Kvinde, liv, frihed – portræt af den iranske kvindekamp

Schedule

Thu Oct 05 2023 at 07:00 pm to 09:00 pm

Location

Herlev Bibliotek | Herlev, SK

Advertisement
Kom til samtalesalon om oprøret for frihed i Iran og bliv klogere på international kvindekamp:
Da 22-årige Mahsa Zhina Amini i september 2022 døde i det iranske moralpolitis varetægt, blev det startskuddet på en bred folkelig opstand anført af iranske kvinder og piger.
Mere end otte måneder senere – og trods risikoen for vold, fængsling, tortur og dødsstraf – fortsætter de iranske kvinder tappert kampen for grundlæggende rettigheder. Det revolutionære slogan ”KVINDE, LIV, FRIHED” kan fortsat høres og ses overalt i Iran – og verden over.
Mød to dansk-iranske kvinderettighedsforkæmpere i en samtale om den 44 år lange iranske kvindekamp, der nu igen har fået fornyet styrke.
Hvordan er det at se sit hjemland stå i flammer? På godt og ondt? Hvorfor netop nu? Er der faktisk forandring på vej? Og hvordan kan man hjælpe, når ens hjem er Danmark?
Som herboende aktivist med iransk baggrund har Maria Kafaei Zandeh Del fulgt KVINDE, LIV, FRIHED-bevægelsen meget tæt. Hun arbejder dagligt for at mobilisere solidaritet og modstand fra Danmark. Til samtalesalonen på Herlev Bibliotek mødes hun med dansk-iranske Jino Victoria Doabi for at tale om den iranske kvindekamp.
De vil med udgangspunkt i deres egen aktivisme diskutere de mest skelsættende begivenheder i den iranske kvindekamp, og hvordan den har udviklet sig gennem årene. Sammen skal vi diskutere muligheden for forandring – og om tiden er moden til varige fremskridt?
Maria og Jino giver desuden deres bud på, hvad vi kan lære af den iranske kvindekamp, og hvad vi kan gøre herhjemme for at støtte den.
Arrangementet laves i samarbejde med organisationen Amnesty International.
HUSK BILLET
Om Maria Kafaei Zandeh:
Maria er født i Iran og flygtede til Danmark i 1993, efter hun og hendes familie blev tilfangetaget og fængslet af det iranske styre. En barndom, som startede i Evin-fængslet, banede vejen for en stor interesse inden for politik og menneskerettigheder.
Maria har en kandidatgrad i mellemøstlige sprog og samfund fra Københavns Universitet og er aktivist – blandt andet inden for arbejdet med kvinder og unges rettigheder i Mellemøsten gennem aktivisme, events, debatter og meget mere.
I dag arbejder hun i Amnesty International Danmark og er frivillig i Kvinderådet.
Om Jino Victoria Doabi:
Jino er HR-aktivist, foredragsholder og kandidatstuderende i statskundskab. Tidligere kandidat til borgerrepræsentationen i København for Det Radikale Venstre.
Siden Jino var barn, vidste hun, at hun ville gøre noget og være noget for nogen, som andre har været og gjort for hende. Det har hun gjort til sin livsmission. Jino er ligeledes stor fortaler for frihed med fokus på minoriteters rettigheder og ligestilling.
Til dagligt arbejder Jino med at skubbe den grønne omstilling fremad inden for klima, energi og miljø.
Advertisement

Where is it happening?

Herlev Bibliotek, Herlev Bygade 70,Herlev Municipality, Denmark, Herlev

Event Location & Nearby Stays:

Herlev Bibliotek

Host or Publisher Herlev Bibliotek

It's more fun with friends. Share with friends