Ritarihuone – Helsinki -konserttisarja: Epookkipäivä Ritarihuoneella

Schedule

Sat Feb 05 2022 at 02:00 pm

Location

Ritarihuone | Helsinki, ES

Ritarihuone \u2013 Helsinki -konserttisarja: Epookkip\u00e4iv\u00e4 Ritarihuoneella
Advertisement
Klo 14: Epookkikahvila ja monologi – Iltapäivä Adelaïde Ehrnroothin seurassa
Helsinki Walks -historiakollektiivin tuottama epookkinäytelmä ja historiallinen kahvila vie katsojat 1800-luvulle, Ritarihuoneen kukoistuskaudelle. Ritarihuone toimi aatelissäädyn istuntosalina Suomen suuriruhtinaskunnan valtiopäivillä vuosina 1863–1906. Säätyyn kuuluneen poikkeuksellisen henkilön, kirjailijan ja naisasianaisen Adelaïde Ehrnroothin (1826–1905) johdattelemana tarkastellaan aikakauden politiikan syvävirtauksia ja aatelisnaisten yhteiskunnallista roolia.
Adelaïde Ehrnrooth saapuu keskuuteemme monologinäytelmän muodossa. Esityksessä kuullaan aatelin perhe-elämästä ja sukuyhteisön merkityksestä, hurjanhauskoista juhlista ja ulkomaanmatkoista sekä politiikan näyttämönä toimineesta Ritarihuoneesta. Millaisia keskusteluja salissa on käyty, miten ne ovat vaikuttaneet suomalaiseen politiikkaan, elämänmenoon ja yhteiskunnan rakentumiseen?
Lipun hintaan sisältyy kahvi ja leivonnainen.

Klo 16: Trio Est
Trio Est on kolmen nuoren lahjakkuuden muodostama yhtye. Abel Puustinen, Anna Westerlund ja Fanny Söderström ovat kaikki kolme menestyneet kansallisissa kilpailuissa ja triona he voittivat kolmannen palkinnon Jyväskylän Ilmari Hannikainen -pianokamarimusiikkikilpailussa vuonna 2020. He esittävät Fanny Mendelssohn Henselin omaleimaisen pianotrion ja Pietarissa vaikuttaneen Anton Arenskyn laajan ensimmäisen pianotrion.
Advertisement

Where is it happening?

Ritarihuone, Helsinki, Finland, Helsinki, Finland

Event Location & Nearby Stays:

It's more fun with friends. Share with friends