PuraVidăm spre Everest Base Camp

Schedule

Tue Apr 25 2023 at 02:00 pm

UTC+05:45

Location

Nepal | Kathmandu, BA

Advertisement
In primăvara ce urmează, PuraVidăm îți propune o aventură spectaculoasă peste 7 mări și 7 țări. Ce-ai zice să înlocuieși mersul în Vamă de 1 mai cu trecerea vămii dintre real și imaginar și să te încumeți la o expediție de care îți vei aminti întotdeauna: Everest Base Camp?!
Preț: 2160 euro
Atenție! Prețul poate varia doar în funcție de prețul biletelor de avion internaționale, iar acesta poate fi garantat doar în momentul acestei postări.
Trașe de plată:
Tranșa 1: 800 euro până la 15 noiembrie
Transa 2: 500 euro până la 1 februarie
Tranșa 3: 500 euro până la 15 martie
Tranșa 4: 360 euro până la 5 aprilie
Ce este inclus?
• Zbor internațional cu toate taxele si bagaj de cală inclus cu Qatar Airlines
• Zbor intern Kathmandu-Lukla-Kathmandu, cu bagaj de cală inclus
• Hotel în Kathmandu, cu mic dejun inclus, 3*
• Tur ghidat în Kathmandu
• Cazare la cabane cu Fullboard pe perioada trekkingului, incluzând ceai și cafea în timpul urcării
• Sac de dormit pentru cabane
• Ghid local cu experiență și acreditat de Guvernul Nepalez
• Permit pentru urcare pentru regiunea Everest (TIMS Cars)
• Taxe locale Pashang Lambu R.M
• Porter (1 porter la 2 persoane)
• Tur lider român
Ce nu este inclus?
• Asigurare medicală
• Viză de intrare, 50$, se procură de pe aeroportul din Kathmandu, la aterizare
• Tips-uri pentru porteri și ghizii locali
• Costuri extra pentru dușuri și încărcarea telefoanelor.
• Orice alte cheltuieli personale
Ziua 1: Marți,25 aprilie: Plecare din București, zbor până în Qatar
Lăsăm în urmă meetingurile de luni, aglomerația din trafic de marți și plimbările din weekend pe Calea Victoriei și cu inima cât un purice de entuziasm decolăm la ora 17:15 din București. După un zbor de 4 ore jumătate, ajungem in Qatar. Nu prea avem timp să ne dezmeticim, căci în 2 ore jumătate ne îmbarcăm în următorul zbor spre Kathmandu, unde ajungem tot după 4 ore jumătate. Deci avem timp de minim două filme bune. Sau timp să terminăm cartea pe care o citim. Eh, în orice caz, cu siguranță avem destul timp să ne auto felicităm pentru curajul de care dăm dovadă pornind în această aventură. și destul timp să ne cunoaștem viitori colegi de împlinire, de glume, de răsuflări ușurate, de momente de tăcere absolută. Ne îmbrățisăm sufletele reciproc și suntem conștienți că vom fi împreună în această călătorie inițiatică.
Ziua 2: Miercuri, 26 aprilie: Kathmandu și orientare înainte de drumeție
Ora 08:00 a venit, omul negru n-a sosit, dar avionul nostru a ajuns în Kathmandu. Ne întâlnim cu ghidul nostru ce ne acompaniază până la hotel. După ce ne dezmeticim puțin, poate chiar după un scurt somn, ieșim prin oraș să experimentăm vibranta zonă turistică, Thamel și să ne încărcăm simțurile cu culori, mirosuri și, ei bine, pentru prima oară și gusturi nepaleze.
Revenind la hotel pentru lucruri serioase, ne întălnim cu ghidul nostru să discutăm despre tehnicalitățile trekkingului.
Seara luăm cina în stil tradițional, bucurându-ne de dansuri culturale.
Cazare la Woodapple Hotel and Spa, cu mic dejun inclus
Ziua 3: Joi, 27 aprilie: Vizităm Kathmandu și ne pregătim de trekking
Astăzi vom avea o zi plină să ne pregătim, mai trupește,mai sufletește de drumeție, dar și să mergem în locurile culturale și religioase ale Kathmandului. Plecăm după micul dejun împreună cu al nostru ghid nepalez să vizităm aceste situri. Vom merge pe la cele mai populare situri UNESCO, incluzând Templul Pashupatinath, Boudhanath Stupa si Stupa Swayambunath. După acest tur, ne întoarcem înapoi la hotel, iar apoi avem program liber să ne pregătim de plecarea de mâine, iar în cazul în care ne lipsește ceva, putem să ne cumpărăm.
