Soms was het Stil

Schedule

Fri Oct 14 2022 at 05:00 pm

Location

Wmgallery InAmsterdam | Amsterdam, NH

Advertisement
Gallery WM heeft het voorrecht om de volgende tentoonstelling te mogen presenteren:
Soms was het Stil
van
Peter Veltman
14/10/2022 t/m 12/11/2022
Opening: Vrijdag 14 oktober 2022
Láng voordat de Corona-pandemie toesloeg en onze steden er voor het eerst in eeuwen verlaten uit liet zien, zocht een bescheiden Amsterdammer mét fotocamera de stilte op. Een stilte die actief gezocht moest worden; in de doorkijk van een verlaten steeg, op het lege strand van Ijmuiden, in een weerspiegeling van een takje in het water of de draf van een paard op het Volgermeerpolder. Wég van de drukte. In de stilte vóór de storm. Kalmte in de chaos. Stilte ligt voor Peter Veltman in een klein hoekje...
...
Met het oog van een schilder zoekt Veltman naar de verstilling van de oogopslag. Een blik van sympathieke verwondering, van enigheid in het alledaagse, van rust in de roerigheid; een stille blik. Amsterdam is altijd al een drukke stad geweest. Een rumoerige plaats. Een plek van werk, en van winkelen, en van dronken gelal in de nachtelijke uurtjes. Een stad waar een rustige plek ver te zoeken is, en meestal te veel gevraagd. Maar soms, heel soms, is het stil.
En daar is Peter dan, om het vast te leggen.
Peter Veltman zal aanwezig zijn op de opening op vrijdag 14 oktober van 17:00 – 19:00 uur in Gallery WM. Zijn fotoboek “Soms was het stil” (Nederlands/Engels) met introductie van ondergetekende, zal dan tevens te koop zijn.
Advertisement

Where is it happening?

Wmgallery InAmsterdam, Elandsgracht 35,Amsterdam, Netherlands, Amsterdam, Netherlands

Event Location & Nearby Stays:

Gallery WM

Host or Publisher Gallery WM

It's more fun with friends. Share with friends