The Undertones - Oslo

Schedule

Wed Apr 26 2023 at 07:00 pm

Location

Vulkan Arena | Oslo, OS

Advertisement
Det er 40 år siden sist de var her, men snart er det på tide at det nordirske punk-popbandet The Undertones besøker oss igjen. I mai 2023stopper bandet i Skandinavia med «It's Gonna Happen Tour», og konserten på Vulkan Arena blir den eneste Norge. Publikum kan forvente å høre "Teenage Kicks" og deres andre hits, samt nyere materiale.
Musikkmagasinet Sounds kalte The Undertones «sannsynligvis det beste popbandet i hele den engelsktalende verden» i en artikkel fra 1980. Men historien om bandet begynte tilbake i 1976. Deretter startet fem tenåringer i Derry, Nord-Irland, et band og begynte å klø på soverommene sine. Navnene deres var John O'Neill, Damian O'Neill, Feargal Sharkey, Billy Doherty og Michael Bradley Da det ikke var noen musikkscene å snakke om på den tiden i hjembyen, ble medlemmene påvirket av platene de kjøpte med postordre, bandene de leste om i New Musical Express og hva de kunne høre på radioen, spesielt i John Peels i dag legendariske program på BBC 1. I 1978 ga The Undertones ut sin første singel, "Teenage Kicks", som John Peel la merke til ved å spille den to ganger på rad på showet sitt. Sangen er i dag en popklassiker som mange artister har dekket.
Med sin debutsingel og etter å ha dukket opp i Top of the Pops, fikk bandet sitt gjennombrudd, og i løpet av de neste årene ga de ut et bredt spekter av vellykkede singler og album. Titler som "Jimmy Jimmy", "Here comes the Summer", "You got my Number" og "My Perfect Cousin" er fortsatt elskede popperler fra sen punk og ny bølge-epoke.
I 1983 forlot sangeren Feargal Sharkey bandet for å starte en solokarriere. Som et resultat bestemte de gjenværende medlemmene seg for å begrave The Undertones, og O'Neill-brødrene startet i stedet det relativt vellykkede bandet That Petrol Emotion.
I 1999 bestemte fire av de opprinnelige medlemmene seg for å gjenforene bandet, Men Fergal Sharkey avslo det, og i stedet var det en annen mann fra Derry som overtok sangmikrofonen, Paul McLoone. Det som skulle være en midlertidig gjenforening, bare for noen få konserter i Nord-Irland, var i stedet et stort comeback, ikke bare glad John Peel. I årene som fulgte, til nå, har de gitt ut kritikerrost nytt materiale, gjort flere turer i Storbritannia så vel som over hele verden, og utgitt sine tidlige plater i remastered versjoner på vinyl.
I 2020 ble det planlagt turer i Europa og USA, disse blir nå utsatt til 2021 og 2022 i stedet. I forbindelse med dette slippes også albumet "Dig what you Need", remastret versjoner av sangene fra 2000-tallet, for første gang på vinyl.
Advertisement

Where is it happening?

Vulkan Arena, Vulkan 26,Oslo, Norway

Event Location & Nearby Stays:

A STAR Entertainment

Host or Publisher A STAR Entertainment

It's more fun with friends. Share with friends