Cazare la Woodapple Hotel and Spa, cu mic dejun inclus
Ziua 4: Vineri, 28 aprilie: Zbor către Lukla și trekking către Phakding
Astăzi este ziua în care pornim în probabil cea mai interesantă călătorie a noastră, chiar dis de dimineață, căci, după cum se spune, cine se trezește de dimineață, departe ajunge. Și pe bună dreptate, ajungem până în Lukla, la un zbor de 40 minute distanță. Luăm micul dejun în Lukla, la 2850 m altitudine, iar apoi începem trekkingul prin așezările frumoase pentru a ajunge pe drumul principal, în Churi Kharka. Urmărim malul de est al Râului Koshi, adică râul laptelui, unde ne vom întâlni cu terasele tipice nepaleze și cu priveliști asupra Kusum Kangaru (5579m).
După aproximativ 3-4 ore de mers lejer, ajungem la Phakding (2640m), unde ne cazăm.
Cazare la Cabana Phakding, cu prânz, cină, mic dejun inclus
Ziua 5: Sâmbătă, 29 aprilie: Drumeție către Namche Bazaar
Ziua de astăzi se arată ceva mai greuță, cu un hike de aproximativ 7 ore către Namche Bazaar situat la 3440m. Continuăm pe malul vestic al râului spre micuțul sătuc, Toktok. Vedem pentru prima oară Vârful Thamserku (6608m) și ajungem în Benkar (2710m). Stâncile de deasupra sătucului sunt decorate cu picturi imense cu zeități budiste. Traversăm un pod suspendat colorat și intrăm, prin Monjo (2840m) în Parcul Național Sagarmatha. Ultimele două ore sunt rezervate unei ascensiuni în zig zag printr-o pădure de conifere, iar la ceas de seară ajungem în centrul vibrant al Bazarului Namche, una dintre cele mai atractive așezări ale județului Solu-Khumbu.
Cazare la Cabana Namche Bazaar, cu prânz, cină și mic dejun inclus
Ziua 6: Duminică, 30 aprilie: Zi de aclimatizare în Namche Bazaar (3440m)
Astăzi e zi de relax, de aclimatizare, de admirare. Opțional, pentru cei cu energie nestăvilită și curiozitate însetată se poate merge la Muzeul de Cultura șerpașă Sherwi Khangba sau o drumeție de o zi către Hotel Everest View în satul Khumjung și la Khundi Hospital în Satul Khundi, primul spital construit în regiunea Khumbu de Sir Edmund Hillary și Trustul Himalayan în 1966.
Cazare la Cabana Namche Bazaar, cu prânz, cină și mic dejun inclus
Ziua 7: Luni, 1 mai: Drumeție către Tengboche
Când prietenii noștri vor învârti micii pe grătar, noi ne învârtim șireturile la bocanci și încheieturile, pregătiți de o nouă ascensiune. Și sincer, nici nu cred ca ne va lipsi răsăritul cu soundtrack de Bolero de la Stuf, când ne începem ziua cu o plimbare, am putea spune chiar relaxantă, cu vederi fantastice spre Everest, Thamserku și Ama Dablam. Ne paște, într-adevăr o urcare abruptă de două ore prin pădurile de rododendron unde locuiesc căprioare și tharul himalaian.
Ajungem în Tengboche, destul de obosiți, dar numai bine, că putem merge să mulțumim pentru puterea de astăzi la faimoasa mânăstire budistă Tengboche și apoi să bem ceva cald la cafeneaua cu același nume.
Cazare la Cabana în Tengboche, cu prânz, cină, mic dejun inclus
Ziua 8: Marți, 2 mai: Drumeție către Dingboche
Coborâm de dimineață spre așezământul Deboche, traversăm podul suspendat și dăm nas în nas cu o priveliște demnă de cel puțin o lună de wallpaper pe telefon cu Ama Dablam. Cotinuăm cu o urcare gentilă până la Pangboche, unde ne cățărăm deasupra pădurii. Apoi, cărarea se continuă prin pășuni cu populație mare de yaki și, într-un final ajungem în Dingboche, la 4410m.
Cazare la Cabana în Dingboche, cu prânz, cină, mic dejun inclus
Ziua 9: Miercuri, 3 mai: Zi de relaxare în Dingboche
Ce poți face într-o zi de miercuri, la 4410m? Dacă și tu te-ai gândit la o zi de repaus, înseamnă că suntem pe aceeasi lungime de undă!
