Red Light Jazz Diner feat. Roaring Cats & Steffen Morrison

Schedule

Sun Jun 11 2023 at 07:00 pm to 11:59 pm

Location

Anantara Grand Hotel Krasnapolsky Amsterdam | Amsterdam, NH

Advertisement
Het Red Light Jazz diner is het hoogtepunt van elke editie van het Red Light Jazz festival. Het exclusieve evenement op de slotdag van de 10e editie van hét jazzfestival van de hoofdstad van Nederland, vindt plaats in de Grand Ballroom van Anantara Grand Hotel Krasnapolsky Amsterdam.
Bij de entrée worden de gasten als VIP’s ontvangen, waarna ze worden begeleid naar gereserveerde plaatsen aan een 4-persoonstafel. Voor deze jubileumeditie van Red Light Jazz heeft chef-kok Marco van Rutten een speciaal 3-gangen menu samengesteld met bijpassende wijnen. Tijdens en ná het diner kan er worden genoten van live muziek van respectievelijk de Roaring Cats en de energieke soulzanger Steffen Morrison.
Roaring Cats is momenteel een van Europa's veelbelovende nieuwe jazzformaties. Met hun swing en hotjazz ging het Amsterdamse orkest de uitdaging aan om waarde en nieuwe betekenis te geven aan de roots van de jazzmuziek. Het repertoire van de Roaring Cats bestaat uit originele arrangementen van de mooiste tunes van de topartiesten uit de jaren ‘30 en ‘40: van Fats Waller tot Cab Calloway, en van Duke Ellington tot Jimmie Lunceford.
Na het diner volgt een concert van Steffen Morrison, de energieke soulzanger met Surinaamse roots die in 2019 het North Sea Jazz festival op stelten wist te zetten met een vlammend concert en door die festivalorganisatie is uitgenodigd om dat in 2022 nog eens over te doen.
Steffen brak door in 2013 door zijn deelname aan ‘The Voice’ en maakt muziek in de geest van zijn grote muzikale helden Otis Redding en James Brown. Met zijn band laat Morrison al jarenlang op festivals en in clubs een onvergetelijke indruk achter. De zanger is in staat met ultieme opgetogenheid de mooiste songs ten gehore te brengen over hartzeer maar ook het dak eraf te spelen met songs over de vrolijke dingen in het leven. Op zijn nieuwe album ‘Soul Revolution’ laat Morrison meer dan ooit zien wie hij is.
Met dit laatste optreden van Red Light Jazz 2023 sluit de organisatie niet alleen een mooie avond af maar tegelijkertijd ook een onvergetelijke jubileumeditie van het festival.
Advertisement

Where is it happening?

Anantara Grand Hotel Krasnapolsky Amsterdam, Amsterdam, Netherlands

Event Location & Nearby Stays:

Red Light Jazz

Host or Publisher Red Light Jazz

It's more fun with friends. Share with friends