Jupiter /Gaskæmpens hemmeligheder

Schedule

Tue Feb 07 2023 at 07:15 pm

Location

Planetarium Copenhagen | Copenhagen, SK

Advertisement
En unik forskningsbaseret planetarieoplevelse om Jupiter ?

De nyeste data og billeder fra rummissionen Juno kommer til live i Planetariekuplen, når lektor Mathias Benn overtager styringen i samarbejde med Planetariums astrofysiker Cecilie Sand Nørholm.
Gigantiske orkaner, utallige måner og et næsten ubegribeligt magnetfelt - Jupiter er bjergtagende på alle måder.
Derfor er det heller ikke uden grund, at flere rummissioner har lagt vejen forbi Jupiter. Senest rumsonden Juno, der har et solidt dansk aftryk. Kameraet, der hjælper rumsonden med at finde vej, er nemlig udviklet af DTU Space i Lyngby.
Den danske indsats vækker ikke kun anerkendelse fra NASA, men giver også de danske forskere adgang til den nyeste viden fra rumsonden. Derfor bliver det uden tvivl en interessant oplevelse, når lektor i rumteknologi Mathias Benn overtager styringen af planetariekuplen og kombinerer sin forskning, og de nyeste resultater fra Juno, med Planetariums digitale univers.
Mathias vil tage os med på en visuel rejse ombord på Juno, hvor vi skal kigge nærmere på rummet omkring Jupiter, gaskæmpens utrolige magnetfelt, et par af de utallige måner, og hvad rumsondens videre færd byder på.
? Hvad finder vi under Jupiters smukke skyer?
? Hvordan kan Juno gøre os klogere på både exoplaneter og vores eget solsystem?
? Og hvad sker der, når Juno har gjort sin sidste opdagelse?
Før foredraget kan du opleve forestillingen Vores Smukke Solsystem, der blandt andet handler om Pioneer rumsonderne og de to Voyager sonder, der alle lagde vejen forbi solsystemets kæmpe og tog de første nærbilleder af både Jupiter og dens måner.
? Læs mere: https://planetarium.dk/program/jupiter-gaskaempens-hemmeligheder/
Advertisement

Where is it happening?

Planetarium Copenhagen, Gammel kongevej 10, Copenhagen, Denmark

Event Location & Nearby Stays:

Planetarium Copenhagen

Host or Publisher Planetarium Copenhagen

It's more fun with friends. Share with friends