Iar pentru cei care vibrează la unde mai înalte, se poate face un trekking opțional de aproximativ 6 ore către sătucul izolat Chhukung, la 4730, drumeție cu vederi asupra vârfurilor Island, Amphulapche, Baruntse și a lacului de gheață, Imja Tsho.
Cazare la Cabana în Dingboche, cu prânz, cină, mic dejun inclus
Ziua 10: Joi, 4 mai: Drumeție către Lobuche
Azi e joi, vine ascensiunea pe la noooi. Ascensiune ce ne poartă prin peisaje ireale, cu vedere la vârfuri ce sfidează realitatea. Prânzul îl luăm în Dugle, la 4620m, iar apoi pornim pe traseul ce duce la morena terminală a ghețarului Khumbu. După aproximativ 5 ore, 500 de poze făcute și 5000 de oftaturi ajungem în micuța așezare Lobuche, situată la 4930m.
Cazare la Cabana în Lobuche, cu prânz, cină, mic dejun inclus
Ziua 11: Vineri, 5 mai: Drumeție către Gorak Shep și vizită la Everest Base Camp
Dragă jurnalule, astăzi este ziua cea mare, pe care o aștept de atâta timp. Mă uit în jur și văd entuziasmul la fiecare coleg de drumeție, de-acuma prieten pe viață. Căci, aici, la înălțimea asta, nu vezi multe persoane, dar vezi mulți oameni. Oameni ce-ți devin dragi, ce te te fac sa fii mai bun, mai răbdător, mai empatic. Jurnalule, astăzi e ziua în care îmi depășesc limitele. Hai să pornim.
Ascensiunea este mai grea, trecând prin morene ale ghețarilor, trecând pe lângă limbi de gheață. Ajungem în Gorak Shep în jurul prânzului și continuăm apoi drumeția către Base Camp, după-amiaza. Per total, de mers avem cam 6-7 ore astăzi.
Noaptea dormim la umbra celui mai înalt vârf din lume...de altfel, de acum, fiecare vineri va trebui să o ridicăm la acest nivel de așteptări. :)
Cazare la Cabana în Gorakshep, cu prânz, cină, mic dejun inclus.
Ziua 12: Sâmbătă, 6 mai: Drumeție către Pheriche
Dimineața urcăm la Kala Pattar-Stânca neagră- la 5545m, marcată de o ghirlandă de stegulețede rugăciune. De aici, una dintre cele mai frumoase vederi de pe pământ, vom avea o vedere 360 grade asupra giganților himalaieni, de la Pumori la Lobuche, Nuptse, Lhotse și Everest. Ne întoarcem la Gorak Shep, iar după micul dejun ne întoarcem în 4 ore la Pheriche.
Cazare la Cabana în Pheriche, cu prânz, cină și mic dejun inclus
Ziua 13: Duminică, 7 mai: Întoarcere în Namche
Coborâm valea Imja Khola, prin Dingboche, ajungem la Pangboche Gompa, cea mai veche mânăstire din regiunea Khumbu. Urcăm puțin până la sătucul Deboche și continuăm prin pădurile de rododendron și conifere. Destinația este Namche Bazar, unde înnoptăm.
Cazare la Cabană în Namche Bazar, cu prânz, cină și mic dejun inclus
Ziua 14: Luni, 8 mai: Coborâre spre Lukla
Ultima zi ne lasă amintiri în genunchi, prin o coborâre hotărâtă de 6 ore până la Dud Kosi, apoi urcăm doar olecuță spre Monjo și se termină cu o plimbare lină până la Benkar, Phakding și într-un final Lukla.
Gata, suntem înapoi safe and sound. Înapoi la realitate. Felicitările sunt preaaa puține. WOW.
Cazare în Lukla, cu prânz, cină și mic dejun inclus
Ziua 15: Marți, 9 mai: Zburăm spre Kathmandu
După micul dejun, zburăm înapoi în Kathmandu, unde avem program liber să facem ce ne trece prin cap. Preconizăm că o să ne treacă vise prin cap, căci o să dormim
Cazare la Woodapple Hotel and Spa cu mic dejun inclus
Ziua 16: Miercuri, 10 mai: Vizităm Kathmandu
Revenind printre mașini, tuktuk-uri, culori, mirosuri și hărmălaie ni se face poftă din nou de vizitat. Așadar, după micul dejun, plecăm să vizităm Bhakatapur Durbar square.
Ne luăm încet-încet la revedere de la această minunată experiență. Nu a fost ușor, dar rezultatele, oh man, absolut delicioase. Ne luăm ultimele suveniruri, îmbrățișăm ultimii oameni și gustăm ultimele delicatețuri.
Seara plecăm spre aeroport, de unde plecăm la ora 23:20. Ajungem visători, a doua zi la ora 13:15, în București.
Pe seară ne apucăm să scriem la prima noastră carte despre super expediția pe care am avut-o.
Advertisement

