Klimaforandringer // Harders

Schedule

Fri Feb 24 2023 at 09:00 pm

Location

Spillestedet Harders | Svendborg, FY

Advertisement
Klimaforandringer, grænsesøgende jazz, med forbindelse til alle verdens genre.
Fredag d. 24. Februar
Dørene åbner: 20:00
Show: 21:00
Pris: 125 kr
D. 27. januar 2023 udkommer Klimaforandringers nye album: Mørket på Solens Krop. Her præsenterer bandet pulserende afro-rock og enigmatiske lydbilleder i et udtryk, der bærer præg af en længere modningsproces. Musikken er lavet af et mørkere stof og knytter i trance-inducerende lydlandskaber dybe forbindelser mellem medrivende lag af polyrytmik, potent klubmusik og kraut. Her mødes unisone prog-rockede forløb, ørkenrockede guitarer og auto-tune i naturlig forening med 80-fersk klaver, koriske vokaler og brede, ambiente synths. Mørket på Solens Krop er skabt i slipstrømmen af et skabelsen af et nyt liv, og albummet beskriver i simple tekster følelser forbundet med faderskabet og griber efter at udtrykke frustrationen og afmagten over verdens urolige tilstand, ulykker og ulighed. “Ser op fra mit indre, holder i min favn, knytter næven stram, tænker på dit navn”.
Musikken og teksterne fungerer som en ventil for komponist og tekst forfatter Lars Bech Pilgaard og bearbejder de kontrastfyldte følelser forbundet med oplevelsen af at være med til at bringe liv til en verden i hastigt forfald. Samtidigt søger Bech Pilgaard at belyse en form for universel forbundethed, hvor trangen til at række længere ud, end hvor øjet kan se, er med til at pirke til lytterens nysgerrighed og opfattelse af sig selv i samtiden. Albummet er blevet en slags spirituel bufferzone, hvor vi kan begribe de tider, som vi lever i, og følelser forbundet med disse. “Mælkevejen jeg kalder dig, lad os sammen skabe vej, døbes i genskin fra månelys og solvind”. Mørket på solens krop er blevet skabt igennem en tre-årig indspilningsproces med flere sessions i studiet hos Jens Benz (Iceage, Powersolo, SVIN). Albummet er mikset og post-produceret af Anders Bach Pedersen (Sleep Party People, Luster), og coveret er skabt af Marie Boye Thomsen.
Klimaforandringers pulserende afro-rock er en sjælden fugl på den danske og internationale musikscene. Med en hyper-eklektisk indgang til arbejdet med et bredt spektrum af traditionstunge etniske stilarter omsmelter seks mands-bandet, som musikalske druider, ældgamle rytmiske strukturer, tonesprog og jordbundet poesi til nye originale miksturer. Klimaforandringer trives i rollen som verdensmusikkens enfant terrible: Sammensat og samtidig ekstremt fokuseret strømmer gruppens referencer ufortrødent påtværs af tid og sted for at samles i et pumpende reservoir af musikalske idéer. Her høres elementer af alt fra kraut og progrock til vestafrikansk polyrytmik, 70’er psykedelisk guitar og storsvingende tropicalia. Debutpladen ”Ånder” udkom i 2016 på en smuk tolvtommer-vinyl med håndtegnet coverdesign af kunstneren Karen Segall. I slutningen af 2017 udkom bandets andet album SLÆGT til stor anmelderros og med seks koncerter i Danmark. I 2018 spillede bandet sin første europæiske tour, der bragte bandet forbi bl.a. Amsterdam, Berlin og Nijmegen. I 2019 spillede Klimaforandringer ligeledes på den prestigiøse hollandske branchefestival Eurosonic.
Klimaforandringer består af:
Lars Bech Pilgaard
Taus Bregnhøj Olesen
Mathias Winther Kjeldsen
Rasmus Kjær
Rune Lohse
Anders Vestergaard
De har tidligere spillet i grupper som SVIN, Girls in Airports, Yngel, Under Byen, Bisse, Firs og Horse Orchestra.
Advertisement

Where is it happening?

Spillestedet Harders, Møllergade 36,Svendborg, Denmark, Svendborg, Denmark

Event Location & Nearby Stays:

Spillestedet Harders

Host or Publisher Spillestedet Harders

It's more fun with friends. Share with friends