Peru. Imperiul pierdut al incasilor

Schedule

Fri Nov 03 2023 at 10:00 am to Thu Nov 16 2023 at 08:00 pm

UTC-05:00

Location

Perú | Jesús María, LI

Advertisement
Când conquistadorul spaniol Francisco Pizarro a debarcat în Peru în 1532, a găsit bogății de neimaginat. Imperiul Incaș era în apogeul dezvoltarii sale. Străzile nu au fost pavate cu aur, dar templele lor erau.
Incașii și-au numit imperiul Tahuantinsuyu sau Țara celor Patru Sferturi. Se întindea pe 2.500 de mile de la Quito, Ecuador, până dincolo de Santiago, Chile. Bogatia pamanturilor era una fabuloasa deoarece aici se aflau așezări de coastă bogate, văi de munte înalte, păduri tropicale udate de ploaie dar și cele mai uscate deșerturi. Incașii controlau probabil 10 milioane de oameni, vorbind o sută de limbi diferite. Era cel mai mare imperiu de pe pământ la acea vreme. Cu toate acestea, când Pizarro a executat ultimul împărat, Atahualpa, Imperiul Incaș avea doar 50 de ani.
Rivalizate doar de Egiptul Antic în longevitate și de Imperiul Roman în inginerie, societățile andine au dominat un segment substanțial al Americii de Sud timp de peste 3.000 de ani. Amplasat într-o pădure cu nori, simbolul de durată al talentului arhitectural al acestui mare Imperiu Inca este protejat de munții sacri gemeni și este invizibil atunci cand privesti de jos. Adăugând și mai mult la frumusețea sa de neegalat, peisajul înfloritor din Machu Picchu dezvaluie o mare parte din biodiversitatea originală de care se bucura în vremea incașilor.
Insoteste-ne in aceasta experienta presarata cu peisaje dramatice, sunetele de jaguari care răcnesc, macaci care țipă necontenit și ploi torenţiale care cad peste tot în jurul tău, în timp ce ti se dezvaluie rand pe rand toate misterele acestei civilizatii fabuloase și te minunezi de complexitatea artiștilor andini.
Ghidați de Ai Apaec, un erou mitic andin, aventurierii vor deschide o fereastră către transformare prin intermediul forțelor naturii care au ca rezultat moartea și renașterea. În această lume, nimic nu este fix și ființele se pot schimba de la o formă la alta. Scufundați-vă în acest univers magic din Machu Picchu și al Imperiile de Aur din Peru.
Adevărata istorie a civilizatiei Inca se scrie inca…
Si pentru ca platforma pe care ne aflam un eveniment poate avea doar 2 saptamani haideti sa lamurim exact durata aventurii noastre in Peru:

* Decolam pe 03 noiembrie ora 06:00 din Bucuresti si ajungem in Peru tot pe 03 noiembrie la ora 19:15 (de aceasta data schimbarea de fus orar functioneaza in avantajul nostru).
* Plecam din Peru pe 18 noiembrie ora 21:15. In Bucuresti, datorita diferentelor mari de fus orar, ajungem pe 20 noiembrie la ora 00:30.

