MINDEN JEGY ELKELT! - BUDAPEST | LORDS OF THE ORGAN VI.

Schedule

Tue Nov 08 2022 at 07:00 pm to 08:30 pm

Location

Eötvös10 | Budapest, BU

Advertisement
8. Magyar Speciális Filmfesztivál - Nemzetközi filmfesztivál fogyatékossággal élőktől és a fogyatékossággal élőkről
Budapest, 2022. november 7-9.
A Magyar Speciális Filmfesztivál az egyetlen olyan tematikus filmes seregszemle a Kárpát-medencében, ahol minden a fogyatékossággal élőkről szól. Az idei évben több mint 30 országból érkeztek filmek, amelyeket vagy fogyatékossággal élő emberek készítettek, vagy hivatásos filmesek készítettek őróluk. A Filmfesztiválon részt vevők a filmek segítségével indulhatnak világ körüli utazásra és nyerhetnek betekintés más kultúrák szokásaiba, távoli országokban élő emberek különleges történeteibe.
A jótékonysági koncert bevételét a Magyarországon élő speciális filmesek, azaz a fogyatékossággal élő filmkészítők kulturális és szabadidős programjaira fordítjuk. "
Hatodik évadjában a Lords of the Organ alapkoncepciója érvényesül, amelyben a hangszer a show arcát mutatja. A Gladiátorok indulójával az ókori Róma cirkuszaiba, Elgar – Parádé és Pompájával a Királynő előtt tetszelgő angol tisztek elegáns felvonulásaira, Dvořák Largojával pedig az Újvilágba látogatunk.
A bensőséges és szent nyugalomba az idén megjelent Organ Meditation lemezről vett Bach idézetek vonnak bennünket, majd a művész ígérete szerint felcsendül Vivaldi, A Négy Évszak, melyből most a perzselő Nyár tétel a soros, allegorikusan mutatva az ember már érett korának örömeit és félelmeit, a megérdemelt munka gyümölcsét, és az egzisztenciális félelmet annak elvesztése kapcsán. Idén kerek évfordulós Rossini, így nem marad ki a műsorból az olasz opera legendás alakjának megidézése.
Szeretettel várjuk!
Advertisement

Where is it happening?

Eötvös10, Eötvös utca 10., Budapest, Hungary

Event Location & Nearby Stays:

Tickets

HUF 3500.00

R\u00e1k\u00e1sz Gergely

Host or Publisher Rákász Gergely

It's more fun with friends. Share with friends