Where is it happening?

Nepal, Nepal,Kathmandu, Nepal, Kathmandu, Nepal

Event Location & Nearby Stays:

PuraVid\u0103m Travels

Host or Publisher PuraVidăm Travels

It's more fun with friends. Share with friends

Discover More Events in Kathmandu

Prakas pariyar
Sat Apr 29 2023 at 10:15 pm Prakas pariyar

Nepal

Nepal Fire & Security Expo 2023
Fri May 05 2023 at 10:00 am Nepal Fire & Security Expo 2023

Bhrikutimandap Exhibition Hall

EXHIBITIONS CONFERENCES
Nepal Health & Fitness Expo 2023
Fri May 05 2023 at 10:00 am Nepal Health & Fitness Expo 2023

Bhrikutimandap Exhibition Hall

EXHIBITIONS HEALTH-WELLNESS
Ram Prakash Yadav
Fri May 05 2023 at 10:00 am Ram Prakash Yadav

Kathmandu, Nepal

Langtang Valley Heli Enduro 9 Days
Thu Mar 23 2023 at 07:00 pm Langtang Valley Heli Enduro 9 Days

Kathmandu

TRIPS-ADVENTURES TREKKING
Everest Base Camp 24.03-11.04.2023
Fri Mar 24 2023 at 08:00 am Everest Base Camp 24.03-11.04.2023

Nepal Excursion Treks Pvt. Ltd

TREKKING TRIPS-ADVENTURES
Langtang Valley Heli Enduro 9 Days
Thu Mar 30 2023 at 07:00 pm Langtang Valley Heli Enduro 9 Days

Kathmandu

TRIPS-ADVENTURES TREKKING
Annapurna Base Camp 31.03-17.04.2023
Fri Mar 31 2023 at 08:00 am Annapurna Base Camp 31.03-17.04.2023

Nepal Excursion Treks Pvt. Ltd

TREKKING TRIPS-ADVENTURES
Everest Base Camp Trek
Mon Apr 03 2023 at 08:00 pm Everest Base Camp Trek

Kathmandu

TREKKING TRIPS-ADVENTURES
SGTREK-Everest Expedition 2023
Wed Apr 05 2023 at 08:00 am SGTREK-Everest Expedition 2023

Mount Everest Base Camp

TRIPS-ADVENTURES
Everest Base Camp Trek -2023 @ $1190
Thu Apr 06 2023 at 06:00 am Everest Base Camp Trek -2023 @ $1190

Kathmandu, Nepal

TRIPS-ADVENTURES TREKKING
Langtang Valley Heli Enduro 9 Days
Thu Apr 06 2023 at 07:00 pm Langtang Valley Heli Enduro 9 Days

Kathmandu

TRIPS-ADVENTURES TREKKING
Annapurna Base Camp & Poon Hill Trekking\u5c3c\u6cca\u5c14\u5f92\u6b65\u4e4b\u65c5
Fri Apr 07 2023 at 03:20 am Annapurna Base Camp & Poon Hill Trekking尼泊尔徒步之旅

Kathmandu, Nepal

TRIPS-ADVENTURES TREKKING
Everest Base Camp Trek with Island Peak Climbing
Fri Apr 07 2023 at 06:00 am Everest Base Camp Trek with Island Peak Climbing

everest base camp

TRIPS-ADVENTURES TREKKING
Everest Base Camp Trek 14 Days
Sat Apr 08 2023 at 07:00 am Everest Base Camp Trek 14 Days

Tribhuvan International Airport

TRIPS-ADVENTURES TREKKING
Nepali New Year Eve Beach Party - 2080
Thu Apr 13 2023 at 05:00 pm Nepali New Year Eve Beach Party - 2080

River Fun Beach Resort

PARTIES FESTIVALS
Langtang Valley Heli Enduro 9 Days
Thu Apr 13 2023 at 07:00 pm Langtang Valley Heli Enduro 9 Days

Kathmandu

TRIPS-ADVENTURES TREKKING
Charity Trip to Nepal April 2023
Fri Apr 14 2023 at 11:00 am Charity Trip to Nepal April 2023

Nepal

TRIPS-ADVENTURES NONPROFIT
Nepal Yoga Tour & Adventure with Vedaji
Fri Apr 14 2023 at 02:00 pm Nepal Yoga Tour & Adventure with Vedaji

Nepal

TRIPS-ADVENTURES HEALTH-WELLNESS
RODE TO EVEREST - APRIL 2023
Sun Apr 16 2023 at 02:00 pm RODE TO EVEREST - APRIL 2023

Hotel Tibet International

TRIPS-ADVENTURES

What's Happening Next in Kathmandu?

Discover Kathmandu Events