Am pus cap la cap cel mai complex circuit din Peru! Sunt multe lucruri care ar trebui enumerate într-un sumar al celor 16 zile petrecute aici, așa că voi aminti doar dintre highlights-urile aventurii:
* Lima – capitala tarii, unde vom putea aprecia contrastul dintre modern si istoric si vom vizita emblemele orasului precum Parcul Iubirii, Piata Surquillo, cartierul boem Barranco, centrul istoric al orasului cu palatul prezidential si multe alte surprize ale orasului
* Insulele Ballestas, un paradis natural care gazduieste numeroase specii de delfini, lei de mare, pinguini, pelicani si peste alte 200 de specii de pasari
* Laguna Huacachina, o oaza in mijlocul desertului unde vom aprecia peisajul inconjurat de dunele de nisip
* Zbor peste liniile Nazca, unul din marile mistere ale lumii, desemnate de UNESCO ca apartinand Patrimoniului Mondial. Contururile care masoara pana la 20km formează figuri geometrice şi animale care se astern pe un areal de nu mai putin de 500km 2 si pot fi apreciate doar de la inaltime
* Arequipa, “Orasul alb”, cunoscut pentru conacele coloniale facute din piatra alba de origina vulcanica, unde vom vizita principalele atractii precum Manastirea Santa Clara, complexul San Francisco si ne vom bucura de vederea panoramica din punctul Carmen Alto
* Fabrica de textile din blana de alpaca, unde vom interactiona direct cu animalele si vom participa la demonstratii de tehncii de sortare si tesut al firelor textile
* Canionul Colca si regiunea muntoasa cu panorame spectaculoase asupra Anzilor
* Baile termale “La Calera” bogate in sulf si fier, unde vom avea parte de o bine-meritata relaxare
* Punctul de belvedere “Cruz del Condor”, unde ne vom minuna de survolul minunat al condorilor - cea mai mare pasare zburatoare din lume
* Canionul Colca, unul dintre cele mai adanci canioane din lume (peste 3400m adancime!)
* Plimbare cu barca pe lacul Titicaca si explorarea comunitatilor inconjuratoare, unde vom imersa intr-o adevarata experienta culturala – vom cunoaste familii locale, vom descoperi mestesugurile lor, vom participa la ceremonii ancestrale si vom lua parte la pregatirea meselor traditionale in cuptoare subterane.
* Pe traseul nostru vom intalni orase vechi precum Pukhara sau Andahuaylillas unde ne vom lasa purtati de istoria veche de peste 300 de ani a poporului andin
* Cusco – exploram orasul la pas si descoperim ruinele vechiului oras, maretia Templului Soarelui (care conform legendei a fost acoperit in aur!) si vom descoperi viata locala direct in punctul central al orasului in colorata piata San Pedro
* Ruinele de la Saqsayhuaman – faimoase pentru megalitii si pietrele uriase, care cantaresc peste 150 de tone
* Cursa cu ATV-uri prin terasele Moray, recunoscute pentru valoarea lor arheologica
* Minele de sare de la Maras unde vom descoperi procesul de productie al sarii si unde ne vom minuna de frumusetea naturii si de peisaje montane ce iti vor taia rasuflarea
* Perla calatoriei noastre – MACHU PICCHU, orasul pierdut al incasilor, unde vom vizita principalele puncte ale acestui minunat sit arheologic, dar vom avea si suficient timp pentru a surprinde amintiri pentru o viata. Desi incașii foloseau vârful muntelui (2761m inaltime), ridicand sute de structuri de piatra incepand cu anii 1400, legendele si miturile indica faptul ca Machu Picchu era adorat ca un loc sacru din cele mai vechi timpuri. In anul 1983, UNESCO a desemnat Machu Picchu drept sit al patrimoniului mondial, descriindu-l ca "o capodopera absoluta de arhitectura si un testimoniu unic al civilizatiei incase”
* Experienta culturala unica in comunitatea Umasbamba – un oras ancestral care si-a mentinut obiceiurile, traditiile, gastronomia, muzica si dansurile inca de la origini. Timp de o zi vom experimenta viata alaturi de ei si ne vom bucura chiar si de o experienta inedita – o nunta andina!
* Insulele plutitoare UROS. Departe de civilizație, în condiții greu de imaginat pentru marea majoritate a oamenilor moderni, membri tribului Uros își duc viețile la fel de simplu ca și strămoșii lor, pe niște insule artificiale din stuf.
* Aventura de 2 nopti si 2 zile in jungla peruana!
Dar sa vedem pe larg programul celor 16 zile de aventura:
Ziua 1 – Bucuresti – Lima
Intalnire cu liderul de grup, Florin Radu la ora 03:00 am in aeroportul Otopeni. In jurul orei 06:00 decolam spre Lima. Urmeaza o escala in Amsterdam si apoi un zbor lung cu directia Peru. Aterizam in Lima la ora locala 19:15. Suntem transferati la hotel pentru check-in si cina. Somn si recuperare pentru ca urmeaza o aventura de 15 zile de NEUITAT!
Ziua 2 – Lima City Tour – full day
