Spiritualized | Pustervik, Gothenburg

Schedule

Sun Jun 25 2023 at 07:00 pm to 10:30 pm

Location

Pustervik | Gothenburg, VG

Advertisement
SPIRITUALIZED (UK)
25/6 Pustervik kl 19:00
Dj's: The Woody Crew
I över trettio år har Jason Pierce pumpat ut musik i stratosfären. Oavsett om det har varit som Spiritualized eller som del av Spacemen 3 lyckas han alltid – och då menar vi alltid – göra det så satans bra. Fakta: det varken finns eller har funnits några dåliga Spiritualized-låtar. Svepande, orkestral rock och med ett utomjordligt mål lyckas Spiritualized att göra det ogreppbara greppbart, det abstrakta konkret, och det personliga att kännas universellt.
Förra året släppte Spiritualized sitt nya album "Everything Was Beautiful", ett album som hyllades unisont av såväl publik och kritiker samt hamnade högt upp över världens alla Årsbästalistor för 2022 (Rough Trade, Uncut, Mojo).
"Lazer Guided Melodies" och "Ladies And Gentlemen We Are Floating In Space" känns idag lika nyskapande och uppfriskande som på 90-talet, och 2018 års "And Nothing Hurt" var ett album vi inte visste att vi behövde. Det är nästan så att man börjar fråga sig: någon gång måste väl kreativiteten ta slut? När en artist gång på gång släpper fantastiska album börjar en inför nästa släpp oroa sig över att det är nu det vänder.
Men med mästerliga "Everything Was Beautiful" utplånade Spiritualized ännu en gång alla förväntningar, och bevisade att han är en kraft i sig själv som motstår jämförelser. Han är ett testamente på att musiken lever, att det är något som ständigt går att dynamiskt engagera sig i, och med varje lyssning av det senaste albumet eller några av hans tidigare mästerverk känns det som att man själv lever lite extra.
Advertisement

Where is it happening?

Pustervik, Pustervik, Järntorgsgatan 12,Gothenburg, Sweden

Event Location & Nearby Stays:

Rajkumar Ralu

Host or Publisher Rajkumar Ralu

It's more fun with friends. Share with friends