MUTTER KRAUSES HIMMELFART m. introduktion og live-musik // København Stumfilmfestival

Schedule

Fri Jan 21 2022 at 04:00 pm to 06:00 pm

Location

Cinemateket | Copenhagen, SK

MUTTER KRAUSES HIMMELFART m. introduktion og live-musik \/\/ K\u00f8benhavn Stumfilmfestival
Advertisement
Mutter Krauses Himmelfart med introduktion af Stefan Drössler og live-musik ad Stephen Horne ??
Fredag den 21. januar kl. 16.00
Billetbestilling på tlf. 33 74 34 12 eller www.dfi.dk/cinemateket/biograf/events/event/mutter-krauses-himmelfart-med-introduktion-af-stefan-drossler-og-live-musik-ad-stephen-horne
Mutter Krause og hendes børn bor i den fattigste del af Berlins Wedding-distrikt. Filmen skildrer i dokumentarisk stil og imponerende realisme fattigdommens ubarmhjertighed og peger på kollektiv handling og kommunisme som frelsende kræfter. I en berømt scene slutter datteren sig til sin politisk vakte kæreste, først nølende og snublende, men snart i takt med de andre til ’lyden af’ Internationale. Filmens karakterer, hvoraf de fleste bliver spillet af amatører, er ofte filmet i close-ups fra frøperspektiv - i forlængelse af Pudovkins og Eisensteins ’russiske stil’ - og der klippes herfra direkte til de usle boligforhold for at understrege det sociale miljøs betydning.
Introduktion ved Stefan Drössler, München Filmmuseum. ‘Mutter Krauses himmelfart’ akkompagneres af den internationalt kendte engelske stumfilmpianist Stephen Horne.
------------------------------------
MUTTER KRAUSES HIMMELFART
------------------------------------
Instruktør: Piel Jutzi
Mutter Krause og hendes børn bor i den fattigste del af Berlins Wedding-distrikt. Filmen skildrer i dokumentarisk stil og imponerende realisme fattigdommens ubarmhjertighed og peger på kollektiv handling og kommunisme som en frelsende kraft. I en berømt scene slutter datteren sig til sin politisk vakte kæreste, først nølende og snublende, men snart i takt med de andre til ’lyden af’ den berømte socialistiske sang ’Internationale’. Filmens karakterer, hvoraf de fleste bliver spillet af amatører, er ofte filmet i close-ups fra frøperspektiv (i forlængelse af Pudovkins og Eisensteins ’russiske stil’), og der klippes herfra til de usle boligforhold for at understrege det sociale miljøs betydning.
Tyskland 1929
DCP
121 min.
Engelske undertekster. Tilladt for børn over 15 år
Med Alexandra Schmitt, Holmes Zimmermann, Ilse Trautschold, Gerhard Bienert
------------------------------------
KØBENHAVN STUMFILMFESTIVAL
------------------------------------
I denne tredje udgave af København Stumfilmfestival sætter vi fokus på film fra de nordiske lande, herunder den første Knut Hamsun-filmatisering ’Markens grøde’ (1921), optaget i Nordnorge, men instrueret og fotograferet af den danske duo Gunnar Sommerfeldt og George Schnéevoigt. Gunnar Sommerfeldt stod også bag det stort anlagte islandske drama, ’Borgslægtens historie’ (1921), der i anledning af 100-året for filmens premiere præsenteres i en restaureret version med nyt originalt score. Desuden viser vi et af den svenske mesterinstruktør Victor Sjöströms mindre kendte værker, ’Hvem dømmer’ (1922), der banede vejen for hans Hollywood-karriere. Endelig er der mulighed for at se melodramaet ’Anna Liisa’ (1922), der har status som stumfilmperiodens bedste finske film.
På programmet er også ’Phantom of the Opera’/’Operaens hemmelighed’ (1925) med Lon Chaney som det mest uhyggelige Phantom nogensinde og ’Den store time’ (1927), en af stumfilmperiodens mest berømte kærlighedsfilm.