Mic dejun in hotelul din Lima. Ghidul local ne va prelua la ora 08:30 pentru a începe un tur fascinant de o zi al orașului Lima in care veți putea admira contrastul uimitor între aspectele moderne şi istorice ale Capitalei. Vom face o plimbare in Parcul Iubirii unde ne vom delecta cu belvederile oceanului. Vom continua apoi spre modernul districtul Miraflores care este centrul bancar și de afaceri al orașului. Urmatoarea oprire este in Piața Surquillo. Această piață enormă și autentică este locul în care localnicii își fac cumpărăturile de zi cu zi și unde puteți găsi mâncare excelentă, de calitate, la prețuri uimitor de mici. Deasemenea este si locul unde poti intalni unii dintre bucătarii peruani celebri. După aceea ne vom îndrepta către Barranco, care este un cartier plin de culoare, cunoscut pentru stilul său de viață și cartierul preferat al artiștilor locali. Vizitam si Monumentul Chabuca Granda dar si cateva piete mai mici unde puteti gasi totul, de la obiecte de artizanat și artizani la vânzători stradali de mâncare sau chiar spectacole live. Oprim la restaurant pentru masa de pranz optionala. Dupa pranz vom vizita Centrul Istoric din Lima cu piața sa principala, Palatul Prezidențial, Primăria, Catedrala și în final, vă vom duce la marea Mănăstire Saint Francisco și impresionantele sale catacombe subterane. Acesta este sfârșitul turul. Transfer la restaurant pentru o cină gustoasă. In jurul orei 20:30 revenim la hotel.
Ziua 3 – Lima - Paracas – Ica (Insulele Ballestas, Huacacina, Aventura cu POLARIS-urile, Degustare de vin)
Incepem ziua foarte devreme la ora 04.30 cand vom fi transferati în portul Paracas unde vom ajunge in jurul orei 09 00 aprox. Ne urcam in barca care se îndreaptă spre Insulele Ballestas. Acest loc este casa naturală a delfinilor, lei de mare, pinguini, pelicani și peste 200 de tipuri de pasari migratoare și rezidente ale acestui arhipelag. Vom trece pe lângă Candelabro o hieroglifă gigantică realizată cu aceeași tehnică folosită în Liniile Nazca, care provoacă multă curiozitate datorită dimensiunii și adâncimii sale. În jurul orei 11:30 pornim spre Ica unde vom vizita Laguna Huacachina numită și „Oaza Americii” și vom contempla minunat peisaj desertic intesat de dune impresionante. In jurul orei 13:30 urmeaza o aventura cu Polaris-urile timp de 1 ora si jumatate. In jurul orei 15:00 servim pranzul optional. In jurul orei 16:30 pm ne continuam aventura la o Cramă Artizanală unde vom va avea o explicație amplă despre metodele de obtinere a vinului, precum si o degustare de vinuri. In jurul orei 20:00 servim cina dupa care revenim la hotel.
Ziua 4 – Ica - Pisco - Lima (Zbor cu avionul peste Liniile Nazca!)
Mic dejun. In jurul orei 09 45, suntem preluati pentru a fi transferati catre aeroportul din Pisco unde vom ajunge in jurul orei 11:00. Indată ce vremea ne este favorabila, vom începe survolarea Majestic Nazca Lines (una dintre cele mai mari mistere ale umanității). Zborul va dura aproximativ 1 oră și 30 minute (ne vom imparti in 2 grupe) și ne va permite să observăm figuri precum Pasărea colibri, Păianjenul, Maimuța, Câinele, Astronautul, etc.In jurul orei 13:00 revnim in Ica pentru a servi masa de pranz optionala. In jurul orei 19:30 pm revenim in Lima pentru cina si odihna.
Ziua 5 – Lima – Arequipa
Mic dejun dupa care ne indreptam spre aeroportul din Lima pentru zborul intern catre Arequipa, „Orașul Alb“ numit asa pentru conacele sale coloniale făcute din blocuri de piatra mari şi albe de origine vulcanică. Dupa sosirea in Arequipa facem check-inul la hotel si apoi incepem turul de oras in care vom vizita: Santa Catalina Monastery, Cloisters, Church of Jesus Company, The San Francisco Complex, punctul de belvedere Carmen Alto si Yanahuara. Facem o pauza la amiaza pentru pranzul optional, apoi continuam turul nostru cu o vizita la Fabrica de Confecții de Alpaca. Aici veți experimenta incursiunea in lumea Alpaca în timp ce interactionati cu aceste vietati fantastice. Veti putea urmari demonstrații ale tehnicilor tradiționale de sortare a fibrelor și a țesutului tradițional dupa care vom vizita interesantul Muzeu al Textilelor. In jurul orei 18:30 ne indreptam spre locul unde vom servi cina, iar apoi ne indreptam spre hotel.
Ziua 6 – Arequipa – Chivay (Colca Canyon)
Mic dejun dupa care in jurul orei 09:00, pornim spre Canionul Colca. In drumul nostru vom trece prin Chachani Pampa de Arrieros, Pampa Cañahuas și Rezervația Națională Aguada Blanca unde vom admira vicuñas, lame și alpaca, foarte importante pentru dezvoltarea regiunii. Apoi vom trece prin Vizcachani, Pampas de Tocra si punctul de belvedere Los Andes (4900 m altitudine!). Ajungem in jurul orei 13:00 in Chivay care este principalul oraș și capitala a provinciei Caylloma. Urmeaza masa de pranz optionala, dupa care, mai tarziu la ora 14 30 aprox ne vom indrepta catre baile termale din La Calera care sunt bogate în sulf și fier, ideale pentru odihnă și relaxare. In jurul orei 17:00 ajungem la hotel pentru un scurt moment de odihna, iar in jurul orei 19:00 servim o cina delicioasa. Hotel si relaxare.
Ziua 7 – Chivay - Cruz del Condor – Puno
Ne trezim devreme si in jurul orei 07.00 ne vom indrepta catre punctul de belvedere Cruz del Condor unde vom observa minunatul zbor al condorilor, cea mai mare pasăre zburătoare din lume și Canionul Colca, care este unul dintre cele mai adânci canioane din lume cu 3 400 de metri adâncime. Tot aici vom admira terasele agricole lăsate mostenire de generațiile anterioare care au locuit in acest loc fabulous. Revenind la Chivay vom vizita satele Pinchollo Maca, Acona si Yanque unde vom obține informatii culturale si istorice pretioase. Urmeaza masa de pranz optionala dupa care ne indreptam spre Puno. Cazare la hotel, cina si relaxare.
