Legkisebbek mozija: EGY KUPAC KUFLI │ animációs film │ Puskin Kuckó

Schedule

Sat Oct 14 2023 at 10:00 am to 11:15 am

Location

Puskin Art Mozi | Budapest, BU

Advertisement
Dániel András Egy kupac kufli című mesekönyve alapján készült animációs mesesorozat az 5-9 éves közönséget célozza meg, de kisebbeknek és nagyobbaknak is egyaránt garantált szórakozást ígér.
A történetek főszereplője hét mesebeli lény: ők a kuflik. Nem is kifli, nem is kukac. Nem is bab, de nem is kavics. Kufli. Egy kufli sok mindenre hasonlít, és semmire sem. Pattog, mint egy gumilabda, pedig nem is az. Színes, mint egy nyalóka, pedig nem ehető. Van kicsi, van nagy. Van kövér és van sovány. Jönnek-mennek, sosem tudni, honnan hova. Zödön a legzöldebb. Pofánka a legpirosabb. Titusz a legsárgább. Hilda a leglilább. Valér a legkékebb. Bélabá a legbarnább. Fityirc meg a legszürkébb, mert annak is lennie kell valakinek.
A sorozat hét főszereplőjének mindegyike olyan, csak rá jellemző személyiséggel bír, mellyel a gyerekek könnyen tudnak azonosulni. A kuflik hosszú évek hazátlan vándorlása után, egy viharos éjszakán bukkannak rá az Elhagyatott Rétre, ahol végre otthonra lelnek. A réten találnak egy dombot, amelybe lakóüregeket ásnak maguknak, s kezdetét veszi nem mindennapi életük az új környezetben, mely rengeteg kalandot ígér. A nem egyszer különös, abszurd humorú történetek megidézik a gyerekek fantázia játékait.
Színes, magyar rajzfilmsorozat, 2017.
Játékidő: 71 perc
Korhatár: 0
Rendező: Jurik Kristóf, Pálfi Szabolcs
Forgatókönyv: Dániel András
Előzetesek:Jegyár: 1800 Ft
Advertisement

Where is it happening?

Puskin Art Mozi, Kossuth Lajos u. 18.,Budapest, Hungary

Event Location & Nearby Stays:

Puskin Kuck\u00f3

Host or Publisher Puskin Kuckó

It's more fun with friends. Share with friends