Stefan Drössler, leder af München Filmmuseum, introducerer den 21. januar to tyske stumfilmklassikere: verdens første gyserfilm ’Studenten fra Prag’ (1913) og den berømte revolutionsfilm ’Mutter Krauses himmelfart’ (1929).
Lørdag den 22. januar inviterer vi til familiedag med Fy og Bi, Buster Keaton og Gøg og Gokke. Den høje, ranglede Fyrtårnet (Carl Schenstrøm) og den korte, tøndeformede Bivognen (Harald Madsen) tog som komikerpar verden med storm i 1920’erne. Vi viser ’Højt paa en Kvist’ (1925), der regnes for en af deres bedste farcer. Filmen er netop er blevet restaureret og digitaliseret af Filminstituttets filmarkiv.
Festivalen åbner den 19. januar med Emanuel Gregers’ nyrestaurerede lystspil ’Solskinsdalen’ (1925), der har årets coverstar Alice O’Fredericks i en hovedrolle. Hun blev senere medforfatter på 10 Fy og Bi-manuskripter og kom som instruktør til at stå bag dansk films største kassesuccesser, herunder ’Far til fire’-serien og en lang række Morten Korch-film.
København Stumfilmfestival er en festival for alle og en festival, der præsenterer såvel klassikere som mindre kendte værker og genfundne filmstrimler. Alle programmets film bliver introduceret og de fleste bliver ledsaget af levende musik ved stumfilmpianisterne Stephen Horne, Ronen Thalmay og Lars Fjeldmose.
København Stumfilmfestival 2022 er arrangeret med støtte fra Goethe-Institut Dänemark.
GRATIS SÆRBROCHURE med udvidede beskrivelser af film og events kan afhentes på biblioteker i hovedstadsområdet og i Cinematekets billetsalg.
------------------------------------
FILMVISNINGER I SERIEN
------------------------------------
Onsdag den 19. januar
20.00: Solskinsdalen med introduktion, live-musik af Stephen Horne og vin efter filmen
Torsdag den 20. januar
16.15: Hvem dømmer med introduktion af Caper Tybjerg og live-musik af Stephen Horne
19.00: Operaens Hemmelighed: Introduktion af Jakob Stegelmann og live-musik af Stephen Horne
21.00: Anna-Liisa med live-musik af Ronen Thalmay og introduktion
Fredag den 21. januar
16.00: Mutter Krauses Himmelfart med introduktion af Stefan Drössler og live-musik ad Stephen Horne
18.30: Markens Grøde med live-musik af Ronen Thalmay og introduktion
21.30: Studenten fra Prag med introduktion af Stefan Drössler og originalt score
Lørdag den 22. januar
14.30: Højt paa en Kvist med introduktion og live-musik af Ronen Thalmay
17.00: Sherlock Holmes Jr med live-musik af Lars Fjeldmose
19.15: Gøg og Gokke Galla med introduktion og liive-musik af Lars Fjeldmose
21.00: Den store Time med originalt score
Søndag den 23. januar
14.00: Kvinder, kvinder, kvinder. Serge Bromberg-show
16.00: Borgslægtens Historie med introduktion, vin i pausen og originalt score
------------------------------------
PRAKTISK INFORMATION
------------------------------------
Mutter Krauses Himmelfart med introduktion af Stefan Drössler og live-musik ad Stephen Horne
Sted: Cinemateket, Gothersgade 55, Kbh K
Tid: Fredag den 21. januar kl. 16.00
Billetpris: 85 kr., dog 55 kr. for Cinematekets medlemmer
Billetbestilling på tlf. 33 74 34 12 eller www.dfi.dk/cinemateket/biograf/events/event/mutter-krauses-himmelfart-med-introduktion-af-stefan-drossler-og-live-musik-ad-stephen-horne
Cinemateket overholder myndighedernes corona-anbefalinger. Praktisk information inkl. om refusion af købte billetter: www.dfi.dk/cinemateket/cinematekets-corona-forholdsregler.
Læs mere om Cinemateket og medlemsfordele på: www.dfi.dk/cinemateket/medlemmer
Advertisement

Where is it happening?

Cinemateket, Gothersgade 55, Copenhagen, Denmark

Event Location & Nearby Stays:

Cinemateket

Host or Publisher Cinemateket

It's more fun with friends. Share with friends