Ziua 8 – Tur al lacului Titicaca (Uros & Taquile Floating)
Mic dejun dupa care in jurul orei 06:45 am vom fi transferati de la hotelul nostru in port. La aproximativ 07:15 am plecam cu barca „Titicaca Express" la sud de insula Taquile unde vom ajunge direct in paradisul unei plaje cu nisip alb. Vom avea parte de peisaje spectaculoase pre-incase, vom cunoaste familii locale si ne vom bucura sa descoperim meșteșugurile lor, cultura locala precum si secretul prelucrarii textilelor. In jurul orei 11:00 vom ajunge la comunitatea Santa María, în Peninsula Capacheca Llachón unde vom trai o experiență culturală autentica: dansuri, tradiții și vom putea participa la o ceremonie ancestrala. În continuare vom afla cum se gateste "Pachamanca", un mod traditional de a gati carne, peste si cartofi. Vom observa diversele moduri folosite pentru gatit in acest oras intr-un cuptor subteran. Plecam din Santa María la aproximativ 14:30 pm și ne indreptam spre insula Los Uros Titono. Este situată în Rezervația Lacului Titicaca, considerate una dintre ultimele insule plutitoare. Locuitorii insulelor „Los Uros” sunt descendenții uneia dintre cele mai vechi culturi din America de Sud. Opțional 10 min plimbare cu barcile “Totora”. In jurul orei 16:30 pm ne vom întoarce în Puno, unde urmeaza un scurt moment de relaxare si cina.
Ziua 9 – “RutadelSol” – obiectivele interesante dintre Puno si Cusco!
Servim micul dejun dupa care ne aventuram pe Ruta del Sol”, unde vom vizita cele mai impresionante locuri între Puno și Cusco. Prima oprire va fi in Pukara unde vom cunoaște cultura orasului vechi ce dateaza de peste 3000 de ani. Vizitam templul si muzeul. Inainte de masa optionala de prânz, vom vizita La Raya, care este cel mai înalt punct de-a lungul călătoriei noastre si care este granita naturala intre Puno si Cusco. Loc numai bun de fotografiat panorama! Următoarea oprire va fi Sicuani unde vom lua prânzul, apoi continuam spre Centrul Arheologic Raqchi, un Templu construit în cinstea zeului Wiracocha. În aceste ruine, vom vedea rămășițe culturii Inca si ale culturii Wari. Ultima oprire va fi satul Andahuaylillas, unde vom vizita biserică remarcabilă din secolul al XVI-lea cunoscută sub numele de Capela Sixtină a Americii datorita numarului mare de picturi de pe peretii si tavanele sale precum si datorita orgai decorate cu îngeri și heruvimi și picturi murale prodigioase ale celebrului artist Tadeo Escalante! Vom ajunge in orasul Cusco in jurul orei 17 00. Urmeaza cina si relaxare.
Ziua 10 – Cusco
Mic dejun pentru ca mai apoi in jurul orei 09:00 sa incepem turul nostrum de oras in Cusco. Vizitam unele dintre cele mai interesante situri din Cusco și împrejurimi. Vom începe explorând strada Hatun Rumiyoc. Zidurile palatului au un șarpe și un puma pe ele. Mai mult decât atât, aici puteți observa binecunoscuta piatră cu unghi de 12 grade, care este un simbol al perfectiunii arhitecturale in cultura Inca. Continuam cu Piața Colorata San Pedro. Probabil că nu există o piață mai bună pentru a experimenta viața autentică din Cusco. Bucurați-vă de o privire admirativa asupra modului în care localnicii isi desfasoara viata de zi cu zi. Vom rataci prin culoarele înguste încărcate cu țesături colorate, mâncăruri, fructe, sucuri naturale, specialitati ale brutariilor locale traditionale, tarabele samanilor etc. In cele din urma, ne vom îndrepta către Templul Soarelui Qorikancha unde a fost construita Mănăstirea Santo Domingo. Conform unei legende, acest templu a fost placat în întregime cu aur, ceea ce i-a lăsat pe mulți cuceritori impresionați de măreția sa atunci când au ajuns pe aceste meleaguri. Urmeaza masa de pranz optionala. Continuam cu ruinele din Saqsayhuaman, loc faimos pentru megaliți uriași și pietre uriașe, care cântăresc peste 150 de tone. În timpul incașilor era considerat „Templul fulgerului” ridicat în cinstea zeității Illap. Ne vom îndrepta apoi către ruinele de langa Tambomachay unde vom descoperi un templu sacru dedicat unui cult străvechi al apei care probabil a funcționat și ca o baie de purificare pentru guvernatorii incași. Ne vom întoarce apoi în orașul in jurul orei 19:30 pm pentru a savura o cină delicioasă.
Ziua 11 - ATV Maras & Moray Tour si Ollantaytambo
Incepem cu micul dejun iar la ora 09:00 pornim spre orasul Cruz Pata. Urmeaza o aventura pe ATV. Ajungem pe terasele experimentale din Moray unde ghidul nostru vă va explica importanta acestui sit arheologic Apoi, vom merge la salinele de Maras un loc minunat unde vom afla cum se produce si cum se extrage sarea. În timpul acestui tur, vom avea parte de panorame magnifice ale muntilor incarcati cu zăpadă La Verónica și Chicón. Urmeaza masa de pranz dupa care ne indreptam spre Ollantaytambo unde vom descoperi o cetate Inca impresionanta ce se remarcă alături de terasele sale impunătoare. Ne grabim sa terminam obiectivele si ne urca in trenul ce ne duce spre Machu Picchu! Drumul si peisajele sunt poveste!
