SOLD-OUT | DOME_LIVE 011 – Hemispheres Berlin-Budapest #1

Schedule

Tue Mar 28 2023 at 07:00 pm

Location

Magyar Zene Háza | Budapest, BU

Advertisement
++ A koncertre minden jegy elkelt! ++
=========================
++ A berlini Művészeti Egyetem (UdK) hangművészeti mesterprogram (Sound Studies and Sonic Arts) hallgatói által a Hangdómra készített munkák bemutatója a Syndicate of Space and Sound-dal együttműködésben ++
=========================
A Magyar Zene Háza egyik fő missziója a zenepedagógia, amit a saját zeneped osztályának munkájába fektetett energiákon túl különböző oktatási intézmények bevonásával igyekszik még hatékonyabbá tenni. Erre ékes példa a Hangdómba és a Kreatív Hangtérbe rendszeres jelleggel szervezett tanórák a Zeneakadémia növendékei számára.
Ezen kezdeményezéseket most nemzetközi alapokra helyezzük azáltal, hogy a Hangdómba a berlini művészeti egyetem (Universität der Künste) hangművészeti mesterprogramjának (Sound Studies and Sonic Arts) diákjait hívjuk meg, hogy egy tíznapos rezidenciaprogram keretében készítsenek térhangzásos műveket a ház félgömb formájú sokcsatornás rendszerére.
A program másik helyi partnere az Art Quartet Budapest részét képező és most újjáépülő Syndicate of Space and Sound (SSS), ami a 4D Sound-os software-ének köszönhetően egyik úttörője az egy bő évtizede indult térhangzásos fejlesztések új hullámának.
A diákok a berlini egyetem tantervének keretében előkészítik a műveket, a Syndicate of Space and Soundban kidolgozzák, a Hangdómra adaptálják és a program végén, a DOME_LIVE sorozat keretében március 28-án be is mutatják azokat.
A munkafolyamatok alatt a Zeneakadémia Elektroakuszikus tanszékének diákjai találkoznak a berlini diákokkal, megosztják tapasztalataikat és bemutatják egymásnak a Hangdómra szabott darabjaikat.
Berlin közismerten a hangművészet Mekkája, ahol kivételes lehetőségei vannak az ott tanuló, illetve alkotó szakembereknek. Az a hízelgő tény, hogy a berlini alkotók kiváltképp motiváltak abban, hogy az UdK támogatásával a Hangdóm rendszerére darabokat készítsenek, azt sugallja, hogy az efféle együttműködéseknek köszönhetően Budapest is egy gócponttá válhat a nemzetközi hangművészeti porondon.
Az SSS egy olyan hely, ahol tudományos, művészeti és spirituális szakemberek találkoznak, akik a hangok folyamatosan fejlődő egységén keresztül kutatják a létezés természetét. Az SSS holisztikus szemléletet képvisel, ahol minden egyes hozzájáruló egyén egy nagyobb tudatossági rendszer részévé válik: egy folyamatos program, ahol a hang és a tér a kollektív emlékezet önszerveződő tárolójává válik; egy akusztikus ökológia, amelyet az organikus intelligencia és a gépi tudatosság hajt, lehetővé téve a testet öltött és figyelmes hallgatási módokat.
=========================
? Helyszín: Magyar Zene Háza, Hangdóm
? Időpont: 2023. március 28. 19:00
BŐVEBBEN A PROGRAMRÓL:
https://zenehaza.hu/esemeny/dome-live-011-hemispheres-berlin-budapest
Kérjük, hogy mielőtt elindulnátok az eseményre, tájékozódjatok a Magyar Zene Háza honlapján az aktuális információkról!
Advertisement

Where is it happening?

Magyar Zene Háza, Városliget,Budapest, Hungary, Budapest, Hungary

Event Location & Nearby Stays:

Magyar Zene H\u00e1za

Host or Publisher Magyar Zene Háza

It's more fun with friends. Share with friends