LINDA FREDRIKSSON // TRIO HEINZ HERBERT

Schedule

Thu Sep 08 2022 at 08:00 pm

Location

Fasching | Stockholm, ST

Advertisement
Inom den finländska nutidsjazzen har hen ett särmärke som utmanande improvisatör i flera konstellationer.
Internationellt har Linda Fredriksson Juniper uppmärksammats för stämningsfulla teman, skickligt hantverk och ett ljudlandskap som ”beguile the listner, from the homespun, demo-tape vibe to gentle grooves and more complex soundscapes” (London Jazz news).
Här finns ett släktskap med Andy Sheppards och Eivind Aarests inspelningar på ECM. Det enigmatiska helhetsintrycket förstärks av attityden till skapandet. En Rhythmic8-synth och en överkörd akustisk gitarr full med hål: grannarnas gåvor har en specifik plats på senaste albumet. Och kanske är det just förhållandet mellan det tillfälliga och planerade som gör hens musik så intressant.
Här finns en värld som både inkapsulerar det dunkla, antydda och tydligt utsagda. Utöver virtoust alt- och barytonsaxofonspel rymmer uttrycket även egensinnig trumprogrammering och ambienceinspelningar. Med andra ord musik som uppskattas långt utanför jazzens domäner.
Linda Fredriksson – saxofoner
Tuomo Prättälä – keyboards
Mikael Saastamoinen – bas
Olavi Louhivuori – trummor


SUPPORT: Trio Heinz Herbert
Zürich-baserade Trio Heinz Herbert förenar freejazzpsykedelika med elektronisk klubbmusik. Här finns kollektiv improvisation och ambienta stämningar. Gruppen har hyllats i jazzmedia för sina energiska och psykedeliska fantasilandskap. Albumet YES (2018) är en studie i digitalt orkestrerade spänningsfält, stämningar och spegellabyrinter. Frijazz för dansgolvet! Eller som de själva säger: musik i ständig förändring, som den skiftande, multipla kroppen hos en svärm flyttfåglar.
Dominic Landolt - Guitar, Effects
Ramon Landolt - Keys, Synth, Samples
Mario Hänni - Drums
Advertisement

Where is it happening?

Fasching, Kungsgatan 63, Stockholm, Sweden

Event Location & Nearby Stays:

Fasching

Host or Publisher Fasching

It's more fun with friends. Share with friends