Ziua 12 - Machu Picchu – Cusco
Urcam în zig-zag 400 m pentru a ajunge la „Sanctuarul Istoric Machu Picchu” cunoscut și sub numele de „Orașul pierdut al incașilor”. Timp de 2 ore vom vizita principalele situri din interior cum ar fi Plaza Mayor, Templul Soarelui, Cadranul Sacru, Royal Rooms, Temple of the Three Windows, Condor Temple precum și alte situri importante in interiorul Cetatii Machu Picchu. Veti avea la dispozitie apoi inca 2 ore pentru a va bucura pe îndelete de acest loc fantastic si pentru a face fotografii înainte de a ne întoarce la Aguas Calientes, pentru ca am achizitionat bilete de extensie. Revenim in Aguas Calientes pentru masa de pranz optionala. Revenim in Ollantaytambo în funcție de disponibilitatea trenului apoi in orașul Cusco in jurul orei 18:30. Cina si relaxare.
Ziua 13 - Comunitatea Umasbamba - experienta culturala si Laguna Piuray
Incepem cu micul dejun iar la ora 08:00 pornim sa descoperim Comunitatea Umasbamba, situată într-unul dintre cele mai frumoase locuri din Valea Sacră a Incasilor, în special în raionul Chinchero, pe malul Lagunei Piuray. Umasbamba este un oraș ancestral care păstrează de la origini arta, obiceiurile, muzica, dansul, gastronomia și bineinteles multă bogăție culturală. Dimineata va pregatim si un moment de relaxare intr-un loc drag noua…in natura. Întoarcere în orașul Cusco la ora 19:00 pentru a savura cina
Ziua 14 – Prima zi in jungle peruana!
Lasam in urma minunatul Cusco si ne indreptam spre jungla. Ne indreptam spre aeroportul din Cusco. La sosirea în Pto. Maldonado, vom fi trasnferati in punctul de receptie de unde incepe aventura noastra. Din acest punct va veti lua doar lucrurile necesare pentru următoarele câteva zile, iar bagajul principal va ramane aici. Vom fi transferati catre portul fluvial Tambopata. Navigam in susul raului Tambopata timp de aproximativ 2 ore pana la Finca Sachavacayoc. In acest rastimp speram sa avem norocul de a observa păsări, caimani, capibara și maimuțe. Boxul cu prânzul va asteapta in barca. Ajungem la Finca unde avem ragaz de odihna iar apoi vom merge la o plimbare în junglă, ca o introducere în natură, cu scopul de a ne familiariza cu aceasta. Așteaptăm până se întunecă pentru a face o plimbare nocturnă în căutarea creaturilor ce stiu sa fie discrete in desisurile junglei. Vom fi asistati in permanenta. :) Cina la cabana.
Ziua 15 – A doua zi de jungle peruana!
Azi vom vizita una dintre minunea lumii naturii, spectaculosul Chuncho Clay-Lik, unde vom intalni cele trei specii majore de papagali Ara dar și alte multe alte soiuri. Sute de papagali se adună aici pentru a mânca lut, un comportament deosebit și unic care este găsit numai în această parte a planetei. Plecarea este devreme la ora 4 dimineața, pentru a ne bucura de cel mai bun spectacol timp de 2 ore cat barca noastră merge în amonte pe Râul Tambopata. Vom lua micul dejun pe barca. Pe parcursul călătoriei mari șanse să vedem Capybaras, Caymans și poate, dacă avem noroc, Jaguar sau Tapirs (cele mai speciale mamifere terestre ale Amazonului). Întoarcere la cabană pentru prânz. După o pauza de odihnă ne pregătim pentru lacul Condenado (in functie de migratia faunei se poate schimba locatia). Lacul este la 1 oră distanță de cabană. Aici putem intalni o fauna diversa cum ar fi maimuțe, caimani, o mulțime de pasari Hoatzin. Daca avem noroc putem vedea si evaziva și timida Anaconda. Apoi, din canoe ne bucurăm pe îndelete de cea mai sălbatică parte a junglei. Ne intoarcem la cabana să facem o noua incursiune nocturna in natura. Daca esti obosit, poti ramane la cabana pentru o seara de relaxare.
Ziua 16 – A treia zi in jungla peruana si intoarcerea spre Bucuresti…
Mic dejun la cabana si plecare spre Pto. Maldonado PS: pentru cei care vor să experimenteze pescuitul de piranha, vom incerca sa organizam aceasta activitate dimineata devreme. Zburam spre Lima unde ne asteapta cursa spre Bucuresti la ora 21:15 si escala in Amsterdam. Ajungem in Bucuresti pe 20 noiembrie la ora 00:30.
*** NOTA: ordinea obiectivelor si structura programului se poate schimba in functie de timpii efectivi pe care ii avem la dispozitie si de situatiile aparute la fata locului.
*** NOTA: Programul in jungla depinde de conditiile meteo si de factori externi ce pot determina reconfigurarea programului si alegerea unui alt ansamblu de cabanute, apropiate de traseul nostru! Rezervarea celor mai bune cabanute este legata de ritmul inscrierilor. Cu cat se va forma mai repede grupul minim de 10 persoane cu atat avem cele mai bune sanse sa prindem cazari mai bune in jungla.
Am construit pentru voi cea mai complexa experienta in Peru si va oferim cel mai bun raport calitate / pret pentru acest program, dar si cele mai multe experiente si servicii incluse in pretul final, lucru pe care il puteti verifica la o simpla cautare pe internet.
Costul cele mai nebune aventuri in Peru este de 4940 euro / persoana loc in camera dubla!!!….cu aproape TOT PROGRAMUL de mai sus INCLUS, inclusiv cine!
