Questions of Home

Schedule

Fri Apr 19 2024 at 07:00 pm to 11:00 pm

Location

Felix Meritis | Amsterdam, NH

Advertisement
HCC en Raziyah Heath slaan de handen ineen met Felix Meritis voor een avond met live acts, poëtische voordrachten, talks en een mini-markt.
About this Event

Heesterveld Creative Community en Raziyah Heath slaan de handen ineen en hosten in Felix ‘Questions of Home’: een avond gewijd aan de dynamiek tussen individuen en hun omgeving, met live acts, poëtische voordrachten, talks en een mini-markt.

Programmabeeld: Familie op het Kwakoe festival, Bijlmerpark 16 augustus 1992, foto Doriann Kransberg, collectie Stadsarchief Amsterdam.

‘Questions of Home’ verkent het concept van thuis en de invloed van veranderingen in onze directe omgeving. Van de opkomst van nieuwe buren tot het verdwijnen van vertrouwde herkenningspunten: we onderzoeken hoe deze evoluties ons gevoel van thuis beïnvloeden.

Tickets

STANDAARD PRIJS

€11

PRIJS INCLUSIEF KORTING

€9.50

KLIK hier VOOR TICKETS.


Programma

ZAAL OPEN

19:00 uur


AANVANG

20:00 uur


Tijdens deze avond brengen we kunstenaars, creatives en ondernemers die nauw verbonden zijn met Amsterdam Zuidoost samen in de binnenstad van Amsterdam. Thema’s als zelfexpressie, verbondenheid en identiteit worden belicht in relatie tot de snel veranderende en gegentrificeerde omgeving van Zuidoost. We nodigen deelnemers uit om hun persoonlijke verhalen en ervaringen te delen, terwijl we gezamenlijk reflecteren op wat het betekent om thuis te zijn.

De avond staat ook in het teken van de herinneringen van mensen en het geleefde archief in Amsterdam Zuidoost, die leeft in de DIY-cultuur van ondernemers. ‘Questions of Home’ biedt een ruimte voor introspectie en dialoog over deze essentiële thema’s in onze gemeenschap.

Gemodereerd door Raziyah Heath, kunnen we live acts verwachten zoals Creepermane, een poëtische bijdrage van Schiavone, een gesprek met Bijlmer Bookstore en meer TBA! Ook zal er gedurende de avond een mini-markt met lokale ondernemers plaatsvinden. De avond eindigt met een DJ, dansje en borrel.


Line-up & host<h4>Raziyah Heath – host</h4>

Raziyah Heath is werkzaam als programmamaker, curator, schrijver, cultuurcriticus, spreker, onderzoeker en cultureel evenementen-organisator. Ze is een nieuwsgierig aagje, overdenker, muziekliefhebber en allround nerd. Raziyah is geïnteresseerd in controverses en tegenstrijdigheden en werkt voornamelijk in hedendaagse kunst, muziek en het nachtleven. Ook wordt ze vaak tijdens panels en evenementen ingezet om te spreken over haar bevindingen.


<h4>George Adegite – illustrator</h4>

George Adegite is een creatieve duizendpoot uit Amsterdam zuidoost. Geef hem een potlood en er ontstaan vette creaties. Waar andere kids vroeger televisie keken, had George meer oog voor zijn eigen tekenfilm. Toen al wilde George zelf bepalen wat er op beeld kwam en liet hij zijn eigen tekeningen tot leven komen. Nog steeds ontstaan al zijn ideeën uit zijn schetsen, de ene keer is dat een creatief ontwerp voor zijn music design agency: Cablai, de andere keer een strip voor zijn stripserie SiMSALABiMS.


<h4>Bahgi – zangeres</h4>

Bahghi zingt met een engelachtige stem waarmee ze je zachtjes in haar wereld verwelkomt. De zangeres, songwriter en producent komt uit een Eritrese familie en groeide op in Amsterdam. Vanaf haar vierde speelt ze klassiek viool en sindsdien is haar liefde voor het maken van muziek nooit gestopt. In 2018 studeerde ze (cum laude) af aan het Conservatorium van Amsterdam in de richting jazz zang. Bahghi smeedt een universele connectie met haar muziek door haar veelzijdigheid en unieke authentieke sound.

Momenteel is ze bezig met een nieuw muzikaal project waarover binnenkort meer te zien en te horen is.


<h4>Razeen – artiest</h4>

Als Soedanees, opgegroeid in Nederland, beweegt Razeen zich op de dunne lijn tussen zijn Afro-Arabische roots en Westerse invloeden uit de popcultuur.

Hij omschrijft zichzelf als ingetogen en speels dus kun je een dynamisch, energiek en toch kwetsbaar optreden verwachten.

Maak je klaar voor Arabische/Engelse dansmuziek!


Wil je dit programma graag bijwonen, maar heb je momenteel niet de middelen om een ticket te kopen? Stuur dan een e-mail naar [email protected] dan bekijken we de mogelijkheden.

Advertisement

Where is it happening?

Felix Meritis, 324 Keizersgracht, Amsterdam, Netherlands

Event Location & Nearby Stays:

Tickets

EUR 9.50 to EUR 11.00

Heesterveld Creative Community x Crossing Wires

Host or Publisher Heesterveld Creative Community x Crossing Wires

It's more fun with friends. Share with friends