Prova-på-kurs för unga körledare

Schedule

Sat Jan 29 2022 at 10:00 am to 03:00 pm

Location

Adolf Fredriks musikklasser | Stockholm, ST

Prova-p\u00e5-kurs f\u00f6r unga k\u00f6rledare
Advertisement
"1, 2, 3, NU ..."
... tycker jag att du ska anmäla dig till en prova-på-kurs för ungdomar!
Är du framtidens dirigentstjärna? Eller vill du kunna hjälpa till att ta ton och leda sång med dina körkompisar? Eller kanske få lite mer koll på vad hen egentligen gör där framme, den där som viftar så med armarna? Då är det här dagen för dig!
UNGiKÖR Mälardalen anordnar en prova-på-kurs i dirigering för unga.
Du behöver inte ha några förkunskaper i dirigering, men vi tänker oss att du är mellan 15 och 25 år, du sjunger i kör och är intresserad av att veta mer om vad som får kören att sjunga så fint och samtidigt, och kanske nyfiken på att ställa dig där framför kören någon gång. Du sjunger i kör, sjunger i stämmor och kan läsa noter så pass att du hittar i enkla körsånger som vi använder. Det kommer en länk till materialet här. Under kursen arbetar vi med hållning och kroppsspråk, dirigering i olika taktarter, hur man startar och slutar, att röra händerna oberoende av varandra, ge insatser och impulser och så vidare. Kursdeltagarna utgör också kören så vi sjunger åt varandra.
Lärare på kursen är Fredrik Winberg. Fredrik jobbar till vardags på Adolf Fredriks musikklasser i Stockholm, där han leder Adolf Fredriks världsberömda Flickkör. Han har jobbat med barn- och ungdomskör i över 20 år. Därutöver har han också i många är lett Västerås Kammarkör och Rikskören Pro Musica, samt undervisat i kördirigering på musikhögskolorna i Örebro och Stockholm.
Advertisement

Where is it happening?

Adolf Fredriks musikklasser, Stockholm, Sweden, Stockholm, Sweden

Event Location & Nearby Stays:

It's more fun with friends. Share with friends