* Bilete de avion tur și retur cu KLM, 4 zboruri, 2 escale (orar de zbor foate bun!)
* 2 Bagaje: Bagaj standard de cala 23 kg max + 1 bagaj de mana 8 kg max
* demipensiune pentru toată perioada - mic dejun și cine cu preparate si specialiatati locale!
* Cazare 15 nopți in camera dubla: hoteluri faine și curate de 3*si 4* atent selecționate de noi (sunt prezentate mai jos) si si lodge-uri faine in jungla.
* Insoțitor de grup din partea Fabrica de Aventura, Florin Radu!
* Transport cu microbuz cu aer condiționat pe toată perioada sejurului + transferuri aeroport
* Cei mai profesioniști ghizi locali din Peru si credetin-ne ca lucram cu cei mai buni
* TOATE ACTIVITATILE DIN PROGRAM SI INTRARILE LA OBIECTIVE CU EXCEPTIA CELOR MENTIONATE CA NEINCLUSE MAI JOS!!!
* Cele mai intense experiențe cultural-sociale peruane deoarece v-am pregătit foarte multe interacțiuni cu oamenii locurilor
* Bilet de extensie de inca +2 ore in Machu Picchu
* Grup fain și select cu voie bună la purtător
* Cel mai complex tur în Peru!
Nu sunt incluse în prețul aventurii:
* Mesele de prânz dacă se consideră necesar (intre 10-20 euro/pers/pranz)
* Băuturile alcoolice si non-alcoolice, altele decat cele incluse in cadrul meselor
* Supliment single – (pentru cine doreste – nu este obligatoriu daca te inscri singur, iti gasim partener de camera) - aprox. 350 euro / persoana - intrebati la inscrierea
* Asigurare de calatorie – (puteti incheia prin brokerul nostru – avem disponibile mai multe variante, inclusiv cu protectie COVID, alegeti ce considerati ca vi se pregateste)
* Teste PCR sau orice alte masuri impuse de autoritati (avem probabil cel mai mic pret din piata la testele de toate felurile)
* Tipsuri – 100 euro / pers / toată perioada - tipsul se imparte catre prestatorii locali de servicii - sofer, ghid local, receptie hoteluri, etc.
* Suveniruri si alte cheltuieli personale (va stabiliti propriul buget)
* 3 zboruri interne. Lima – Arequipa, Cusco – jungle, jungle – Lima - pret aproximativ 560 de euro / persoana (se reconfima pretul la inscriere)
Atentie!
* Pretul este valabil pentru un grup de minim 15 de persoane!
* Pentru un grup de minim 20 de persoane pretul scade cu 100 de euro/persoana.
* Pentru un grup cuprins intre 10-14 persoane pretul creste cu 250 de euro.
Eventuala diferenta de tarif se regleaza cu 7 zile inainte de tur cand avem o situatie finala a inscrierilor.
Atentie!!! Pentru zborurile interne tariful fluctueaza! Trebuie sa va inscrieti din timp pentru a prinde preturi decente!!! In momentul listarii turului pretul aproximativ este de 500 de euro/persoana. Pretul biletelor pentru zborurule interne se calculeaza si se achita in momentul in care se formeaza grupul minim. Asadar faceti un efort comun si inscriti-va cat mai repede. Anuntati-va si prietenii sau persoane pe care le stiti interesate sa va insoteasca in aceasta destinatie pentru a umple cat mai repede primele 10 locuri si pentru a incepe achizitionarea biletelor pentru zborurile interne.
Grupul minim pentru aceasta aventura este de 10 persoane!
Hotelurile unde vom fi cazati sau variante similare in functie de disponibilitate:
Lima - Dazzler Miraflores
Ica - Hotel Villa Jazmin
Arequipa - Tierra Viva
Chivay - Colca Llaqta
Puno - La Hacienda Puno
Cusco - Midori
Aguas Calientes - Ferre Boulevard
ATENȚIE!!! OFERTA DE PRET ESTE VALABILA PANA PE 15 AUGUST!
ATENTIE. Programele noastre sunt adresate oamenilor activi si cu atitudine pozitiva! Programul nu este potrivit pentru cei comozi, cu energie negativa si amatori de all inclusive sau celor ce nu se pot adapta la notiunea de GRUP! Programul este unul lung si plin de activitati asadar trebuie sa va setati corespunzator energia.
---------------------------------------------
Pentru a fi la curent referitoare la circuitele pe care le pregatim, hai in comunitatea noastra:
https://www.facebook.com/fii.parte.din.poveste
Va asteptam si pe contul de Instagram al colegului nostru Florin Radu unde impartasim povesti despre destinatiile momentului:
https://www.instagram.com/florinradu.ro/
Hai sa cream impreuna cea mai mare comunitate activa de vacante din Romania! Invita-ti prietenii in grupul Vacante cu "de toate":
https://www.facebook.com/groups/vacante.cu.de.toate
---------------------------------------------
Cetăţenii români pot călători în Republica Peru în scop turistic fără viză întrucât la sosirea în acest stat autorităţile competente acordă o perioadă de ședere de 90 de zile pentru toţi turiştii care provin dintr-un stat membru al Uniunii Europene.
Intrarea în Republica Peru este permisă cu pașaportul valabil o perioadă de minim 6 luni de la momentul intrării pe teritoriul acestui stat, însă este recomandat ca acesta să aibă o valabilitate cât mai mare.
Perioada maximă de ședere pentru deținătorii de pașapoarte simple este de 183 zile, perioada de ședere fiind acordată la intrarea pe teritoriul statului.
CONDITII DE CALATORIE IN PERU IN CONTEXTUL SARS COV 2:
• Guvernul a eliminat obligativitatea prezentării certificatului de vaccinare sau a rezultatului negativ al testului PCR la intrarea în țară.

