumer (2013-2019) og som kursleder for fysioterapiforbundet i Norge (2005-2022) med spesialitet i fysioterapi for barn og unge med psykiske vansker.
Han har i flere år undervist psykoterapeutstuderende og fysioterapeut studerende, holdt forelesninger til konferanser og årsmøter og initiator på diverse bevegelses-/ fordypningsforløp gjennom årene. Han er utdannet i en bukett av etterutdannelser innen det kroppslige og med flere perspektiver i traume- og dissosiasjonsfeltet, er skrivende og bruker nåværende teorier og er optaget af fremtidig teoriutvikling og kroppslig oppdatering av eksisterende teorier i fagfeltet. Han har klinisk praksis med klienter, gir individuell veiledning og veiledning i grupper. For mere informasjon; se hjemmesidelink herunder.
Målgruppe: Psykologer, psykoterapeuter, fysioterapeuter, psykomotoriske fysioterapeuter, leger og andre relevante faggrupper. Skriv til Espen ved spørsmål.
Hver deltaker får utlevert et kompendium på 260 sider som følger de fem samlingene og utdanningen.
Datoer: 1.samling; Torsdag d. 6. - lørdag d. 8. mars 2025.
Pris:
Early bird I: Dkr. 3.300,- pr. samling ved påmelding før 6. desember 2024 (Tilsammen Dkr. 16.500,-)
Early bird II: Dkr. 3.600,- pr. samling ved påmelding før d.6. januar 2025 (tilsammen Dkr. 18.000,-).
Vanlig pris: Dkr. 3.900,- pr. samling ved påmelding etter d. 6. februar 2025 (tilsammen Dkr. 19.500).
Kursavgiften inkluderer lunsj hver dag og ellers kaffe /te, sjoko.
Tider: Torsdag-fredag-lørdag; kl.09.30 - 16.00.
Sted: Haraldsheim, Grefsen, Oslo.
Kursleder: Espen Andli
Deltakerantall: 16-24 personer.
Påmelding skjer ved å maile til [email protected], først til mølle.
Du får tilsendt faktura.
Ved avbestilling 60 dager før, refunderes kursavgift minus administrasjonsgebyr Dkr.1.000,-. Ved avbestilling etter denne dato betales forløpet i sin helhet. Vennligst send mail til Espen for å sikre påmeldingen og plassen.
Ved påmelding binder man seg til hele forløpet Traumespor 1.
Introduktionsaften online arrangeres tirsdag d.14. januar 2025. Lenke sendes på forhånd til deltakerne.
Datoer for de fem samlingene (med forbehold for mindre endringer).
Datoer - Kull Norge 2025/2026 / torsdag -lørdag:
Samling 1: Torsdag d.6. - lørdag d.8. mars 2025
Samling 2: Torsdag d.5. - lørdag d.7. juni 2025
Samling 3: Torsdag d.16. - lørdag d.18. oktober 2025
Samling 4: Torsdag d. 15. - lørdag d.17. januar 2026
Samling 5: Torsdag d.12. - lørdag d.14. mars 2026
*******
Van der Kolk, Siegel, Panksepp, Levine, Ogden, Bentzen og Hart, samt Damasio og van der Hart, Steele, Boon, vil informere undervisningen og blive nevnt og behandlet underveis som relevante teori- og modellutviklere og en del af dem er fortsat praktikere.
Traumespor 2 (for dem som har tatt Traumespor 1) med oppstart ca 2027 i Oslo / Norge. Ca. 2025 i Danmark / København.
Sertificering til Traumespor Traumeterapeut og/eller Fasilitator er tilgjengelig for interesserte, se mere på hjemmesiden eller kontakt Espen.
For mere informasjon og påmelding til nyhedsbrev; kontakt Espen via email: [email protected]
Se evt. mere her;
www.espenandli.com
www.traumespor.com
Facebookside: Traumespor
Takk, E.
**********************************************
Kort om forløbet (på dansk):
Samling 1:
Introduktion til feltet og perspektiver inden; Generelt; Hvad er traumatisering og dissociation. Stabilisering / fasebehandling og fokus på Ressourcer / fase 1. Neuroaffektive kompasser; Det autonome niveau. Tolerancevinduet. Ubehag og Behag. Hvad er "krop". Hvad er Opmærksomhed og det kan kalder nærvær. Praktiske, kliniske øvelser. Terapitræning (man øver på egen krop, eget tema, Terapeut-Klient-Observatør). Personlig-professionelt perspektiv. Teorifunderet samtidigt med her- og nu opmærksomhed (alle samlinger).
Samling 2:
- Stabilisering / fasebehandling, fase 1 forts. Neuroaffektiv kompas - limbisk niveau. Hvad er følelser. Hvad er relation. Tilknytning. Er der følelsesmæssige og relationelle ressourcer for klienten/patienten, hvordan og hvem, indeni og i det ydre konkrete / relationscirkel. Porges / Polyvagal teori. Vitalitetsfærdigheder; Centrering. Kropsopmærksomhed og tre-punktsopmærksomhed. Terapitræning
Samling 3:
- Fasebehandling, fase 2: arbejde med terapeutiske teknikker, tidslinje. Neuroaffektive kompas - præfrontale kompas. Hukommelse og traumer. Mentalisering og pseudomentalisering. Kognitiv/Narrativ tilgang. Tanker og tanker om tanker / meta tanker. Skabe mening med ord som sprog. Passer ordene med kroppen. Kropsøvelser i Afgrænsning. Polaritet. Terapitræning.
Samling 4:
- Arbejde med terapeutiske teknikker, fase 2 forts. Neuroaffektiv kompas - integration alle kompasser, arbejde lodret. Teori om struktureret dissociation, samt dissociationsfænomener. Bevægelighed og rytme. Terapitræning.
Samling 5:
Fase 3 fasebehandling - nyorientering, hvad nu, efter forandring, valg, beslutningsret, integritet. Mening, spiritualitet, døden. Koordination. Terapitræning.
Advertisement
Where is it happening?
HI Oslo Haraldsheim, Haraldsheim Breakfast Room, 0587 Oslo, Norge,Oslo, NorwayEvent Location & Nearby Stays: