Revi ja rellestä - kollaasityöpaja

Schedule

Mon May 23 2022 at 05:00 pm to 07:00 pm

Location

Lapinlahden Lähde | Helsinki, ES

Advertisement
Mental health art week- ohjelmaa:
Oletko stressaantunut, vihainen tai et oikeastaan edes varma miltä sinusta tuntuu? Tule purkamaan oloasi kollaasityöpajaan!
Työpajassa revimme, silppuamme ja tuhoamme jätepaperia yhteistä kollaasia varten. Kollaasi rakennetaan silputuista papereista isolle, yhteiselle pohjalle, joka ripustetaan työpajan jälkeen esille Lapinlahden Lähteen kahvilaan. Tarkoituksena on rakentaa yhdessä kuva siitä, mikä meitä juuri nyt nyppii tai miltä meistä tuntuu. Repiminen ja pohjan kanssa rellestäminen on energisoivaa ja hauskaa, jopa katarttista. Tule yksin tai yhdessä kaverin kanssa niin pitkäksi aikaa kuin haluat! Voit tuoda kotoa mitä tahansa kevyttä materiaalia, jonka haluaisit tuhota ja käyttää uudelleen. Pajaa ohjaa sarjakuvataiteilija ja kuvataideopettaja Viivi Rintanen, joka on perehtynyt mielen järkkymisen kuvaamiseen ja joka haluaa itsekin päästä rellestämään. Pajatila on Kahvila Lähteen vieressä.
Työpaja on osa Helsingin kaupunginmuseon Rikki – kun mieli särkyy -näyttelyn ohjelmaa.
Rikki – kun mieli särkyy -näyttely lähestyy mielen hajoamista kokijan näkökulmasta. Näyttely esittelee Nikkilän psykiatrisen sairaalan (1914–1999) potilaiden tekemiä piirroksia, maalauksia ja käsitöitä, jotka kertovat syvästä inhimillisyydestä diagnoosien takana. Historiallisten aineistojen lisäksi näyttely kommentoi nykytilannetta ja muistuttaa mielenterveyden/sairauden rajan liukuvuudesta ja aika- ja kulttuurisidonnaisuudesta. Rikki-näyttely on esillä Helsingin kaupunginmuseossa (Aleksanterinkatu 16) 22.4.-25.9.2022.
Advertisement

Where is it happening?

Lapinlahden Lähde, Lapinlahdentie 1, Helsinki, Finland

Event Location & Nearby Stays:

Lapinlahden L\u00e4hde

Host or Publisher Lapinlahden Lähde

It's more fun with friends. Share with friends