CONDITII DE REVENIRE IN ROMANIA:
Nu exista conditii de revenire in Romania.
INSCRIERE:
Înscrierile se pot face prin mesaj privat pe pagina Fabrica de Aventura:
https://www.facebook.com/fii.parte.din.poveste
...sau telefonic si Whats App la numărul +40764 044 737 (Florin) – preferabil
Fiind mai mereu plecati pe teren pot exista intervale mari de timp cand nu avem semnal telefonic cu toate ca nu tinem niciodata telefoanele inchise. Daca NU reusiti sa ne contactati telefonic, va rugam sa ne trimiteti solicitarea dumneavoastra astfel:
* lasati un mesaj pe WhatsApp pe numarul de telefon 0764 044 737
* lasati un mesaj pe pagina noastra de Facebook
* trimiteti un email la adresa: [email protected] (neaparat lasati numarul de telefon in email).
Condiții de plata si rezervare:
Pentru confirmarea inscrierii trebuie platit un avans de 1500 de euro. Restul sumei se plateste cu 45 de zile inainte de excursie.
Plata contractului se efectueaza in euro. Daca se doreste plata contractului in lei pretul se calculeaza la pretul oficial BNR din ziua rezervarii la care se adauga un comision de curs de schimb de 2%. Cursul BNR poate fi consultat pe https://www.cursbnr.ro/ si este valabil in timp real pentru momentul rezervarii.
In contract cu turistul si in factura emisa veti gasi pe larg toate aceste detalii precum si toate conditiile contractuale in actualul context SARS Cov2.
Condiții de anulare:
In cazul in care turistul anuleaza pachetul din motive personale, oricare sunt acelea, sumele achitate nu se restituie. Multe dintre aceste riscuri, inclusiv riscul de imbolnavire, sunt preluate de asigurarea de calatorie, asa ca va recomandma cu tari sa achizitionati unul dintre produsele disponibile pe piata. Preturile sunt modice, oferindu-va in schimb protectie in fata diverselor situatii aparute. Asigurarea de calatorie nu este inclusa in costul pachetului de calatorie.
Daca circuitul se anuleaza din cauze externe agentiei precum anulari de zboruri, restrictii de calatorie, restrictii sanitare etc, dar fara a se rezuma la aceste exemple, sumele achitate se restituie integral, inainte de toate acestea urmand sa fie recuperate de la furnizorii de servicii catre care au fost achitate (companii aviatice, hoteluri etc).
Câteva aspecte importante despre noi...
Proiectul Fabrica de Aventura este derulat de:
Agentia Touroperatoare Wild Romania
(SC Adventure Unfiltered SRL)
București
Licență de turism: 1842/07.05.2019
CUI: 40850370
Nr. Reg: J40/4039/2019
Banca Transilvania
Fabrica de Aventura asigură ghidaje la nivel internațional și organizarea de activități în aer liber pentru grupuri. Toate grupurile sunt însoțite de ghid național atestat și autorizat de către organele competente din România.
Vă punem la dispoziție o modalitate inedită de evadare din cotidian și un concept nou, original ce aduce în prim plan experiențele de călătorie UNICE. Orientați către detalii și punând accentul pe calitatea timpului petrecut împreună, scopul nostru este să vă oferim de fiecare dată un cadru select, servicii de calitate și experiențe unice de viață.
Indiferent de context și colaborări, toate programele sunt adaptate și personalizate astfel încât să corespundă standardelor și exigențelor noastre ridicate. Garantăm flexibilitate în fața diverselor cerințe personale și încercăm în limitele pe care noțiunea de GRUP le permite să oferim soluții adaptate nevoilor reale ale fiecărui individ în parte, fără însă a afecta în cel mai mic fel buna desfășurare a programelor și buna dispoziție a celorlalți participanți. De asemenea menționăm faptul că suntem vegan friendly.
Pentru neclarități sau situații excepționale ne puteți contacta la numărul de telefon +40764 044 737 (Florin)
Fabrica de Aventura. Fii parte din poveste
Advertisement

