The Jayhawks | Pustervik, Gothenburg

Schedule

Tue Apr 11 2023 at 07:00 pm

Location

Pustervik | Gothenburg, VG

Advertisement
THE JAYHAWKS (US)
11/4 Pustervik kl 19:00
Dj's: The Woody Crew
Det anrika alt-countryslagskeppet The Jayhawks återvänder i vår till våra breddgrader för ännu en vända av tidlösa melodier, skimrande stämsång och glimrande gitarrer. The Jayhawks tillhör alt.countryns allra största hörnstenar, som på senare år består av Gary Louris, bandets huvudsaklige sångare, låtskrivare och gitarrist genom åren tillsammans med klassiska uppsättningen Marc Perlman, Tim O’Reagan och Karen Grotberg.
Senaste albumet ”XOXO” är första gången alla medlemmar bidrar med egna låtar och delar på att vara frontsångare, vilket skapat The Jayhawks bredaste musikaliska album, men utan att någonsin tumma på bandets integritet eller kvalitet. Det handlar fortfarande om klassisk Jayhawks, låtarna har sina rötter i genuin americana (The Byrds, Neil Young) det brittiska 60-tals popundret (The Beatles, The Kinks) och ringande power-pop (Big Star).
Tillsammans med Uncle Tupelo och sedemera Son Volt och Wilco lade Jayhawks grunden för det som kom att kallas alt.country, vad det nu betyder. De revolutionerade 90-talets alternativa rockscen och är föregångare till senare tids alternativa indierockscountrysuccéer som Ryan Adams, My Morning Jacket, Jonathan Wilson och Vetiver samt upprätthållare av klassisk amerikansk rocktradition ihop med namn som Chris Robinson Brotherhood, Wilco och Lucinda Williams.
Advertisement

Where is it happening?

Pustervik, Pustervik, Järntorgsgatan 12,Gothenburg, Sweden, Gothenburg, Sweden

Event Location & Nearby Stays:

Woody West

Host or Publisher Woody West

It's more fun with friends. Share with friends