Nai Barghouti en Amsterdams Andalusisch Orkest

Schedule

Sat Jan 29 2022 at 08:15 pm

Location

Meervaart | Amsterdam, NH

Nai Barghouti en Amsterdams Andalusisch Orkest
Advertisement
Na het eclectische concert in een volgepakt Bimhuis (2019) gaat zangeres Nai Barghouti met het Amsterdams Andalusisch Orkest een nieuw avontuur aan. Onder de muzikale leiding van Abderrahim Semlali (viool, arrangeur) stuwen de musici elkaar naar ongekende muzikale hoogtes, met Nai als de ster van de avond. Samen gaan ze op zoek naar de muzikale wortels die leiden van het Moorse Granada tot het mondaine Caïro van de jaren '60 en '70.
Het Palestijnse natuurtalent Nai Barghouti (25 jr.) - woonachtig in Nederland - wordt door om haar bijzondere stem bewonderd en vergeleken met de grote der aarden van de vorige eeuw als Oum Kalmthoum. Op het podium levert zij een ongekende prestatie met een perfecte beheersing van de traditionele Oosterse maqam traditie en voegt haar eigen kleur met een vleugje jazz en improvisatie. Ook betovert zij het publiek met haar spel op de fluit.
Onlangs won Nai de Young Talent Award van Het Concertgebouw (2020) en stond ze op diverse prestigieuze podia in o.a. Nederland, Egypte, Koeweit en Libanon.
Dit concert is mede mogelijk gemaakt door het Prins Bernhard Cultuurfonds.
Advertisement

Where is it happening?

Meervaart, Meer en Vaart 300, 1068 LE Amsterdam, Netherlands, Amsterdam, Netherlands

Event Location & Nearby Stays:

Theater de Meervaart

Host or Publisher Theater de Meervaart

It's more fun with friends. Share with friends