Tidens ånd-salong på Nasjonalbiblioteket

Schedule

Fri Feb 03 2023 at 04:00 pm

Location

Nasjonalbiblioteket | Oslo, OS

Advertisement
Programmet på scenen setter i gang klokka 18.00 og vi holder åpent frem til 22.00 førstkommende fredag på Nasjonalbiblioteket på Solli plass. Tidens Ånd avholder salong.
*********************************
Januar er måneden for selvoptimalisering, selvbedrag og illusjonen om blanke ark. Mange bestemmer seg for å renske livet for dårlige vaner, og alkoholen blir ett av godene folk nekter seg. De kjører på med den norske folketradisjonen hvit måned. Hvor kommer denne ideen fra, og er det en god idé?
Med oss for å utforske rusmiddelets fordeler, ulemper og ikke minst kulturhistorie har vi den forsøksvis januar-nyktre professor i antropologi Runar Døving. Han holder et mikroforedrag om norsk alkoholkultur med vekt på lønningspils og lettøl(!). Essayist og journalist Ida Lødemel Tvedt riffer kort på det som har blitt sagt, og forsøker å sette det i sammenheng med sine egne uferdige tanker om drikking som journalistisk metode. Poet og kritiker Martin Svedman prater med poet og kritiker Endre Ruset om å være tørst, om hvorfor man drikker, og hvorfor man ikke drikker, og om fraværet av nykter litteratur som sjanger i Norge. Vegar Tryggeseid kommer også opp på scenen en tur.
DJ ASDFGHJKL (Faduma Mohamud) spiller hele kvelden, og baren er åpen. Her får man også kjøpt noe å spise.
Advertisement

Where is it happening?

Nasjonalbiblioteket, Henrik Ibsens gate 110, Solli plass, Oslo, Norway

Event Location & Nearby Stays:

Nasjonalbiblioteket

Host or Publisher Nasjonalbiblioteket

It's more fun with friends. Share with friends