The Cynics | Bar Brooklyn

Schedule

Fri Sep 16 2022 at 06:00 pm

Location

Bar Brooklyn | Stockholm, ST

Advertisement
The Cynics firar att det är 30 år sedan man släppte sitt klassiska album Rock'n'Roll med en turné som kommer till Debaser i september.
Det klassiska garagerockbandet The Cynics are under åren blivit en institution på den alternativa rockscenen. Bandet bildades 1983 av gitarristen Gregg Kostelich, som sedan starten varit bandets drivande motor. 1986 släpptes debutalbumet på det av bandet nybildade skivbolaget Get Hip Recordings, ett bolag som under åren inte bara släppt The Cynics utan också mängder av klassiska garage-, punk- och powerpopband (som The Fleshtones, The Gories och The Miracle Workers).
Tillsammans med band som The Fuzztones och Chesterfield Kings blev The Cynics ett av de stilbildande banden för åttiotalets garagerockscen. Under åren har banden experimenterat med andra stilar än garagerock, som psych och folk. Samtidigt har bandet alltid haft tydliga rötter i sextiotalets punk, med influenser från band som The Sonics, MC5 och The Seeds. The Cynics stil bygger på samma grund: fuzziga ultra-distade gitarrer, vild sång och och en drivande rytmsektion.
Bandet ger sig nu ut på en (något försenad) turné för att fira 30-årsjubileumet av deras klassiska album Rock’n’Roll från 1989. Skivan, med dess explosiva blandning av beatpop och psychrock, etablerade bandet som frontfigurer på garagescenen. På turnén kommer bandet nu spela hela Rock’n’Roll-albumet, tillsammans med andra klassiska hits från deras karriär. Missa inte chansen att se ett unikt band ge en unik konsert!
Advertisement

Where is it happening?

Bar Brooklyn, Hornstulls Strand 4,Stockholm, Sweden, Stockholm, Sweden

Event Location & Nearby Stays:

Debaser

Host or Publisher Debaser

It's more fun with friends. Share with friends