MFMB + Need for Speed

Schedule

Thu May 19 2022 at 07:00 pm to 11:00 pm

Location

Hus 7 | Stockholm, ST

MFMB + Need for Speed
Torsdag, 19 maj 2022
Kl 19.00 - 23.00, Hus 7
Åldersgräns: 18+ år
Biljetter ute nu!

MFMB är tillbaka. 25 mars släpper de sitt nya album ”Sugar”. I samband med albumsläppet ger de sig också ut på en liten release-turné. Med 2 trummisar och 2 karismatiska frontfigurer är de ett 6-personer starkt energipaket en inte får missa.
https://open.spotify.com/artist/3KGC1KE7hhOa5O3VLago08?si=WJ2WbvOBSgS_LNd1U8Sh6Q
MFMB (tidigare MF/MB/) tog sju år på sig att göra nya albumet ”Sugar”. Det släpps nästan exakt nio år sedan senaste fullängdaren ”Colossus” (2013), som belönades med Manifestgalans pris i kategorin Årets rock. Bandet vann även kategorin Årets live, ett erkännande till deras styrka som explosivt liveband.
MFMB bildades i Bollnäs 2005, när medlemmarna bara var i 16-årsåldern. Ett par år senare flyttade de till Malmö och etablerade sig snabbt som en självklar del i den nya progressiva musikscenen i staden. Utan någon release i bagaget turnerade de i Europa tillsammans med band som The Faint och The Sounds, gjorde egna turnéer och spelade på otaliga festivaler inklusive Roskilde och Hultsfred. Debutalbumet ”Folded” släpptes 2010 på Adrian Recordings. Låtar från skivan spelades på hög rotation i såväl P3 som på flera utländska radiostationer, och kunde även höras i TV-serierna CSI:NY och The Inbetweeners. Turnerandet tilltog med flera vändor i Tyskland, Österrike, Schweiz, Spanien och som support till bl.a. amerikanska !!! (Chk Chk Chk). MF/MB/s andra album ”Colossus” spelades in live under några intensiva dagar våren 2012 och släpptes 2013 vilket gav dem ännu fler spelningar och turnéer bl.a. en minnesvärd spelning på Way Out West. Bandet tog sedan en paus och bandmedlemmarna satsade på otaliga andra musikaliska projekt ända tills en dag då de samlades och tanken på ett nytt album tog form.
När arbetet med nya skivan satte i gång skedde det under mindre disciplinerade former jämfört med tidigare. Låtskrivarprocessen var mer demokratisk. Alla var delaktiga, vilket i sig orsakade en hel del friktion. Det var ofta slitsamt. Medlemmar slutade, och kom tillbaka. Sprickor som uppstått under ”Colossus”-turnéerna revs upp igen. Varje detalj i låtarna stöttes och blöttes, och åren gick. Låtarna på skivan är det nerkok som sex starka viljor slutligen enades kring – det är en ny nerv, en ny sanning. ”Sugar” låter omisskännligt som MFMB, men det är renare än tidigare. Det är MFMB på riktigt.
Skivan skrevs, spelades in och producerades i Studio Sickan i Malmö. Studion drivs av bandets gitarrist Joakim Lindberg, som i egenskap av producent har legat bakom flera av de senare årens bästa svenska musiksläpp. Det är även han som producerat ”Sugar”.
Bandet är idag baserat i Malmö/Stockholm.
MFMB är:
Erik Nilsson (han/honom) – trummor
Vic Narin (hen) – sång
Joakim Lindberg (han/honom) – gitarr
Christine Björk (hon/henne) – sång
Sebastian Hedberg (han/honom) – bas
Kristoffer Bäckström (han/honom) – trummor
Need for Speed
Tvåmanna-duon från Malmö erbjuder tung pop-musik med en lagom dos av mörk indie-elektronisk RnB. Tillsammans blir det en dansvänlig kombination.
https://open.spotify.com/artist/1Dtses9ARjOholLUpr0rMN?si=yPcvwC0cSwWOeLZ9ArJDjg

Where is it happening?

Hus 7, Styckmästargatan 10,Stockholm, Sweden, Stockholm, Sweden
Tickets

SEK 213.32

Slaktkyrkan

Host or Publisher Slaktkyrkan

It's more fun with friends. Share with friends