Sverre Gjørvad kvartett // Nasjonal jazzscene

Schedule

Thu Oct 06 2022 at 08:00 pm

Location

Nasjonal jazzscene | Oslo, OS

Advertisement
A simple longing to make new music sparked a creative rush. Tonight we celebrate the quartets forth album in as many years
Torsdag 06. oktober, kl 20.00. Dørene åpner kl 19.00 - kr 250/200
Release!
I 2018 tenkte Sverre Gjørvad at det kanskje var på tide å gi ut litt ny musikk. Det begynte å bli lenge siden forrige gang, og dessuten hadde han komponert en del nytt materiale. I tillegg spilte han med folk han hadde en veldig god tone med. Det måtte da bli musikk av slikt? Det skulle vise seg å bli et ras!
�I 2019 kom albumet Voi River, og året etter kom Elegy of Skies. Så kom Time to Illuminate Earth i 2021, og nå i høst slippes altså Here Comes the Sun. Dermed har han gitt ut fire album på fire år, med de samme fire musikerne, spilt inn i det samme studioet, med den samme studioteknikeren, den samme masteringsteknikeren, på det samme plateselskapet, med et av de fire elementene, etter den Aristoteliske elementlære, i titlene på hvert av albumene, en idé som kom etter album nummer to.
Det musikalske prosjektet har vært å fortelle musikalske historier fra langt nord i landet. Eller historier fra lenger sør i verden, sett nordfra. Det har vært et ønske om å formidle en geografisk typisitet i musikken. Publikum og presse har likt prosjektet, siden det kun har avstedkommet overstrømmende kritikker, både fra inn- og utland.
Med stadig økende konsertvirksomhet, og etter fire album, har Sverre Gjørvad kvartett utviklet en gjenkjennelig klang, med erfarne musikere bosatt i vår nordlige landsdel.
Herborg Rundberg – piano, Kristian Svalestad Olstad – gitar, Dag Okstad – bass, Sverre Gjørvad - trommer
Advertisement

Where is it happening?

Nasjonal jazzscene, Karl Johans gate 35, Oslo, Norway

Event Location & Nearby Stays:

Nasjonal jazzscene

Host or Publisher Nasjonal jazzscene

It's more fun with friends. Share with friends