MAKAS - Van Verleden naar Heden Tour

Schedule

Sat Jan 29 2022 at 09:00 pm

Location

Podium Mozaiek | Amsterdam, NH

MAKAS - Van Verleden naar Heden Tour
Advertisement
Sinds 2015 heeft de Anatolische rockband MAKAS al vele harten veroverd van psychedelische en Anatolische rockliefhebbers in Nederland, Duitsland, België, Groot-Brittannië en Turkije.
Het debuutalbum van MAKAS is in juni 2019 uitgebracht door Pharaway Sounds en is een nieuwe benadering van Turkse traditionele muziek.
MAKAS biedt een mix van verschillende stijlen uit Anatolië, met een eigen aanpak. Dit heeft tot gevolg dat het publiek gefascineerd en verrast blijft en gehecht raakt aan de kracht en afwisseling van de klanken van deze band. De teksten van de muziek gaan veelal over vriendschap en liefde.
VAN VERLEDEN NAAR HEDEN TOUR | Tussen de jaren ‘67 en ‘80 herenigden vele gastarbeiders met name uit Turkije en Griekenland zich met hun gezin in Nederland. Toentertijd was er weinig vermaak en vertier voor hen. Er ontstond een underground scene met o.a. bioscopen, Turkse videotheken en feestjes bij mensen thuis of op ongewone locaties, zoals oude panden en zalen. MAKAS wil deze “underground cultuur” en het ontstaan daarvan met een zo breed mogelijk publiek delen. MAKAS gaat filmfragmenten tonen en de filmmuziek live spelen waarbij ze het publiek geleidelijk meenemen naar de sfeer uit die tijd. Kom en proef de nostalgie!
Advertisement

Where is it happening?

Podium Mozaiek, Bos en Lommerweg 191, Amsterdam, Netherlands

Event Location & Nearby Stays:

Podium Mozaiek

Host or Publisher Podium Mozaiek

It's more fun with friends. Share with friends