JazzaJ MŰHELY / Ute Wassermann vokális workshop

Schedule

Wed Apr 27 2022 at 03:30 pm to Fri Apr 29 2022 at 06:30 pm

Location

Három Holló / Drei Raben | Budapest, BU

Advertisement
———–Ute Wassermann vokális workshop———
A műhelymunka során felszabadítjuk azt a sokoldalú, extrém és csak ránk jellemző, személyes hangszert, ami a hangunkban rejlik. Beéneklő-, légző- és artikulációs gyakorlatokat végzünk, majd felderítjük és leltárazzuk vokális kifejezésmódjainkat, melyeket előadóként és az improvizációban fogunk használni. Játékszabályokkal, koncepciókkal és szabadon is rögtönzünk, kézjelekkel is vezényeljük egymást. Mindezekkel az eszközökkel szóló, duó, trió és kórusdarabokat alkotunk.
A workshop záróeseményeként a résztvevők lehetőséget kapnak, hogy Ute Wassermannal együtt lépjenek fel és mutassák be közös munkájukat.
A workshop “early bird” díja 20.000 Ft (április 15-ig befizetve)
Standard díj: 30.000 Ft

Tervezett órarend:
április 27 — 15:30-18:30
április 28 — 14:30-18:30
április 29 — 17:00-18:30, koncert 20h-tól
Helyszín: Három Holló

———–Jelentkezés és infók emailben: [email protected]———–
Ute Wassermann az európai kísérleti és improvizatív zene egyik legtapasztaltabb vokális művésze. Kutatásának középpontjában az emberi hang folyamatos és kompromisszumok nélküli felderítése áll. Improvizátorként járja a világot, audiovizuális hangperformanszokat / installációkat és kompozíciókat hoz létre szólisták és együttesek számára. Többdimenziós hangszobrai az emberitől eltávolodva gyakran elektronikus, állati és szervetlen minőségeket idéznek meg. A hang kiterjesztésére és elidegenítésére szolgáló módszerei közé tartozik a madárfüttyök, lo-fi elektronika, rezonátorok, field recording és különböző típusú mikrofonok használata. Előadásai mindennapi tárgyakkal vagy saját maga által kitalált “vokális hangszerekkel” operálnak, amelyek akusztikus jelmezek formáját is ölthetik. Az évek során a sokoldalú vokális kifejezési formák egyre bővülő katalógusát fejlesztette ki, amely a világ minden tájáról inspirálta az improvizátorokat és zeneszerzőket – kifejezetten az ő hangjára komponált pl. Richard Barrett és Henning Christiansen. Workshopjai, amelyeket a résztvevők gyakran felszabadító élményként írnak le, a szólótól a kórusig terjedő improvizációt vagy kompozíciót foglalnak magukban.

https://utewassermann.com/multimedia/
Advertisement

Where is it happening?

Három Holló / Drei Raben, Piarista köz 1. (bejárat a Szabadsajtó út felől), Budapest, Hungary

Event Location & Nearby Stays:

JazzaJ

Host or Publisher JazzaJ

It's more fun with friends. Share with friends