UITVERKOCHT: Special met L'air inconnu en Andrea Capezzuoli in de Mezrab

Schedule

Thu Apr 13 2023 at 07:00 pm

Location

Mezrab | Amsterdam, NH

Advertisement
Update: de special met L'air inconnu en Andrea Capezzuoli is uitverkocht. Je kunt je inschrijven voor de wachtlijst.
Wil je het bal van mei niet missen. Koop dan alvast je ticket voor de Mezrab met Duo Bucsan/Gielen en Duo Baftig: https://balfolkamsterdam.nl/social-dance-in-mezrab-met-duo-bucsan-gielen
------
SPECIAL
Ander moment, ander programma, andere prijs. In april hebben we een special in de Mezrab met topmuzikanten uit Frankrijk en Italië.
De Mezrab is normaal op iedere derde donderdag van de maand en een dansinstructie vooraf. Alleen met deze special wijken we daar vanaf.
Deze editie is op de tweede donderdag van de maand en hebben we een band + solo muzikant op het prgramma.
Reserveer alvast een ticket en kom dansen op de livemuziek van L’air inconnu en Andrea Capezzuoli!
TICKET
Voorverkoop: 16 euro
https://balfolkamsterdam.nl/social-dance-in-mezrab-met-lair-inconnu
Aan de deur 18 euro
PROGRAMMA
19:00 Deuren open
19:30 Bal met Andrea Capezzuoli
21:00 Bal met L’air inconnu
23:00 Sessie
BANDS
- L’air inconnu
Dani Velasco en Sylvain Pool zijn trots en blij hun muziekproject te delen met Fabien Bucher. Fabien is onder andere bekend van Bal’o’gadjo en speelt gitaar en mandoline!
Samen zijn ze een creatief muzikaal trio. Ze maken muziek ten dienste van de moderne traditionele dans, en nieuwsgierige oren.
Hun composities en arrangementen van traditionele thema’s zijn geïnspireerd door emoties en sterke sensaties die worden ervaren op bals en festivals: vreugde van ontmoeting, intieme poëzie, virulentie van geluid, energie van bewegende lichamen, collectieve trance, …
- Andrea Capezzuoli
Accordeonist, zanger, doedelzakspeler, componist, arrangeur, geboren in Milaan in 1970, altijd al bezig geweest met volksmuziek. Hij was de oprichter van vele folkgroepen: in 1991 Terantiqua, met wie hij in 1994 de eerste Folkontest won die werd georganiseerd door de Folkermesse van Casale Monferrato (AL) en in hetzelfde jaar deelnam aan het prestigieuze Interceltic Festival van Lorient in Bretagne; in 1996 La Magiostra, groepslaboratorium van fusie tussen volksmuziek van verschillende oorsprong en moderne muzikale talen; in 1998 Musicanta, de eerste groep die traditionele Italiaanse muziek versmolten met Frans-Canadese klanken; in 2000 Din delòn, met wie hij half Europa toerde en twee cd’s opnam.
Hij was accordeonist van de groepen Picotage (Franse muziek), ‘O Calascione (muziek uit Zuid-Italië) en doedelzakspeler van de oudemuziekgroep La chambre du Roy René.
In 2006 richtte hij Andrea Capezzuoli e Compagnia op, een veelzijdig project van Italiaanse volksmuziek met besmettingen uit overzeese tradities. Met deze groep betreedt hij momenteel de schermen van de belangrijkste Italiaanse en buitenlandse festivals (Canada, Peru, Frankrijk, Duitsland, Oostenrijk, Nederland, België, Tsjechië, Spanje, Portugal, Zwitserland).
Hij is momenteel accordeonist van de formaties: BandaBrisca, Matapuexi.
Hij heeft duizend concerten op zijn naam staan, zestien opnames en deelname aan tal van radio- en televisie-uitzendingen, waaronder “Rolling Madness” van RAIDUE.
Hij is accordeonleraar sinds 1996 met vaste cursussen (Cremona, Canegrate, Novara, CPSM van Milaan) en privélessen. Hij geeft accordeonworkshops in Italië en in het buitenland (België, Nederland, Duitsland, Spanje, Frankrijk).
In 2012 publiceerde hij een “Manual of Diatonic Organ”.
In 2015 maakte hij ook deel uit, in de sectie “Organetto – Wereldmuziek”, van de jury van de prestigieuze PIF: Internationale Accordeonprijs van Castelfidardo (AN).
Advertisement

Where is it happening?

Mezrab, Veemkade 576,Amsterdam, Netherlands, Amsterdam, Netherlands

Event Location & Nearby Stays:

Balfolk!

Host or Publisher Balfolk!

It's more fun with friends. Share with friends