Maastamuuton monet kasvot

Schedule

Sat Feb 26 2022 at 12:00 pm to 05:00 pm

Location

KinoPirtti | Kemi, LP

Advertisement
Seminaarin tavoitteena on tuoda näkökulmia ajankohtaiseen keskusteluun maasta muuttamisen syistä lähtömaasta riippumatta. Kotimaasta lähtemisen moninaiset syyt, kuten ulkopuolelta tulevat uhat, pelot tai pyrkimys paremman toimeentulon tavoitteluun sekoittuvat keskenään.
Suomeen on muutettu, mutta määrällisesti suomalaisten muutto suurten muuttoaaltojen aikana ulkomaille on ollut moninkertaista verrattuna maahanmuuttoon.
Seminaarissa nostetaan esille suomalaisten muutto Ruotsiin sekä evakkoon sotien aikana että 1960 -70 luvun joukkomuutto työttömyyden ja talousahdingon motivoimana.
Seminaarin alustajina ovat vararehtori Hanna Snellman Helsingin yliopistosta (Siirtolaisuus Pohjois-Suomesta, tiedon ja taidon siirto), Toisen sukupolven ruotsinsuomalainen, Laulu koti-ikävästä -dokumenttielokuvan päähenkilö FT Kai Latvalehto (Ruotsinsuomalaiset maasta muuttajina ja maahanmuuttajina), sekä kirjailija Rosa Liksom (Väylä - evakkotaival Tornionjokilaaksosta). Lisäksi seminaarissa esitetään Minna Rainion ja Mark Robertsin elokuva They Came in Crowded Boats and Trains, joka kertoo irakilaisten näyttelijöiden kuvaamana Lapin sodan evakkojen kulkua Ruotsiin.
Kahvitarjoilu. Lämpimästi tervetuloa. Koronapassi mahdollinen.
Tapahtuman järjestävät Kemin Työväenyhdistys, Kemin Taideyhdistys ja Kemin Aikamme Naiset.
Advertisement

Where is it happening?

KinoPirtti, Valtakatu 12, 94100 Kemi, Finland, Kemi, Finland

Event Location & Nearby Stays:

Kemin Ty\u00f6v\u00e4enyhdistys

Host or Publisher Kemin Työväenyhdistys

It's more fun with friends. Share with friends