MERRE TARTUNK? A MODERN KORSZELLEM ÉS AZ EMBER JÖVŐJE - Dr. WILFRIED NELLES BUDAPESTEN

Schedule

Thu Feb 09 2023 at 05:00 pm to Sun Feb 12 2023 at 02:00 pm

UTC+01:00

Location

MagNet Közösségi Ház | Budapest, BU

Advertisement
MERRE TARTUNK?
A MODERN KORSZELLEM ÉS AZ EMBER JÖVŐJE
Elődás és állítás szemináriumok Wilfried Nellesszel február 9-12 között Budapesten
Nagy örömmel hívunk, hogy töltsetek együtt pár fenomenológiai pszichológia és állítás napot dr. Wilfried Nellessel, a LIP (Lebensintegrationsprozess) – életintegrálási folyamat kidolgozójával.
WILFRIED NELLESRŐL:
Wilfried Nelles nemzetközileg ismert és elismert társadalomkutató, terapeuta és író, aki sok éven keresztül jelentősen járult hozzá a családállítás fejlődéséhez, ami aztán elvezette az életintegrálási folyamatig. Az életintegrálási folyamat egy új pszichológiai paradigma része, amelyet fenomenológiai pszichológiaként határoz meg. Eddig 16 könyve jelent meg, amelyeket tizenegy nyelvre fordítottak le. Európában és Kelet-Ázsiában dolgozik és tanít. Németországban, Eifelben a fiával, Malte Nellesszel együtt vezetik a Nelles Intézetet. A németországi intézet mellett partnerintézetek működnek Svájcban, Ausztriában, Hollandiában, Csehországban, Magyarországon és Romániában. Magyarul eddig megjelent könyvei: Az életben nincs visszaút - A tudat evolúciója, a spirituális fejlődés és a családállítás (Bioenergetic); A gyógyító valóság (Ursus Libris), Jóban rosszban (Synergia KFT).
PROGRAM:
Február 9
Nyilvános előadás: Merre tartunk? A modern korszellem és az ember jövője
18.00 – 20.00 óra
Jegy ára 15 €. Azok számára, akik a hétvégi állítás szemináriumokon is résztvesznek, ingyenes.
Február 10 – 12
Életintegrálási folyamat – LIP, fenomenológiai pszichológia és állítási munka
Pénteken és szombaton: 10.00 – 13.00, 15.00 – 18.00
Vasárnap 10.00 – 16.00 (max)
ÁR:
A február 10-12 közötti három napos szeminárium ára 390 €. Azok számára, akik már elvégezték, vagy az eseménykor végzik a Nelles Institut Transylvania keretén belül a LIP állítás alapképzést 350 €.

A program németül zajlik, magyar konszekutív tolmácsolással.
A helyek száma korlátozott.
HELYSZíN: MagNet Ház, Lótusz terem, 1062 Budapest, Andrássy út 98.
HELYFOGLALÁS ÉS FIZETÉS:
Jelentkezni január 25-ig lehet itt: 0040751450416 / [email protected] / [email protected] vagy a honlapon: https://www.nellesinstitut.hu/szeminariumok/esemenyek/
Helyedet az ár kifizetésével biztosítod, további részleteket a fizetéssel és a számlázással kapcsolatban a jelentkezőknek privátban adunk meg.

