”SISTA MATCHEN” är en monolog med Jens Hultén.

Schedule

Wed Oct 19 2022 at 07:00 pm

Location

Scalateatern | Stockholm, ST

Advertisement
”SISTA MATCHEN” är en monolog med Jens Hultén. Skriven av Benny Haag och Jens Hultén.
Sveriges storfilmsstjärna Jens Hultén på turné med första solo-föreställningen "Sista Matchen"!
Jens Hultén har genom åren medverkat i några av de största Hollywoodfilmerna (”Mission Impossible”, ”Skyfall”, ”Alpha” och i svenska succéfilmer som ”Hundraåringen” m.m. och blivit rikskänd som Seth Rydell i filmerna om ”Johan Falk”). I höst beger han sig ut på turné med en egen historia och sin första soloföreställning "Sista Matchen" skriven av Benny Haag och Jens Hultén i regi av Rickard Günther. Turnépremiär blir det den 19 oktober på Scalateatern i Stockholm. Turnén gästar 8 större städer runtom i landet och sträcker sig fram till den 6 november 2022.
-Jag är så tacksam för att nu få möjligheten att berätta en historia som jag tror kommer att vara allmängiltig. Det är en ytterst personlig föreställning som tar upp frågor och funderingar kring utanförskap, föräldraskap, rädslor, tillhörighet, missbruk, tankar om livet och döden. Tunga ämnen kan tyckas men det är skrivet med humor och perspektiv. Säger Jens Hultén.
Solo-föreställningen "Sista Matchen" utspelar sig i ett omklädningsrum där en man är redo för att gå sin sista match. Är det i kampsport? Är det mot missbruket? Är det mot döden? Är det mot sina demoner? Pjäsen tar upp alla dessa frågor som går från den enskilda människans missbruk till hela mänsklighetens missbruk.
En svidande betraktelse över mänskligheten med en svart humor där vi även får en inblick i det ofta påhittade utanförskapet med offerkoftan som verktyg. Vi vill ju alla bli älskade till vilket pris som helst, eller?
Föreställningen inramas med nyskriven musik av Jens son Eddie Hultén som även medverkar på scenen. Rickard Günther står för regin.
Advertisement

Where is it happening?

Scalateatern, ,Stockholm, Sweden, Stockholm, Sweden

Event Location & Nearby Stays:

Jens Hult\u00e9n Sista Matchen

Host or Publisher Jens Hultén Sista Matchen

It's more fun with friends. Share with friends