Pieter Jouke - Laars Lappen

Schedule

Fri Jun 03 2022 at 08:00 pm

Location

Theater Bellevue | Amsterdam, NH

Advertisement
De man die als een duizendpoot alles aanpakt wat op zijn pad komt: de verantwoordelijkheid dragen voor een avondvullende voorstelling, teksten schrijven voor 'Zondag met Lubach', een verfrissend onderdeel zijn van een stand-up show, een wekelijkse bijdrage leveren aan Veronica, maatwerk comedy schrijven voor bedrijven, marathons lopen en genieten van het plezier dat hij heeft met de mannen van Padoem Patsss (BNN-VARA). Dat is Pieter Jouke, Dames en Heren.
In 2000 begon Pieter aan een glansrijke comedycarrière en bespeelt op dit moment de Nederlandse theaters met zijn vierde solovoorstelling 'Dingen die ik dacht'. Pieter dacht namelijk heel veel en vertelt in zijn nieuwste avondvullende programma wat er overeind is gebleven van al die gedachten. Dat doet hij met gevoel voor absurditeit, hogere associatiekunde en met liefde voor het gesproken woord. U kent Pieter Jouke van CQC, Koppensnellers, Het Gesprek, Wat vindt Nederland, [email protected], Studio Snugger en De slimste mens. Hij is ook de initiatiefnemer van de Carré CliniClowns Humormarathon. Hij schrijft teksten voor verschillende cabaretiers en voor vele radio- en televisieprogramma's. Hij maakte sketches voor o.a. Comedy Central en was te zien bij de BNN-VARA one-liners serie Padoem Patsss. Daarnaast is hij één van de drie breinen achter Burorenkema.nl, was hij één van de schrijvers van Zondag met Lubach en maakte hij deel uit van De Hyena’s. Zijn voorstelling ‘Laars Lappen’ gaat in januari 2022 in première in De Kleine Komedie Amsterdam. Door de pers wordt Pieter ook wel vergeleken met Herman Finkers, Wim Helsen en Woody Allen.
Pieter was op televisie te zien in o.a. Koppensnellers en De Staat van Verwarring. Hij maakte furore als een van de presentatoren van het Veronica TV programma CQC. Met name zijn interviews met BN'ers werden alom geprezen. Hij is één van de drie schrijvers van het boek Koning van de Koffieautomaat, Koning van de Kraamkamer én Koning van de Kist. Hij schrijft columns, loopt hard en acteert. Pieter leverde elke vrijdag een humoristische bijdrage aan het radioprogramma 'The Friday Move' met Wilfred Genee op Business Nieuws Radio dat live vanuit restaurant Dauphine (A'dam) werd uitgezonden.
Volkskrant 'Een eigenzinnige cabaretier met een fijn gevoel voor literair absurdisme' en 'geniaal taalgrappig'. Diezelfde krant vergeleek hem met Woody Allen en Wim Helsen.
Theaterkrant **** 'Alsof hij de grens tussen cabaret, toneel en literatuur opzoekt' en 'Redeneren en argumenteren, dat is de kracht van dit virtuoze en innemende optreden'.
NRC **** 'In zijn derde show, Tot nu toe, is Jouke uitgegroeid tot een alternatief voor Herman Finkers en Kees Torn'.
1erang.nl **** 'Pieter Jouke laat je luisteren, nadenken maar vooral veel lachen. Hij heeft hier niet meer voor nodig dan een podium en een aantal lampen. Taal en expressie zijn genoeg om het publiek een leuke avond te bezorgen'.
'Vreemde snuiter die bekwaam vertellen kan…. lachwekkend. Dat maakt Jouke lastig na te vertellen, maar des te bezienswaardiger'. – Henk van Gelder NRC ***
'Briljante redeneringen over de liefde… Jouke weet op intelligente wijze de rijkdom van taal, de valstrikken en de dubbelzinnigheden prachtig uit te buiten. Woord houden is een verrukkelijke exposé'. – Kester Freriks Theaterkrant ****
'Jouke heeft met zijn taalkronkel een surrealistisch universum voor zichzelf geschapen, waarvan het publiek kan meegenieten…meestal geniaal taalgrappig'. – Patrick van den Hanenberg Volkskrant ***
'De Nederlandse kleinkunst is immers zoveel breder en rijker dan enkel mannen in spijkerbroek die het nieuws becommentariëren. Waar zijn de absurdisten gebleven? Thomas van Luyn, Ronald Snijders en Pieter Jouke hebben het afgelopen jaar sterke, verrassende voorstellingen afgeleverd'. – Over de nominaties van de Nederlandse cabaretprijzen 2014 (Volkskrant)
Advertisement

Where is it happening?

Theater Bellevue, Leidsekade 90, Amsterdam, Netherlands

Event Location & Nearby Stays:

Pieter Jouke

Host or Publisher Pieter Jouke

It's more fun with friends. Share with friends