Lydkollektivet Newclear & Jakob Steen | XENON Residency | HUSET ( NY DATO)

Schedule

Fri Apr 22 2022 at 08:00 pm to 11:00 pm

Location

Rådhusstræde 13, 1466 København K, Danmark | Herlev, SK

Lydkollektivet Newclear & Jakob Steen | XENON Residency  | HUSET ( NY DATO)
Advertisement
NY DATO 22.04.2022.
Til denne Xenon Residency inviterer Lydkollektivet NEWCLEAR og billedkunsteren Jakob Steen ind i deres univers, hvor de undersøger mødet mellem Natur og Kultur!
▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄
Døre: 20.00
Koncert: 21.00
Entré: 100 / 120
Køb billet: https://ticket.livebackend.com/huset/e/lydkollektivet-newclear-jakob-steen-xenon-residency/
▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄
I et kunstnerisk møde mellem farver, form og lyd, vil billedkunstner Jakob Steen og Lydkollektivet Newclear undersøge og udtrykke deres oplevelse af naturen og den menneskelige kulturs forgreninger og sammenfiltring med hinanden
Den gensidige inspiration er udgangspunktet for mødet mellem de fire, som indledningsvist mødtes, da Lydkollektivet NEWCLEAR skabte deres debut-EP, ‘Boelger’. En samling af sci-fi og psykedeliske instrumentale landskaber, der omkranser vokale fortællinger om vores forhold til det at leve og dø, og som Jakob Steen skabte video til.
Dette møde var, for de involverede, så stærkt, at de nu har besluttet sig for at mødes igen. Denne gang i en uge, hvor lydkollektivet har samlet inspiration i naturens møde med civilisationen, mens Jakob Steen bl.a. har været i Sydamerika og Spanien og skabt malerier.
De tre musikere i Lydkollektivet NEWCLEAR har i over ti år arbejdet sammen i adskillige musikalske projekter, som eksempelvis den DMA-vindende gruppe Travelling Tribes. De har skabt radiospil, lydinstallationer, installationskoncerter og filmmusik sammen. I 2017 gik de tre musikere sammen i NEWCLEAR i ønsket om at skabe ny musik, der fokuserer på trancen i et set-up, hvor alle tre musikere er forbundet elektronisk, og er nu igang med en mere antropologisk tilgang, med et ønske om at arbejde med menneskets møde med naturen gennem lyd. NEWCLEAR er kendetegnet ved en nysgerrighed for lydæstetikker og eksperimenteren med stemninger og en fordybelse i repetitive mønstre og minimalistiske tonerækker. Kollektivet består af musikerne Anders Filipsen, Victor Dybbroe og Emil Jensen, der bl.a. er kendt fra grupper som Travelling Tribes, Girls in Airports og The Black Nothing. Jakob Steen er en eksperimenterende visuel kunstner, der arbejder på tværs af forskellige kunstneriske udtryk og medier. Jakob Steens arbejde ligger i feltet mellem figurativ og abstrakt maleri og hvor kontakten er etableret mellem den fysiske ramme og en kosmisk energi, der er indlejret i hans kunst. I sin kunstneriske praksis undersøger Jakob Steen erindringens materialitet. Hans malerier eskalerer i ekspressive og sfæriske farve-nuancer med en sansende metodik.
XENON RESIDENCY
Xenon Residency er et koncept, hvor Huset giver kunstnere og musikere et kunstnerisk ophold på Xenon på Husets 4. sal. Her skaber en eller flere kunstnere over en uge en tværkunstneriske unik oplevelse, der sidst på ugen fremføres for et publikum. Her er der mulighed for at blande kunstinstallationer, scenografi, visuals, lyddesign, musik, dans og andre kulturelle udtryk til en unik oplevelse, som du kun kan opleve i Huset præcis den uge.
Residency og koncert er muliggjort med støtte fra Augustinus-fonden.
▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄
ENGLISH
Sound collective NEWCLEAR and Jakob Steen explore the meeting between nature and culture.
In an artistic meeting between colours, form and sound, visual artist Jakob Steen and the sound collective NEWCLEAR will explore and express their experiences of nature and its entanglement with human culture.
Xenon invites you to a workshop of creativity between sound and vision – a culmination in a week’s residency at Xenon where the four artists have worked and inspired each other. The mutual inspiration is the starting point for the four artists meeting. They initially met when the NEWCLEAR created their debut EP ‘Boelger’, a collection of sci-fi and psychedelic instrumental landscapes which surround vocal stories about our relationship with living and dying. Jakob Steen created the visuals for this.
With support from Augustinus-foundation.

Advertisement

Where is it happening?

Rådhusstræde 13, 1466 København K, Danmark, Herlev, Denmark

Event Location & Nearby Stays:

Musikcaf\u00e9en

Host or Publisher Musikcaféen

It's more fun with friends. Share with friends