Oslo World: Ghetto Kumbé + Pahua + DJ Bacalao

Schedule

Sat Nov 04 2023 at 09:00 pm

Location

BLÅ | Lillestrøm, AK

Advertisement
21.00: Dørene åpner/ Dj Bacalao
22.00: Pahua
23.00: Ghetto Kumbé
Folkloristisk elektropop fra Mexico finner sammen med colombiansk afrofuturisme, når Pahua og Ghetto Kumbé spiller dobbeltkonsert på Blå, under årets Oslo World. Ghetto Kumbé fra Bogotá skulle spille her i fjor, men måtte dessverre avlyse - nå er de endelig klare for Oslo, og det er også et av de største stjerneskuddene i mexicansk musikk. Etter konsertene avsluttes kvelden med Oslo World-favoritt DJ Bacalao - alt på en billett!
Ghetto Kumbé
Den colombianske trioen Ghetto Kumbé vil aktivisere publikum fra hele verden, og invitere dem inn i sin digitale rumba. Deres ritualistiske konserter er basert på en kraftfull blanding av perkusjon, karibiske house-beats og tradisjonelle afro-colombianske rytmer, med inspirasjon fra Vest-Afrika. Edgardo “Guajiro” Garcés mikser sin elektroniske produksjon med Andrés “DocKey” Mercados dundun, samt Miguels alegre-tromme og djembe. Før bandet ble formet i Bogotá i 2015, spilte de tre musikerne en hel del sammen, med band som fusion-pionerene Sidestepper og salsabandet La 33. De tre musikerne er fra den karibiske kysten, og i Ghetto Kumbé bruker de musikalske motiver fra Afrika og Colombias kyst for å skape afrofuturistiske lydlandskaper.
Ghetto Kumbé er inspirert av revolusjonære bevegelser over hele verden, og har etablert seg som et av de viktigste bandene på den blomstrende alternative colombianske musikkscenen. De har spilt fantastiske sett på store europeiske festivaler som Roskilde og Glastonbury, iført sine selvlysende masker. Det utenomjordiske finner sitt jordnære motstykke i kritikken av økende forskjeller, korrupsjon blant politikere og det kapitalistiske systemets manglende moral. Når Ghetto Kumbé spiller live, møter opprøret dansen.
Pahua
Colombiansk og meksikansk cumbia, folkloristiske lyder og elektroniske beats - alt hører hjemme i universet til Pahua, prosjektet til den meksikanske perkusjonisten, sangeren, komponisten og DJ-en Paulina Sotomayor. Med fire EP-er på samvittigheten har hun allerede blitt anerkjent som en meksikansk pioner innenfor alternativ elektronisk folkemusikk, med dype røtter i tradisjonen og fingeren på pulsen til den kontemporære latinamerikanske popboomen.
Sotomayors karriere startet som syvåring, da hun ble medlem av Mariachi Charanda, et folkemusikkband som fremførte tradisjonelle låter på språkene nahuatl og purépecha. Hun var med i 12 år, og lærte seg perkusjon underveis. I 2011 stiftet hun bandet Jefes del Desierto, hvor hun sang og spilte trommer. I 2014 så Electro-Latin-prosjektet Sotomayor dagens lys. Hun ga ut tre album med det og turnerte i Mexico, USA, Mellom- og Sør-Amerika og Europa.
Pahua ble etablert under pandemien i 2020. Det er en blanding av elektronisk musikk med latinske rytmer, sterke tekster og et positivt budskap i bunn. Det er også en suksess - låtene hennes er gjengangere på offisielle spillelister på ulike strømmeplattformer og har ført til samarbeid med artister som Terror/Cactus (ARG), CERO39 (COL), La Dame Blanche (CUB), Gizmo Varillas (ESP), Klik & Frik (ARG) og Jitwam (US). I 2023 slipper Pahua sitt første album, Habita, hvor hun samarbeider med artister fra Mexico, Chile, Colombia, Den Dominikanske Republikk, Cuba, Costa Rica og Venezuela. Denne høsten spiller en av de nye stjernene på den alternative meksikanske musikkscenen sin første konsert i Norge, under Oslo World.
DJ BACALAO
DJ Bacalao fra Colombia blander indie-discobeats med alternative afrikanske rytmer fra soukous, afrobeat og champeta, alt sammen en del av landets afrikanske arv. Han spiller cumbia, klassisk salsa og latinjazz, mikset med lyder fra Haiti og brasiliansk funk, i DJ-sett som beveger seg på begge sider av Atlanterhavet.
Advertisement

Where is it happening?

BLÅ, Lillestrøm, Norway

Event Location & Nearby Stays:

Oslo World

Host or Publisher Oslo World

It's more fun with friends. Share with friends