LIP – ÉLETINTEGRÁLÁSI FOLYAMAT
A LIP egy újfajta terápiás megközelítés, a családállításból ismert felállítást alkalmazza. Új abban az értelemben, hogy a családállítástól és rendszerállítástól eltérően a hangsúly nem a más emberekkel való kapcsolatokon, a családban vagy a rendszerben elfoglalt helyen és szerepen van, hanem egyedül az egyénen, és annak a saját magához való hozzáállásán.
A fókusz az egyéni életút integrálásán van, amelynek során ránézünk életpályánk különféle szakas-zaira, és a családállításból is ismert felállításos (fenomenológiai pszichológia) megközelítéssel be-járjuk az eddig megtett utat integrálva mindazt, amit eddig kirekesztettünk belőle. A LIP állításban a különféle életszakaszokat egytől hétig számozott papírlapok jelzik. A kliens a felnőtt életszakaszt jelző négyes számra áll, onnan választ segítőket vagy képviselőket a korábbi életszakaszokat jelző egyes, kettes és hármas lapokra. A képviselőkön keresztül, a családállításból is ismert módon, meg-mutatkozik valami a kliens számára. Ami megmutatkozik, az a múltjából ismert, de egészen az állítá-sig nem tudatosult érvényes igazság. A különbség a családállításból ismert mozgások és a LIP moz-gások között az, hogy a LIP mozgásban a képviselők a nekik kijelölt helyen maradnak, és ezt a hel-yet nem hagyják el.
A LIP hét száma által jelzett életszakasz megfelel a csakrák segítségével is leképezhető hét tuda-tossági szintnek. A hét életszakasz: embrió kor, gyermekkor, kamaszkor, korai felnőttkor, érett felnőttkor, öregkor, halál. A hét tudatszint pedig: szimbiotikus egységtudat (1), csoport vagy mi-tudat (2), én-tudat (3), ön-tudat (4), lélek- vagy szellem-tudat (5), tudatos egységtudat (6), tel-jességtudat (7). Mindegyik életszakasznak megvan a maga igazsága, amely az annak megfelelő tuda-tszintben gyökerezik. Amikor megpróbáljuk a korábbi életszakaszokban átéltek igazságait kigyomlálni, kijavítani, meggyógyítani, konfliktus keletkezik bennünk. Felnőttként, a LIP modell segítségével, ránézhetünk ezekre a különféle igazságokra, elismerhetjük valódiságukat ott, ahol és amikor az életünkben helyük és idejük volt, és ezáltal múlttá válhatnak, nem kell visszatérniük a je-lenünkbe ismétlődő minták, reakciók vagy pszichózisok formájában.
Az állításos munka során a klasszikus értelemben vett csinálástól eltérően az állításvezető nem csinál semmit. Jelen van a klienssel, tartja a teret, ahol az ő lelkének a mélyéből az, ami a témájával kapcsolatos, abban a pillanatban bíró igazságértékkel felbukkan. Ez hat. Hogy mi bukkan fel, nem tudjuk, ezt sem kontrollálni, sem megrendelni nem lehet. Néha katartikus érzéssel együtt jön, mint egy tűzhányó, máskor nagyon csendes, alig észrevehető. Ez kiüti a racionális elmét és kirántja a kliens alól a még létezőnek vélt talajt. Az állításvezető alól is, hiszen ez őt is teljesen az ismeretlenbe dobja. Csak míg a klienst a témája be- és visszaszívhatja, vissza a korábbi tudatszintekre, a múltbeli történetekkel, érzelmekkel, (v)iszonyokkal azonosulásba, és automatikusan elkezdődhet a múlt újraélése, az állításvezető a jelenben marad és folyamatosan tartja a kapcsolatot a mellette levő felnőtt klienssel. Így távolság teremtődik a kliensben a múltbeli kapcsolatok és összefonódások meg a jelenlegi önmaga között. Meg tud érkezni abba, aki ő az itt és mostban, és ekkor a múlt valóban múlttá válhat. A múlttá vált múlt elismerése, az, hogy a múlton nincs semmi megoldani, javítani, helyrehozni való, iszonyúan tud fájni. Felnőtt jelenlétből ez kibírható, az is, ami volt, és az is, ami van. Gyermeki vagy kamasz üzemmódból nem. A LIP akkor is, ha lapokra kihelyezett állítás formájában, akkor is, ha egy interjú formájában történik, mindenképp két felnőtt ember között zajlik, a felnőtt terapeuta találkozása a felnőtt kliensével.

Várunk szeretettel,
Wilfried Nelles, Gergely Edó és Vági Zsolt
Advertisement

Where is it happening?

MagNet Közösségi Ház, Andrássy út 98.,Budapest, Hungary, Budapest, Hungary

Event Location & Nearby Stays:

Nelles-Institut Transylvania

Host or Publisher Nelles-Institut Transylvania

It's more fun with friends. Share with friends

Discover More Events in Budapest

FeHoVa Winterdogshow 2023
Thu Feb 09 2023 at 08:00 am FeHoVa Winterdogshow 2023

Hungexpo

SPORTS
FeHoVa 2023
Thu Feb 09 2023 at 09:00 am FeHoVa 2023

Hungexpo

Creative Space 2.0 - Action day #2
Thu Feb 09 2023 at 09:00 am Creative Space 2.0 - Action day #2

Kreatív Tér / Creative Space

ART FINE-ARTS
Budapest Historical Sightseeing Free Walking Tour
Thu Feb 09 2023 at 10:30 am Budapest Historical Sightseeing Free Walking Tour

Kálvin tér 12

Academic Freedom. Conceptualisation, Contestations and Constitutional Challenges.
Thu Feb 09 2023 at 01:45 pm Academic Freedom. Conceptualisation, Contestations and Constitutional Challenges.

Novotel Budapest Danube

WORKSHOPS BUSINESS
Urban tour of the viii - Budapest most controversial district.
Thu Feb 09 2023 at 02:30 pm Urban tour of the viii - Budapest most controversial district.

Keleti Pályaudvar (look for the guide holding a yellow umbrella and wearing a yellow back pack with our company logo on on the main steps)

 Budapest Independent Film Festival 2023
Thu Feb 09 2023 at 06:30 pm Budapest Independent Film Festival 2023

Kino Cafe Mozi

FESTIVALS ENTERTAINMENT
Budapest Independent Film Festival
Thu Feb 09 2023 at 06:30 pm Budapest Independent Film Festival

Kino Cafe Mozi

ENTERTAINMENT FESTIVALS
Budapest Independent Film Festival 2023
Thu Feb 09 2023 at 06:30 pm Budapest Independent Film Festival 2023

Kino Cafe Mozi

ENTERTAINMENT FESTIVALS
Rolo Tomassi with Holy Fawn and Heriot - D\u00fcrer Kert
Thu Feb 09 2023 at 07:00 pm Rolo Tomassi with Holy Fawn and Heriot - Dürer Kert

Dürer Kert

F\u00e9rfi \u00e9s N\u0151 4X @Budapest \/\/ 6SZ\u00cdN
Thu Feb 09 2023 at 07:00 pm Férfi és Nő 4X @Budapest // 6SZÍN

6szín

DOME_LIVE 009 Cloudhitects: Pontfelh\u0151 Budapest
Thu Feb 09 2023 at 07:00 pm DOME_LIVE 009 Cloudhitects: Pontfelhő Budapest

Magyar Zene Háza

What's Happening Next in Budapest?

Discover Budapest Events