Netwerkcafé Amsterdam: Doen wat bij je past

Schedule

Wed Feb 02 2022 at 01:00 pm to 04:30 pm

Location

De Muider | Amsterdam, NH

Netwerkcaf\u00e9 Amsterdam: Doen wat bij je past
Advertisement
Werken voor Elkaar organiseert workshops en masterclasses en nog veel meer voor werkzoekenden vijftigplussers
About this Event
Doen wat bij je past

Als je doet wat bij je past, blijf je je werk leuk vinden. Door te werken in een omgeving vrij van afleidende prikkels, kun je het lang volhouden. Door te bewegen op een manier die bij je past, blijf je lang gezond.

Drie experts laten je deze maand begrijpen en ervaren hoe je gezond beweegt, hoe je overprikkeling voorkomt en hoe je erachter komt wat bij je past.

Het netwerkcafé is in de ruime en goed geventileerde de Muider in Amsterdam-Oost. We nemen de geldende Covid19-maatregelen in acht. Bij binnenkomst moet je een coronapas scannen.

Wil je alleen online meedoen aan een van de workshops, schrijf je dan in via NetwerkcafeOnline.nl.

Programma
13:00 - 13:30 Inloop en netwerken
13:30 - 14:30 Workshop: Hoogsensitiviteit en overprikkeling op de werkvloer

De ene dag raak je meer afgeleid door bijvoorbeeld je telefonerende collega of de glazenwasser die aan de gevel voor je raam hangt dan de andere. En soms kunnen ze bij wijze van spreken een kanon naast je afschieten en je hoort het niet.

Maar wat als geluiden, indrukken en beelden altijd wél hard bij je binnenkomen en je regelmatig overprikkeld raakt door wat er om je heen gebeurt? Wellicht behoor je dan tot de 15-20% van de mensen die hoogsensitief is.

In haar workshop vertelt lifecoach Denise Wagner-Joosse je wat hoogsensitiviteit en overprikkeling is. Wat hebben deze twee met elkaar te maken en hoe ga je ermee om in je werk?

Denise bespreekt de kwaliteiten die hoogsensitiviteit met zich meebrengt en hoe je de valkuilen van hoogsensitiviteit kunt voorkomen.

Lifecoach Denise Wagner-Joosse (Color your life) is gespecialiseerd in hoogsensitiviteit. Zij begeleidt hoogsensitieve personen bij het vinden van balans en het inzetten van hun kwaliteiten.


13:30 - 14:30 Wandelworkshop: Spelenderwijs zorgen voor lichaam en geest

‘Een gezonde geest in een gezond lichaam’, je kent het spreekwoord. Maar het werkt ook andersom. Hoe je aan spelenderwijs aan beide kanten kunt werken, leer je van wandelcoach Rebecca Hageman.

Zij neemt je graag mee naar buiten voor een gezamenlijke wandeling vol tips, trucs en ervaringen om gezond te bewegen, je hoofd tot rust te brengen en met aandacht te genieten van de natuur om je heen. De wandeling vindt plaats in het Oosterpark. Zij start bij de Muider en eindigt bij De Muider.

Rebecca Hageman werkte 10 jaar als Trainer Fysieke Belasting (Ergonomie) en is al ruim 30 jaar een langeafstandwandelaar. Wat zij je leert in de workshop, past ze ook toe in haar eigen leven.


14:30 - 15:00 Pauze en netwerken
15:00 - 16:00 Workshop: Een frisse kijk op jezelf

Eri Schoemaker heeft een passie voor geschreven en vertelde levensverhalen. In deze workshop laat ze je ervaren hoe het is om een verhaal te vertellen in geuren en kleuren.

Ze laat je zien hoe je door zelfanalyse kunt onderzoeken of het beeld dat je van jezelf hebt toe is aan een oppoetsbeurt. Bovendien ga je ontdekken hoe je eenvoudig een begin kunt maken met het vervullen van je wens, droom of verlangen.

En dit allemaal om jou te helpen bij je zoektocht naar een baan die écht bij je past. Of misschien wel om eindelijk tot een beslissing te komen om de stap te zetten naar ondernemerschap.

Na afloop ontvang je een format voor een zelfanalyse, zodat je die later voor jezelf kunt invullen.

Eri Schoemaker (erischoemaker.nl) helpt bedrijven en individuen met juridisch advies en management. Daarnaast schrijft ze verhalen, geeft ze workshops en biedt ze ondersteuning bij het maken van een levensboek. Ook werkt ze als vrijwilliger bij Stichting Werken voor Elkaar.

Tijd en locatie
  • Woensdagmiddag 2 februari 2022. Inloop 13:00, start 13:30, einde 16:30 uur.
  • de Muider, Linnaeustraat 37 , 1093 EG Amsterdam
  • Kosten: deelname is gratis, koffie en thee zelf betalen, een vrijwillige bijdrage in de kosten wordt op prijs gesteld.

Netwerkcafe Amsterdam is een activiteit van Werken voor Elkaar, een vrijwilligersbeweging van vijftigplussers die elkaar op verschillende manieren helpen om betaald werk te vinden of een eigen onderneming te starten.

Advertisement

Where is it happening?

De Muider, Linnaeusstraat 37, Amsterdam, Netherlands

Event Location & Nearby Stays:

Tickets

EUR 0.00

Werken voor Elkaar

Host or Publisher Werken voor Elkaar

It's more fun with friends. Share with friends