ROM COM - En romantisk komedi (examensproduktion från Stockholms konstnärliga högskola)

Schedule

Sat May 21 2022 at 06:00 pm to 08:00 pm

Location

Kulturhuset Stadsteatern | Stockholm, ST

Advertisement
Absurt och rörande om kärleksrelationens väsen och villkor. Att bli och sluta vara kär i en tidsålder där medier och marknadskrafter påbjudit omöjliga ideal och riktlinjer. Varför älska någon om jag inte får någonting för det? "ROM COM – en romantisk komedi" är en examensproduktion från institutionen för scenkonst vid Stockholms Konstnärliga Högskola och en del av Scenex 22. Gästspel på Kulturhuset Stadsteaterns scen Kilen (entréplan).
Biljettbokning: https://kulturhusetstadsteatern.se/teater/rom-com-en-romantisk-komedi
**********
En gång i tiden var Eda och Elroy ett kärlekspar. Nu, flera år efter att förhållandet tagit slut, ska de genomgå en fiktiv terapiform – dramaturgisk terapi. Med hjälp av framdukade hjälpmedel i form av rekvisita och kostym iscensätter och återupplever de, framför en symbolisk kamera, sin genomgångna relation i avsnitt som överensstämmer med dramaturgin i en klassisk ROM COM-rulle. Det visar sig såklart inte vara oproblematiskt. Hollywoodmallen passar inte vissa saker som ändå måste tas hänsyn till. Och någonstans, i gränslandet mellan celluliter och Jude Laws perfekta käklinje, går de unga tu vilse och förlorar sig.
Romantic Comedy är en populär genre med gamla anor. Vi kan spåra den så långt som till antikens grekiska dramer, men kan nog vara rätt säkra på att människor berättat den här typen av historier för varandra lika länge som vi haft språk. I sin mest igenkännbara skepnad är den lättsam, smörig och packad med fullständigt otänkbara situationer. Lätt att skratta bort, svår att ta på allvar. Men en fråga som kittlar är om genren egentligen skulle kunna vara ett uttryck för våra mest omöjliga drömmar, eller för den delen tvärtom – planterar dessa omöjliga drömmar i våra huvuden och hjärtan. Och om de påverkar oss mer än vi själva förstår.
PÅ SCEN
Amina Avdić, Andreas Anterot & Staffan Kolhammar
KONSTNÄRLIGT TEAM
Manus & regi: Alexander Charlamov
Scenografi & ljus: Emil Wickholm Thuresson
Kostym: Lena Adamson
Mask & peruk: Klara Jorméus
Ljuddesign: Ella Blixt & Johan Stohne
Föreställningsdramaturg: Sanna Keivanlo
Teknisk samordnare: Alvin Lilliestierna
Ljusassistent: Michael Forsberg
Produktion, ekonomi och marknadsföring: Alexander Charlamov, Alvin Lilliestierna & Anna Jonsson Björck
GRAFISK FORM
Ottie Marusarz & Maximilian Ehrling
VÄN I SALONGEN
Philip Zandén
Advertisement

Where is it happening?

Kulturhuset Stadsteatern, Sergels torg, Stockholm, Sweden

Event Location & Nearby Stays:

ROM COM - En romantisk komedi

Host or Publisher ROM COM - En romantisk komedi

It's more fun with friends. Share with friends