Sarah Millican // Stockholm // 2 Juni 2022

Schedule

Thu Jun 02 2022 at 07:00 pm to 10:00 pm

Location

China Teatern | Stockholm, ST

Advertisement
Sunderbara engelska komikern Sarah Millican till Sverige nästa sommar
“The comic laureate of unglamorous-but-glorious womanhood”
The Guardian
Prisbelönta komikern Sarah Millican har nyligen inlett en världsturné med helt nya showen “Bobby Dazzler” som tar henne till Sverige nästa sommar.Hemma i Storbritannien är hon älskad för sin härligt ärliga, raka och mycket personliga humor. Bara tre år efter standup-debuten blev hon 2008 Bästa nykomling vid Edinburgh Fringe och 2013 listades hon som en av de 100 mest inflytelserika kvinnorna av Radio 4:s ”Woman’s Hour”. Millican är tvåfaldigt BAFTA-nominerad för sin BBC-serie ”The Sarah Millican Television Programme”.
??????? ?/? ????? ??????? ? ?????????
Enligt Oxford Learners Dictionary är ’bobby dazzler’ ett gammaldags brittiskt uttryck som betyder ’an excellent or very special person’ vilket passar väl in på Sarah Millican. Hon är komikern som vände hjärtesorgen när hon blev dumpad av sin förste make till en framgångsrik standup-karriär och gränslöst skämtar om sig själv. ”There are no secrets. Everything gets mined for comedy” har hon tidigare berättat i en intervju i The Guardian.
Sarah säger att hon tillbringat året i lockdown med att låta ryggen växa och skriva nya skämt, bland annat vad som händer när du inte kan öppna munnen, hur man kastar bajs på en vägg, om en förvånansvärt rolig cellprovstagning, att försöka gå ner i vikt men det enda man förlorar är en fingertopp och hur riktigt hemskt det kan vara i en flyttank.
Enligt Sarah själv är hon till en början livrädd när hon går ut på scenen:
– Jag har ett rätt bra ”jag-tycker-det-här-är-jätteroligt”-ansikte men allt är fejk. Fast man kan fejka självförtroende tills man får det – ett par rejäla skratt från publiken så är självförtroendet där. Det finns inget bättre än att få folk att skratta. Jag älskar det. Det är det bästa jobbet i världen.
I oktober 2017 släppte Millican sin första bok, ”How To Be Champion”, som beskrivs som en del självbiografi, en del självhjälp, en del bekännelse och en del hyllning till att bara vara en helt vanlig kvinna. Boken gick rakt upp på förstaplatsen på Sunday Times bästsäljarlista när den släpptes och toppade ånyo listan när den kom i pocket. The Chortle skrev ”Her book is, in short, champion”.
Sarah Millican är också en av grundarna till Standard Issue, en smart och humoristisk podcast gjord av kvinnor för kvinnor.
sarahmillican.co.uk
@sarahmillican75
Sarah Millican”Bobby Dazzler”
China Teatern, Berzelii Park 9 i Stockholm
Fredag 2 juni 2022, kl 20:00
Advertisement

Where is it happening?

China Teatern, Berzelii Park 9,Stockholm, Sweden, Stockholm, Sweden

Event Location & Nearby Stays:

Shownight

Host or Publisher Shownight

It's more fun with friends. Share with friends