Where is it happening?

Perú, Jesús María, Peru

Event Location & Nearby Stays:

Free Worlding

Host or Publisher Free Worlding

It's more fun with friends. Share with friends

Discover More Events in Jesús María

COPEAIRE 2023
Thu Nov 30 2023 at 10:00 am COPEAIRE 2023

Cámara de Comercio de Lima

LIMA COIN SHOW 2023
Sat Dec 02 2023 at 09:00 am LIMA COIN SHOW 2023

Centro Capacitación & Cultura La Moneda

BUSINESS SPORTS
Conferencia Internacional de Seguros Addvalora W.Moller 2023
Thu Oct 19 2023 at 08:30 am Conferencia Internacional de Seguros Addvalora W.Moller 2023

Cámara de Comercio de Lima

BUSINESS CONFERENCES
Expo Vente a Canad\u00e1 Oct 2023 - Lima, Per\u00fa
Sat Oct 28 2023 at 12:00 pm Expo Vente a Canadá Oct 2023 - Lima, Perú

The Westin Lima Hotel

BUSINESS EXHIBITIONS
Peru. Imperiul pierdut al incasilor
Fri Nov 03 2023 at 10:00 am Peru. Imperiul pierdut al incasilor

Perú

BUSINESS SPORTS
Expofranquicias
Thu Nov 23 2023 at 10:00 am Expofranquicias

Cámara de Comercio de Lima

BUSINESS
LIMA COIN SHOW 2023
Sat Dec 02 2023 at 09:00 am LIMA COIN SHOW 2023

Centro Capacitación & Cultura La Moneda

BUSINESS SPORTS

What's Happening Next in Jesús María?

Discover Jesús María Events